Η Βασίλισσα Ελισάβετ προχώρησε σε ένα μικρό αφιέρωμα στις στιγμές που πέρασαν μαζί λίγο πριν τον θάνατο του Φίλιππου, τον περασμένο Απρίλιο, αλλά και τις σκέψεις που κάνει η ίδια μακριά του. Η Βασίλισσα ήταν αρκετά φειδωλή στις δηλώσεις και τις εμφανίσεις της μετά τον θάνατο του συζύγου της, αποκάλυψε πως ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν έχασε ούτε μία στιγμή το ταπεραμέντο του.

«Η πονηρή και ερωτηματική λάμψη στα μάτια του ήταν τόσο φωτεινή στο τέλος, όσο και όταν τον αντίκρυσα για πρώτη φορά», είπε και παραδέχθηκε πως της λείπει πολύ.

«Αν και για πολλούς ανθρώπους είναι περίοδος μεγάλης ευτυχίας και χαράς, τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι δύσκολα για εκείνους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα. Αυτήν την χρονιά, κατανοώ ιδιαιτέρως γιατί».

Στο μήνυμα που μαγνητοσκοπήθηκε στο κάστρο του Γουίνδσορ, η βασίλισσα εμφανίζεται με κόκκινο φόρεμα, καθισμένη σε γραφείο δίπλα σε μία φωτογραφία της με τον Φίλιππο όπου κοιτάζονται χαμογελαστοί, τραβηγμένη το 2007 με την ευκαιρία της 60ής αδαμάντινης επετείου του γάμου τους. Φοράει την ίδια καρφίτσα από ζαφείρια που φορούσε και στον μήνα του μέλιτος το 1947.

«Αν και μου λείπει, και λείπει και στην οικογένειά μου, ξέρω ότι θα ήθελε να απολαύσουμε τα Χριστούγεννα», είπε η βασίλισσα Ελισάβετ.