Μπορεί ενίοτε , όπως συμβαίνει στις τελευταίες συνεδριάσεις λόγω ανοιχτών συμβολαίων σε Alpha Bank και Τρ. Πειραιώς, οι τιμές των μετοχών να μην ακολουθούν ακατάπαυστη ανοδική πορεία και να παρατηρούνται αυτονόητες διορθώσεις, ωστόσο το γεγονός είναι, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι ήδη 3 μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου βρίσκονται στο κάδρο του ενδιαφέροντος εγχώριων και κορυφαίων ξένων επενδυτικών οίκων!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από τα μεγάλα σπίτια του εξωτερικού και τους πλέον έγκυρους διεθνείς αναλυτές, κατά το 2024 Alpha bank, Τρ. Πειραιώς και ΔΕΗ αναμένεται να καταστούν εκ των βασικών πρωταγωνιστών της χρηματιστηριακής αγοράς!

Πέραν πάσης αμφιβολίας, μετά την αναβάθμιση της εθνικής οικονομίας και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, οι μετοχές των τραπεζών είναι φθηνές και ειδικά της Alpha και της Τρ. Πειραιώς θεωρούνται ως οι φθηνότερες, που παρεμπιπτόντως έχουν μπροστά τους και μεγάλο στόρυ!

Η Alpha Bank, η οποία διαθέτει ένα άριστο μάνατζμεντ υπό τον Βασίλη Ψάλτη, μετά το επιτυχημένο road show στο Λονδίνο, έχει μπροστά της όλες τις προοπτικές να διανοίγονται, τόσο όσον αφορά επενδυτική και αναπτυξιακή πορεία, αλλά και όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις των Ιταλών αλλά και του Ολλανδού Χόλτερμαν, που αποτελούν τους δύο κορυφαίους επενδυτές την ώρα τούτη, κατά την οποία το ποσοστό του γνωστού αμερικανικού μεγαλοεπενδυτή Πόλσον βαίνει μειούμενο!

Πέραν πάσης αμφιβολίας η Διοίκηση της Alpha και του Β. Ψάλτη προσωπικά, που κινήθηκε ουσιαστικά και ταχύτατα με την Unicredit, άλλαξε όλα τα δεδομένα στην τραπεζική αγορά και πυροδότησε εξελίξεις.

Την ίδια ώρα, τεράστιο διαφαίνεται το ενδιαφέρον και για την Τρ. Πειραιώς, που υπό την Διοίκηση Μεγάλου έκανε τεράστια βήματα εξυγίανσης και ανάπτυξης, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες το placement για το 27% των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ έχει «κλειδώσει» για τον Φεβρουάριο, με το διεθνές ενδιαφέρον να είναι αξιοσημείωτο!

Και στην υπόθεση αυτή η συμβολή του Χρ. Μεγάλου θεωρείται κρίσιμη και καθοριστική καθώς φέρεται να έχει διασφαλίσει την έκδοση εκ των προτέρων και στον υπέρτατο βαθμό!

Η τρίτη κορυφαία επιλογή για τους ξένους επενδυτές για το 2024 είναι η ΔΕΗ, που πλέον όχι μόνο έχει κατακτήσει την πρωτοκαθεδρία στην Ελλάδα, αλλά υπό την απολύτως επιτυχημένη διοίκηση Στάση, που θεωρείται πλέον maitre του είδους οδηγώντας μια πτωχευμένη επιχείρηση από την απαξία στην κυριαρχία, κινείται επιθετικά και στο διεθνές περιβάλλον όπου μέσα από αναπτυξιακές κινήσεις και εξαγορές (τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Βαλκάνια) καθιερώνεται ως ένας από τους πιο σημαντικούς ευρωπαικούς ενεργειακούς παίκτες!

Οι επιτυχίες Στάση τόσο όσον αφορά την εξέλιξη των οικονομικών αποτελεσμάτων όσο και την εξυγίανση της Δημόσιας επιχείρησης που προ μερικών ετών επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο χείλος του γκρεμού, του κατακερματισμού και του πλιάτσικου από τα συμφέροντα, τον έχουν καταστήσει ως έναν εκ των κορυφαίων της αγοράς, στον οποίο η εμπιστοσύνη της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού είναι τεράστια!

Ο εφοπλιστής Οικονόμου, η εσωτερική πληροφόρηση, το διυλιστήριο της Lukoil στη Σικελία, τα 200 εκατ., η option, η σύγκρουση με τον Στάινμετζ και η αναζήτηση πετρελαϊκών συμφερόντων!

Ο εφοπλιστής Οικονόμου, η εσωτερική πληροφόρηση, το διυλιστήριο της Lukoil στη Σικελία, τα 200 εκατ., η option, η σύγκρουση με τον Στάινμετζ και η αναζήτηση πετρελαϊκών συμφερόντων!

Αναφερθήκαμε προ ημερών στους «καλούς χριστιανούς» του εφοπλισμού, «στα καλά παιδιά» (στο καλάθι δεν χωρούν στο κοφίνι περισσεύουν) των «δωρεών» σε εκκλησίες, ιδρύματα και σωματεία (μπας και αγιάσουν), οι οποίοι αποκόμισαν υπέρογκο πλουτισμό, μεταφέροντας παράνομο ρωσικό πετρέλαιο, παρά τις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί, τόσο από την ΕΕ όσο και από τον αμερικανικό παράγοντα!

 

Ένα εξ αυτών των τέκνων του ελληνικού εφοπλισμού, που φέρεται να ταυτίστηκε με τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου, είναι και ο Γ. Οικονόμου, που έχει ήδη γράψει τη δική του ιστορία τόσο στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπου οι εταιρίες του πήγαν άπατες, εις βάρος του διεθνούς επενδυτικού κοινού, όσο και για τα εκατοντάδες ακίνητα που διαθέτει και τα οποία εμπεριέχονται σε πλήθος offshore εταιριών, που υποτίθεται θα διανεμηθούν σε γυναίκες και παιδιά, «ων ουκ έστιν αριθμός»!

 

Ο περίφημος Γιώργος Οικονόμου, ο οποίος φέρεται να έχει πραγματοποιήσει τις μεγαλύτερες μεταφορές ρωσικού πετρελαίου διεθνώς, μετά την κρατική ρωσική εταιρία, κατάφερε να αποσπάσει την εμπιστοσύνη του ρωσικού παράγοντα, γεγονός που του απέφερε εσωτερική πληροφόρηση!

 

Και η εσωτερική πληροφόρηση αυτή του έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσει γνώση και πρόσβαση στην πώληση του διυλιστηρίου στην Σικελία από την Lukoil όπου καταβάλλοντας το ποσόν των 200 εκατ. ευρώ απέκτησε μετοχική σχέση μειοψηφίας αλλά και option δικαιώματος μελλοντικής προαίρεσης!

 

Επί του προκειμένου ο προνομιακός μεταφορέας του ρωσικού πετρελαίου εφοπλιστής Οικονόμου, φέρεται να βρίσκεται σε σύγκρουση με τον ισραηλινό μεγαλοεπιχειρηματία και πολυεκατομμυριούχο Μπένι Στάινμετζ ο οποίος απέκτησε από την Lukoil το πλειοψηφικό πακέτο του εν λόγω διυλιστηρίου στην γειτονική χώρα!

 

Και ο εφοπλιστής φέρεται να βρίσκεται σε κύκλο διερευνητικών επαφών με μεγάλα πετρελαϊκά συμφέροντα, μην τυχόν και καταφέρει να τους «βάλει στο κόλπο» του ιταλικού διυλιστηρίου και «πετάξει έξω» τον Στάινμετζ!

 

Το πρόβλημα βεβαίως του εφοπλιστή Οικονόμου φέρεται να είναι ότι τα ισχυρά πετρελαϊκά συμφέροντα της χώρας δεν του έχουν εμπιστοσύνη για τα έργα και τις ημέρες του, αλλά και για τις «προσωπικές» συζητήσεις του με Ρώσους και Αμερικανούς, στους οποίους παρεμπιπτόντως, εσχάτως έχουν κοινοποιηθεί κρίσιμες και καθοριστικές πληροφορίες για μεταφορές ρωσικού πετρελαίου, σε σχέση με την τροφοδοσία αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων!

 

Όχι μόνο από έναν, αλλά και από άλλα πρόσωπα! Και επιπροσθέτως, όχι μόνο από εφοπλιστή, αλλά και από μεγαλοεπιχειρηματία…

«Καύσιμη ύλη» αναζητούν οικονομία και αγορά – Πως θα αντιδράσει το χρηματιστήριο μετά την αναβάθμιση της Fitch – Έχει προεξοφλήσει το XA την έκθεση του διεθνούς οίκου; Οι προβληματισμοί Στουρνάρα για την ανάπτυξη και ο «χρησμός» Πελαγίδη για τιμές – παραγωγικότητα

Το «σύνθημα» για αύξηση των θέσεων στην ελληνική αγορά που αναμένεται να δώσει η θετική έκθεση η Fitch, θα αρχίσει να αποτιμά από σήμερα η ελληνική οικονομία.

 

Αν και υπό διαφορετικές συνθήκες η έκθεση του μεγάλου διεθνούς οίκου θα μπορούσε να σημάνει πολλά τόσο στο Χρηματιστήριο όσο και στο ευρύ πλαίσιο της οικονομίας, οι τρέχουσες συγκυρίες δεν φαίνεται να ευνοούν τουλάχιστον άμεση εκτόξευση των δεικτών των μετοχών και εξαιτίας του γεγονότος ότι η χρηματιστηριακή αγορά σε μεγάλο βαθμό έχει προεξοφλήσει την θετική εξέλιξη.

 

Η αναβάθμιση της χώρας σε BBB- με σταθερές προοπτικές από ΒΒ+ με σταθερές προοπτικές, έρχεται μετά τις αντίστοιχες αξιολογήσεις των διεθνών οίκων Scope, DBRS και Standard and Poor’s και μπορεί να «μεταφραστεί» σε αύξηση του ενδιαφέροντος για τα ελληνικά ομόλογα στα οποία αναμένονται εισροές 10 δισ. ευρώ περίπου σε βάθος χρόνου ολίγων μηνών.

 

Χωρίς να παραγνωρίζεται η σημασία της αξιολόγησης ενός εκ των μεγαλύτερων και πιο αξιόπιστων διεθνών οίκων, είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το ειδικό βάρος μιας έκθεσης δεν είναι του ίδιου μεγέθους σε σύγκριση με το παρελθόν.

 

Και αυτό γιατί η πανδημία πέραν των ανατροπών που επέφερε στα συστήματα υγείας διεθνώς, οδήγησε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ακολουθήσει πολιτική άτυπης ποσοτικής χαλάρωσης απέναντι στους ελληνικούς τίτλους, με το επιτόκιο των δεκαετών ομολόγων να βρίσκεται στο 3,64%, δηλαδή πλησίον των αντίστοιχων χωρών της Νότιας Ευρώπης, χωρίς εμφανή περιθώρια περαιτέρω βελτιώσεων.

Γ. Στουρνάρας: Εφικτή η ανάπτυξη 3% το 2024 – Να μπουν στρατηγικοί επενδυτές στις τράπεζες

Οι επιφυλάξεις Στουρνάρα

Εκτός αυτών των δεδομένων οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας για το επόμενο έτος, φαίνεται να «ψαλιδίζονται», παρά τους αισιόδοξους τόνους που επιχειρεί να εκπέμψει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

 

Είναι χαρακτηριστική η προειδοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος. Λίγες ημέρες πριν την έκδοση της Ενδιάμεσης Έκθεσης για την Νομισματική Πολιτική, η οποία περιλαμβάνει τις προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας για την πορεία της Οικονομίας, ο διοικητής της ΤτΕ αποκάλυψε ότι αναθεωρεί προς τα κάτω την πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2024.

 

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Politico ο Γιάννης Στουρνάρας η ελληνική οικονομία θα μεγεθυνθεί με ρυθμό 2,4% εφέτος και 2,5% ετησίως το 2023 και το 2024.

 

Μόλις πριν μερικούς μήνες και συγκεκριμένα τον Ιούνιο η Τράπεζα της Ελλάδος είχε εκτιμήσει ρυθμό ανάπτυξης 2,2% για το τρέχον έτος, 3,0% για το 2024 και 2,7% για το 2025.

 

Τα μεγέθη αυτά αποτυπώνουν σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας μετά την ισχυρή ανάκαμψη από την πανδημία.

 

Το ΑΕΠ στο άλλοτε προβληματικό μέλος της ευρωζώνης κατέγραψε άνοδο 8,4% το 2021 και 5,6% πέρυσι, σε μεγάλο βαθμό χάρη στην ανάκαμψη της τουριστικής ζήτησης μετά την πανδημία.

 

Πάντως ακόμη και αν “κατεβάσει” ταχύτητα, η ελληνική οικονομία θα εξακολουθήσει να καταγράφει υψηλότερους ρυθμούς σε σχέση με τους περισσότερους εταίρους της στη ζώνη του ευρώ.

 

Οι ρυθμοί ανάπτυξης διασφαλίζουν ότι ο λόγος χρέους/ΑΕΠ της Ελλάδος θα συνεχίσει να μειώνεται δραστικά.

 

Μετά την κορύφωσή του πολύ πάνω από 200%, το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ έχει πλέον διαμορφωθεί σε περίπου 165% και θα μειωθεί σε 144,7% έως το 2025, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τράπεζας.

 

Η Τράπεζα της Ελλάδος προβλέπεται να δημοσιεύσει τις επίσημες προβλέψεις της στην τακτική Ενδιάμεση Έκθεσή της για τη νομισματική πολιτική τον Δεκέμβριο.

Ο Μητσοτάκης θέλει να αποβάλει την αλαζονεία του 41% - Δεικτικά σχόλια και προειδοποιήσεις σε στελέχη και υπουργούς που κάνουν υπερφίαλες δηλώσεις- Προσοχή και στην κριτική προς τον Στέφανο Κασσελάκη να είναι ουσιαστική και όχι υβριστική - Ποιους αφορά το «καμπανάκι»!

Κλειδί η παραγωγικότητα

Η κυβέρνηση μπορεί να αισιοδοξεί για την οικονομία και μετά τα θετικά αποτελέσματα των πολλαπλών συναντήσεων που είχαν Κυριάκος Μητσοτάκης, κυβερνητικό επιτελείο, τραπεζίτες και επιχειρηματίες στο Λονδίνο πριν μερικές μέρες, αλλά στο εσωτερικό μέτωπο η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με το τέρας την ακρίβειας.

 

Στο «μέτωπο» αυτό παρά τις φιλότιμες πλην όμως αποσπασματικές και ατελέσφορες ως αποδεικνύονται προσπάθειες των αρμοδίων υπουργών, λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

 

Όπως επισήμανε πρόσφατα ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρος Πελαγίδης: Το πρόβλημα της ακρίβειας είναι πρωτίστως θέμα μισθών – και το θέμα των μισθών είναι ζήτημα επενδύσεων και παραγωγικότητας. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, όπως έχουμε ένα αγαθό σαν το κινητό που είναι ένα διεθνές αγαθό και έχει μια αντιμετώπιση προσφοράς και ζήτησης, πολύ συγκεκριμένη. Καθορίζεται η τιμή του από αυτήν την σχέση προσφοράς και ζήτησης. Το ίδιο συμβαίνει και με πολλά εγχώρια αγαθά. Σε κάθε περίπτωση, ο μισθός εδώ είναι αυτός που είναι. Και δεν μιλάω για τον μισθό των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και τον μισθό της ιδιωτικής οικονομίας που είναι η πλειοψηφία των ανθρώπων πάνω από 85 – 90%. Άρα η ακρίβεια ως σχέση μισθού – τιμών είναι ένα ζήτημα που αφορά τους μισθούς, ιδίως στην Ελλάδα, και οπωσδήποτε μετά αφορά και τις τιμές των αγαθών.

Deutsche Bank: Παραμένει στην κορυφή του κόσμου το Χρηματιστήριο Αθηνών

Κέρδη 6,9% το Νοέμβριο

Μετά την έκθεση της Fitch η πρώτη αποτύπωση των αντιδράσεων της αγοράς πρόκειται να καταγραφεί στους δείκτες του ελληνικού Χρηματιστηρίου από την σήμερα.

 

Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν μετά επιτάσεως ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν σημαντικές μεταβολές από τα σημερινά επίπεδα, αφού το περιεχόμενο της έκθεσης και η αναβάθμιση θεωρούνταν ως δεδομένα εδώ και αρκετές εβδομάδες.

 

Επισημαίνουν επίσης ότι για να υπάρξει απεγκλωβισμός από τα σημερινά πλαίσια απαιτούνται συνολικές και όχι αποσπασματικές κινήσεις όπως φάνηκε να γίνεται με την αποεπένδυση του ΤΧΣ από τις τράπεζες.

 

Στο εταιρικό επίπεδο μπορεί να αξιολογούνται επίσης κινήσεις, όμως αυτές δεν κρίνονται ικανές να δώσουν στους χρηματιστηριακούς δείκτες σημαντική ώθηση για υπέρβαση των δεικτών.

 

Απολογιστικά ο Νοέμβριος ήταν ένας καλός μήνας για τα χρηματιστήρια. Στην Αθήνα και σε επίπεδο μήνα, τα κέρδη του γενικού δείκτη έφτασαν το 6,87%.

 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έφθασε την Πέμπτη σε υψηλά 10 εβδομάδων ενώ σε επίπεδο μήνα σημείωσε κέρδη 5,87%, τα υψηλότερα από τον Ιανουάριο.

 

Μεγάλη ικανοποίηση επικράτησε στις αγορές καθώς ο πληθωρισμός της ευρωζώνης διαμορφώθηκε στο 2,4% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, χαμηλότερος από το 2,7% που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters.

 

Πλέον πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει περισσότερα περιθώρια για τις επόμενες αποφάσεις της, αφού η τάση των πληθωριστικών πιέσεων είναι πτωτική.

 

Στην Νέα Υόρκη σε νέα υψηλά έτους βρέθηκε ο Dow Jones, καθώς τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τις δαπάνες των καταναλωτών, όπως και τα ισχυρά κέρδη της Salesforce του έδωσαν ώθηση, την ώρα που ο Nasdaq δεν κατάφερε να ακολουθήσει το θετικό κλίμα της Wall Street.

Τι αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα σε οικονομία – χρηματιστήριο: Το 48ωρο της Alpha Bank καταλύτης ραγδαίων εξελίξεων - Σαββατοκύριακο διαβουλεύσεων και ενδείξεις για βελτίωση της τελικής προσφοράς από την UniCredit – Μέχρι τη Δευτέρα η απόφαση του ΤΧΣ!

JP MORGAN: «Ψηφίζει» Alpha Bank

Την τακτική ισορροπίας μεταξύ του προβληματισμού για τις αναδυόμενες αγορές διεθνώς και των αυξημένων προσδοκιών για το ελληνικό χρηματιστήριο υιοθετεί στην τελευταία έκθεσή της και η JPMorgan.

 

Οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου ενώ προβλέπουν υπεραπόδοση (overweight) για τις ελληνικές μετοχές διατηρούν ουδέτερη στάση για τις αναδυόμενες αγορές στις οποίες περιλαμβάνεται η χώρα μας.

 

H μετοχή που ξεχωρίζει από την εγχώρια αγορά είναι η Alpha Bank.

 

H τραπεζική μετοχή είναι η κορυφαία επιλογή για την περιοχή και μία από τις 10 καλύτερες μετοχές για την JPMorgan.

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η Alpha Bank θεωρείται overweight με τιμή στόχο για το τέλος του 2024 στα 2,20 ευρώ.

 

Η αποτίμηση της Alpha Bank, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της JPM είναι 5,5 φορές και 5,1 φορές σε πολλαπλασιαστή κερδοφορίας για τα έτη 2023-2024.

Πουλάει Τρ. Πειραιώς και μπαίνει στον ΠΑΟΚ ο Τέλης Μυστακίδης

Πουλάει Τρ. Πειραιώς και μπαίνει στον ΠΑΟΚ ο Τέλης Μυστακίδης, που χτύπησε και την πόρτα της UEFA για πληροφορίες – Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ζήτησε από παράγοντες της UEFA επίσημα στοιχεία σχετικά με πρόσωπα που εμπλέκονται στον Δικέφαλο του Βορρά καθώς και τα οικονομικά του δεδομένα όπως έχουν υποβληθεί στα πλαίσια του Financial Fair Play!

Επειδή τις τελευταίες ημέρες γίνεται λόγος πολύς σχετικά με την πιθανότητα εμπλοκής του ομογενούς μεγιστάνα Τέλη Μυστακίδη στα μετοχικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπου όπως γράφεται στα ΜΜΕ και λέγεται σε διαδρόμους και ποδοσφαιρικά γραφεία, το ενδιαφέρον του αναζοπυρώθηκε, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι εμείς στο Radar και την Axianews σας αποκαλύψαμε πρώτοι (και κάποιοι άλλοι ακολούθησαν εκ των υστέρων βασιζόμενοι στο δικό μας πρωτογενές ρεπορτάζ) ότι ο ομογενής μεγιστάνας Τέλης Μυστακίδης, ο γνωστός δισεκατομμυριούχος των μετάλλων που διαθέτει ελληνική και βρετανική ιθαγένεια και κατάγεται από την Θεσσαλονίκη, επέδειξε ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας (όχι μόνο λόγω του Ρώσο- Ουκρανικού ζητήματος), τα οποία άλλωστε είναι πλέον ευδιάκριτα στο σύνολο των επιχειρήσεων του!

 

Επιπροσθέτως, ο αμερικανικός παράγων, μέσω της πρεσβείας στην Αθήνα και όχι μόνο- πιέζει αφόρητα εδώ και αρκετό καιρό την κυβέρνηση προκειμένου να αποδομήσει τον Ρωσοπόντιο επιχειρηματία, τόσο όσον αφορά το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης που θεωρείται καθοριστικής σημασίας για τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Δύσης, όσο και τις εμβληματικές τοποθετήσεις του στην Θεσσαλονίκη, όπως είναι η ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ, με το πλήθος φανατικών οπαδών και φιλάθλων που τον ακολουθούν παντού!

 

Υπό το πρίσμα αυτό, το φημολογούμενο μέχρι πρότινος ενδιαφέρον του Τέλη Μυστακίδη για τον ΠΑΟΚ πιθανόν να υποκινείται τόσο από τον αμερικανικό παράγοντα, όσο και από την ελληνική κυβέρνηση!

 

Θυμίζεται μεταξύ άλλων ότι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης αποτελεί και έναν εκ των βασικών μετόχων της Τρ. Πειραιώς!

 

Όπου κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα μειώνει συνεχώς τη μετοχική του θέση! Πουλάει Πειραιώς και μπαίνει στον ΠΑΟΚ ο Μυστακίδης;

 

Επί του προκειμένου τώρα: Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Radar που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ο ομογενής billionaire Τέλης Μυστακίδης επικοινώνησε με τις υπηρεσίες της UEFA και ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με το πλήρες καθεστώς που τον διέπει και ζητήθηκαν πληροφορίες σχετικά με πρόσωπα που εμπλέκονται στη διοίκηση του, τη μετοχική του σύνθεση όπως επισήμως είναι ενημερωμένη η UEFA, αλλά και το οικονομικό του status που έχει υποβληθεί στις αρμόδιες ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές αρχές βάσει του καθεστώτος του Financial Fair Play που διέπει το ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι!

 

Η επίσημη επικοινωνία του Τέλη Μυστακίδη, η οποία τέθηκε υπόψιν μας εκ των έσω, με παράγοντες της UEFA έρχεται να καταδείξει ότι ο ομογενής μεγιστάνας με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη βλέπει βάσιμα και ουσιαστικά την υπόθεση του ΠΑΟΚ και επεξεργάζεται το περιβάλλον της ομάδας συγκεντρώνοντας την ώρα τούτη πληροφορίες από τις ανώτατες αρμόδιες ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές αρχές!

 

Σε απλά λόγια, το ενδιαφέρον Μυστακίδη για τον ΠΑΟΚ είναι βάσιμο, πέραν πάσης αμφιβολίας, απτό και συγκεκριμένο!

 

Οπότε μένει να δούμε εάν το ενδιαφέρον μετουσιωθεί σε πράξη και ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τον Ιβάν Σαββίδη, όπως παράγοντες της κυβέρνησης πιθανολογούν!

Το Υπερταμείο, η Microsoft και η BYTE Computer υλοποιούν τριετή εταιρική συμφωνία

«Πέφτουν γέφυρες» πολιτικές, τραπεζικές και επιχειρηματικές – Μεγάλες και σοβαρές ζυμώσεις σε εξέλιξη, σε προσκήνιο και παρασκήνιο – «Ανακωχή» και «εκεχειρία» μεταξύ των κορυφαίων επιχειρηματιών φέρεται να ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να εκλείψει η τοξικότητα και να αποκατασταθεί η ισορροπία!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι έχουμε εισέλθει σε περίοδο σοβαρών ζυμώσεων σε όλα τα επίπεδα, καθώς παρατηρείται μια ευρύτερη προσπάθεια «να πέσουν γέφυρες» σε όλους τους κρίσιμους τομείς και παράγοντες, προκειμένου να επέλθει μια ισορροπία σε επίπεδο πολιτικό, επιχειρηματικό και τραπεζικό!

 

Σε γενικές γραμμές εκείνο που μπορεί να διαπιστώσει κανείς είναι ότι κεντρική γραμμή άνωθεν, που πηγάζει δηλαδή από το Μέγαρο Μαξίμου, είναι να σταματήσουν οι κάθε λογής κόντρες και αντιπαραθέσεις τόσο μεταξύ προβεβλημένων πολιτικών προσώπων, όσο και μεταξύ πανίσχυρων επιχειρηματιών αλλά και τραπεζιτών!

 

Ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου 5 κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες από όλο το φάσμα της παραγωγικής και κατασκευαστικής δραστηριότητας, ουσιαστικά διαμήνυσε ότι η ισορροπία μεταξύ των μεγαλοεπιχειρηματιών και η παύση των μεταξύ τους εχθροπραξιών σε όλα τα επίπεδα, θα σημάνει βελτίωση στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων, αλλά και αποκατάσταση της επιχειρηματικής ισορροπίας που ενίοτε μετατρέπεται σε ακραία, πολεμική και τοξική!

 

Σε απλά λόγια ο πρωθυπουργός φέρεται να ζήτησε από τους μεγαλοεπιχειρηματίες να συνάψουν ανακωχή!

 

Να υπάρξει εκεχειρία από την οποία στο τέλος της ημέρας όλοι θα βγουν κερδισμένοι, μέσα από την κατανομή τόσο των μεγάλων έργων και των παραχωρήσεων, όσο και των αναθέσεων του Δημοσίου και των φιλέτων του Κράτους.

 

Αντίστοιχα επίσης είναι και τα μηνύματα που έχει αποστείλει ο πρωθυπουργός τόσο σε επώνυμα και προβεβλημένα στελέχη της παράταξης, όσο και στους κορυφαίους τραπεζίτες ενόψει μάλιστα των εμβληματικών αποκρατικοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη!

Διαβάστε ακόμη: