Αποκαλύψαμε προ ημερών ότι με αφορμή την εμβληματική παραχώρηση του ΒΟΑΚ ο διαγωνισμός για την ανάθεση της οποίας εκκρεμεί από τον Μάιο στο Υπ. Υποδομών όπου ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Σταικούρας τρέμει την ώρα και τη στιγμή που θα χρειασθεί να ανοίξει τους φακέλους των οικονομικών προσφορών και θα απαιτηθεί οι υπηρεσίες να συγκρίνουν δύο νούμερα όλα κι όλα από κάθε κοινοπραξία, στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρξε συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με Ευάγγελο Μυτιληναίο και Γιώργο Περιστέρη, ως ύστατη διαμεσολαβητική προσπάθεια προκειμένου οι δύο επιχειρηματίες να τα βρουν μεταξύ τους και να μοιράσουν το έργο, προκειμένου ο ΒΟΑΚ να ολοκληρωθεί χωρίς ενστάσεις και χρονοτριβές και παράλληλα να μην στραφεί ο χαμένος εκ των δύο εναντίον της κυβέρνησης.

Με τους δύο εργολάβους αλλά και έναν τρίτο μεγαλοεπιχειρηματία, τον Αλέξανδρο Εξάρχου που επίσης διέβη τις πύλες του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός συζήτησε όλα τα ανοιχτά ζητήματα του χώρου των κατασκευών, της ενέργειας καθώς τις εξελίξεις στην οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.

Από τις συναντήσεις με τους 3 αποπνέει η αίσθηση ότι ο πρωθυπουργός «τα έχει βρει» σε όλα με τους ισχυρούς των μεγάλων έργων και της Ενέργειας – και όχι μόνο-!

Ωστόσο της συνάντησης με τους τρεις κορυφαίους επιχειρηματίες, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, φέρεται να προηγήθηκαν Δευτέρα και Τρίτη αντίστοιχα άλλες 2 συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με 2 μεγιστάνες της εγχώριας πραγματικότητας, δύο από τους πιο ισχυρούς παίκτες της εγχώριας επιχειρηματικής σκηνής!

Οι δύο αυτές συναντήσεις του πρωθυπουργού κατά τις πληροφορίες «πήγαν καλά», καθώς συζητήθηκαν κρίσιμα και «ανοιχτά θέματα» που δημιουργούσαν πρόβλημα στις δύο πλευρές, μεταξύ μεγάλο επιχειρηματικών και Μαξίμου!

Και ασφαλείς κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι αποκαταστάθηκε (επ’ αόριστον) η ισορροπία με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να αισθάνεται ότι αποκατέστησε κάποιες σχέσεις που αδίκως είχαν διαρραγεί!

Συμπερασματικά, όλη την προηγούμενη εβδομάδα και πριν αναχωρήσει για Λονδίνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε 5 συναντήσεις με επιφανείς και κορυφαίους επιχειρηματίες της χώρας, οι δυο εκ των οποίων λόγω επιρροής και μεγέθους θεωρούνται μεγιστάνες για τα ελληνικά δεδομένα, σε μια προσπάθεια το Μαξίμου «να τα βρει» με όλους και να αποκαταστήσει την επιχειρηματική και πολιτικοοικονομική ισορροπία!

Το αποτέλεσμα εκ πρώτης κρίνεται θετικό. Αν και όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα υποστηρίζουν, ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον είναι εξαιρετικά ευμετάβλητο και ενίοτε αρκεί μια αφορμή και μόνο για να γίνουν ξανά όλα άνω κάτω!

Διαβάστε ακόμη: