Πάλι καλά που μίλησε και κάποιος διότι στο τέλος οι δεξιοί στο υπουργικό συμβούλιο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα είναι μειοψηφία, έλεγε βουλευτής σχολιάζοντας την παρέμβαση Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρώην πρωθυπουργός τα έχωσε καλά στην κυβέρνηση για μία σειρά από ζητήματα, ιδιαίτερα ευαίσθητα όπως είναι τα ελληνοτουρκικά και την προσέγγιση που επιχειρεί η Αθήνα απέναντι στην άτακτη Τουρκία και τον Ερντογάν.

Ασφαλώς, είναι και ένα μήνυμα αποδοκιμασίας στον Γιώργο Γεραπετρίτη που είναι πολύ υπέρ αυτής της ρητορικής την ώρα που ο τούρκος πρόεδρος θέτει πολλά ζητήματα στο τραπέζι και μάλιστα πριν την επίσκεψή του.

Όμως, είναι και ένα μήνυμα αποδοκιμασίας και στον Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό Οικονομίας με τον οποίο οι σχέσεις είναι παγωμένες και ανύπαρκτες από παλιά όταν τον έθεσε εκτός υπουργικού συμβουλίου.

Η εμμονή του Χατζηδάκη να τα βάλει με μία προνομιακή για τη ΝΔ τάξη, θεωρεί ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ θα κοστίσει και ζητάει έξυπνα μέτρα και όχι οριζόντια φορολόγηση.

Τέλος, μιλάει και για την επιμονή Μητσοτάκη να κοιτάζει προς το ΠΑΣΟΚ και όχι προς την ΝΔ.

Ο Μητσοτάκης ετοιμάζεται να καλοδεχτεί στο κόμμα και άλλα στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν το θεωρεί κατά ανάγκη λάθος.

Άλλωστε, επί εποχής του ενσωματώθηκαν στο κόμμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά όπως εξηγεί έκανε διεύρυνση και προς τα δεξιά, φέρνοντας στο κόμμα Άδωνι, Βορίδη, Πλεύρη κ.α.

Αυτή τη στιγμή η ΝΔ του Μητσοτάκη έχει γίνει το σπίτι του κάθε σημιτικού, του κάθε Ποταμίσιου.

Η κεντρώα και ενίοτε η προοδευτική ατζέντα έχει γίνει πλέον το ευαγγέλιο της σημερινής ΝΔ γι’ αυτό και ο Σαμαράς επιτίθεται και για το επερχόμενο νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ξεκαθαρίζει ότι δεν θα το ψήφισει και προειδοποιεί ότι είναι κατά και της τεκνοθεσίας που κάποιοι πάνε να βάλουν μέσα στο νομοσχέδιο.

Προφανώς, εννοεί τον στενό σύμβουλο του Πρωθυπουργού Άλεξ Πατέλη που πιέζει συνεχώς για αυτή την ατζέντα.

Συνολικά ο Σαμαράς επαναφέρει στην τάξη τον Μητσοτάκη για πολλά ζητήματα διότι καλή είναι η διεύρυνση της ΝΔ αλλά υπάρχει κίνδυνος και στα δεξιά της ΝΔ.

Διαβάστε ακόμη: