Με αφορμή τις εξελίξεις στη Ρωσία, τόσο την ανταρσία της Wagner που ξεκίνησε με την κατάληψη του Ροστόφ και ανακόπηκε εν τη γεννέσει της, όσο και την έκβαση στο Ουκρανικό μέτωπο, πληθαίνουν οι φήμες για ενδιαφέρον στρατηγικού επενδυτή για την ομάδα του ΠΑΟΚ, ο μεγαλομέτοχος του οποίου Ιβάν Σαββίδης είναι «εξαφανισμένος» από τη χώρα μας εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια, από τον Φεβρουάριο του 2020 και έκτοτε επικοινωνεί με τους συνεργάτες του με τηλεδιασκέψεις!

Την ώρα λοιπόν που ο Ιβάν Σαββίδης υπό την πίεση των Αμερικανών και των διεθνών κυρώσεων έχει ήδη κάνει πίσω ως προς το ενδιαφέρον του για τα λιμάνια και τους σχετικούς διαγωνισμούς, ενώ φέρεται να ήρθε σε συμφωνία με τον παραγωγό – παρουσιαστή Ν. Κοκλώνη για τη διαχείριση του Open που είχε βγει προς πώληση (μόνον ο Θ. Κυριακού του Αντέννα είχε υποβάλει επίσημη πρόταση), οργιάζουν οι φήμες ότι ομογενής μεγαλοεπιχειρηματίας έχει δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΠΑΟΚ!

Σύμφωνα με την φημολογία της αγοράς και τις διαρροές στην αθλητική και δημοσιογραφική πιάτσα, ο ομογενής μεγιστάνας των μετάλλων και βασιλιάς του χαλκού, Αριστοτέλης Μυστακίδης, (ο οποίος κατοικεί στην Ελβετία, στο Καντόνι του Τσουνγκ με τους χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές), με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη και περιουσία που αγγίζει τα 3,2 δις. δολάρια σύμφωνα με το Forbes και στη χώρα μας έγινε ευρύτερα γνωστός μετά την μετοχική τοποθέτηση του στην Τράπεζα Πειραιώς όπου είναι μεγαλομέτοχος ενώ διεκδικεί το 55% της Aegean Baltic Bank, φέρεται ως ενδιαφερόμενος για να μπει μετοχικά στον ΠΑΟΚ, είτε αρχικά ως συμπαίκτης του Ιβάν Σαββίδη, είτε μέσω της απόκτησης του πακέτου των μετοχών από τον Ρωσοπόντιο ομογενή επιχειρηματία!

Να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετό καιρό ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, τον οποίο οι φίλοι του αποκαλούν «Τέλη», έχει «σκουπίσει» ότι καλύτερο υπάρχει στην Θεσσαλονίκη στην αγορά του real estate!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επισήμως, σε γνώση της οποίας έχει περιέλθει η σχετική φημολογία, διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο «συμπαίκτη» του Ιβάν Σαββίδη στην ιστορική ομάδα!

Ωστόσο δεν αναφέρθηκε στην πιθανότητα να αλλάξει χέρια το πλειοψηφικό πακέτο του ΠΑΟΚ, ιδίως σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία είναι απολύτως προφανής η αδυναμία του Ιβάν Σαββίδη να φέρει στην Ελλάδα χρήμα από το εξωτερικό και ειδικότερα από την Ρωσία, γεγονός που προκαλεί μια ασφυξία ρευστότητας!

Σε κάθε περίπτωση, ο Αριστοτέλης Μυστακίδης είναι ένας σύγχρονος Billionaire, ένας μεγιστάνας που βγήκε ενισχυμένος από την ενεργειακή κρίση και που στην Ελλάδα επενδύει στο τραπεζικό σύστημα, με αρχή την Εθνική τράπεζα κατά το μακρινό πια 2011!

Διαβάστε περισσότερα