Την ώρα που η βία στα γήπεδα βρίσκεται – θεωρητικά- στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Πολιτείας (αλλά και της UEFA) μετά τη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη από Κροάτες χούλιγκαν, αλλά και των Μέσων Ενημέρωσης στην Ελλάδα καθώς και των ΠΑΕ που δηλώνουν «ευαισθητοποιημένες» με το ζήτημα, ξαφνικά μέσα στο ΟΑΚΑ και μπροστά σε όλο τον κόσμο, ένας αυτοαποκαλούμενος εφοπλιστής, ονόματι Καραγιώργης, γνωστός στην αθηναϊκή και όχι μόνο κοινωνία για τα έργα και τις ημέρες του (κρίμα που δεν ζει ο Μάκης Ψωμιάδης που θα είχε πολλά να πει για την εποχή κάποιου Σκλαβενίτη στην ΑΕΚ, αλλά και ένα περιστατικό στη δεύτερη πλατεία του Ψυχικού με τον συχωρεμένο τον Αμερικάνο) με τη συνοδεία και την προστασία δύο μπράβων εξαπέλυσε δολοφονική επίθεση κατά του δημοσιογράφου των «Νέων» Γιώργου Παπαχρήστου!

Μην έχετε καμία αμφιβολία! Πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας, σε κοινή θέα, από μια Εγκληματική Οργάνωση, καθώς πέρα από τις άνανδρες μπουνιές, υπήρξε εντολή δολοφονίας μετά από πρόσταγμα του Γιάννη Καραγιώργη προς τον μπράβο, η οποία δεν εξετελέσθη, όπως δήλωσε ο γνωστός έγκυρος δημοσιογράφος!

Υπό το πρίσμα αυτό, η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη οφείλουν να αντιμετωπίσουν το θλιβερό συμβάν όπως ακριβώς είναι, βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας και χωρίς εκπτώσεις: απόπειρα δολοφονίας, βάσει του νέου αθλητικού νόμου και των σχετικών διατάξεων περί οπαδικής βίας που προωθεί η κυβέρνηση για να εκλείψει οριστικά αυτής της μορφής ο χουλιγκανισμός των δήθεν «καθώς πρέπει», που αυτοαποκαλούνται εφοπλιστές, ρωσόφιλοι ή αμερικανόφιλοι κατά το δοκούν, αγνώστου επαγγέλματος στην πραγματικότητα και αγνώστου προέλευσης χρημάτων με τα οποία προκαλούν μέσα από ταξίδια χλιδής στην Σαρδηνία (Πόρτο Τσέρβο) και αλλού, με ιδιωτικά αεροπλάνα, υπερπολυτελή σκάφη και φιλοξενίες σε πανάκριβα ξενοδοχεία των 5.000 ευρώ την ημέρα το απλό δωμάτιο, κουβαλώντας μαζί τους μια κουστωδία γλείφτες και τζαμπατζήδες, που στη συνέχεια αποθεώνουν στα ΜΜΕ στα social media και στις κοινωνικές συναθροίσεις τον ενάρετο εφοπλιστή, που πριν μερικά χρόνια είχε βγει ένταλμα σύλληψης και ακόμη πιο πριν τον κυνηγούσε ανά την υφήλιο πασίγνωστη οικογένεια!

Αντί η ελληνική κυβέρνηση να είχε κινήσει τις σχετικές διαδικασίες για τις σχέσεις Ελλήνων δήθεν εφοπλιστών με τους Ρώσους και ενώ όφειλε να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση της προσπάθειας δημιουργίας στη χώρα μας μιντιακού δικτύου ρωσικής προπαγάνδας επί εποχής ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, άφησε τα πάντα ανεξέλεγκτα και στην πραγματικότητα έδωσε άλλοθι στους πρωταγωνιστές σκοτεινών εποχών να δέρνουν συνοδευόμενοι από φίλους τους δημοσιογράφους μαζί με μπράβους, σε κοινή θέα, με θράσος και προκλητικά, ανυποψίαστους πολίτες, μέσα στα γήπεδα!

Πόσο μάλλον όταν η επίθεση αυτή της Εγκληματικής Οργάνωσης Καραγιώργη, στρέφεται κατά της αδέσμευτης δημοσιογραφίας και αποσκοπεί να «βουλώσει» διά της βίας στόματα για να πάψουν να προάγουν την αλήθεια και να ενημερώνουν την κοινή γνώμη!

Υπό το πρίσμα αυτό καλείται η Δικαιοσύνη να πάρει θέση και να αντιμετωπίσει τον αυτοαποκαλούμενο εφοπλιστή Καραγιώργη ως επικεφαλής Εγκληματικής Οργάνωσης η οποία προέβη σε απόπειρα δολοφονίας του δημοσιογράφου Παπαχρήστου, προβεβλημένου στελέχους του μιντιακού ομίλου Μαρινάκη, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου για την οπαδική βία, δεδομένου ότι το συμβάν έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ, έδρα του Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ειδικότερα της UEFA, ο πρόεδρος της οποίας κύριος Τσέφεριν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους ηγέτες του Big4 του ελληνικού ποδοσφαίρου, για το ζήτημα της βίας στα γήπεδα!

Οφείλει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που βάσει του νόμου φέρει την ευθύνη για όσα συμβαίνουν εντός του γηπέδου που αποτελεί έδρα της, να δώσει εξηγήσεις – απολογηθεί – για το συμβάν και να παραδώσει στην Αστυνομία και την Δικαιοσύνη το οπτικό υλικό από τις κάμερες του γηπέδου!

Οφείλει η Αστυνομία να ψάξει και να συλλάβει τον Καραγιώργη, όχι στα στενά πλαίσια του αυτοφώρου, αλλά υπό το πρίσμα του αθλητικού νόμου, της οπαδικής βίας, του Ιδιώνυμου και της απόπειρας δολοφονίας!

Οφείλει η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, λίγες μόλις μέρες μετά την άνανδρη δολοφονία του Μιχάλη της ΑΕΚ και του Άλκη του Άρη, λίγο καιρό νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη!

Και να προστατέψει τον αθλητισμό, την κοινωνία αλλά και τη δημοσιογραφία από όλους τους χούλιγκαν, ιδίως αυτούς που παριστάνουν τους καθώς πρέπει και κρύβονται πίσω από βαρύγδουπες ιδιότητες δήθεν εφοπλιστών, στην πραγματικότητα αγνώστου επαγγέλματος!

Υπό το πρίσμα τούτο καλείται η κυβέρνηση και ειδικότερα οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη, Αθλητισμού και Ναυτιλίας να πάρουν θέση!

Και καλούνται οι αρμόδιες Ανεξάρτητες Αρχές, από τον ΣΔΟΕ μέχρι το Ξέπλυμα να διερευνήσουν σε βάθος την προέλευση των χρημάτων Καραγιώργη κάτι που δεν έχουν πράξει ως όφειλαν, από την εποχή που σχεδιάζονταν η εγκαθίδρυση δικτύου ρωσικής προπαγάνδας στη χώρα!

Επιπροσθέτως αναμένεται και η επίσημη θέση της λαλίστατης σε άλλες υποθέσεις (πχ δηλώσεις Πάνου Λασκαρίδη) Ένωσης Εφοπλιστών!

Η Μελόνι, οι 3+1 κορβέτες, το σκάνδαλο με τα Rafale στην Ινδία και η επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού στην Αθήνα - Οι φήμες για μιζαδόρους υπεράνω υποψίας και το ζήτημα να καταστούν οι Γάλλοι προνομιακοί προμηθευτές!

Η Μελόνι, οι 3+1 κορβέτες, το σκάνδαλο με τα Rafale στην Ινδία και η επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού στην Αθήνα – Οι φήμες για μιζαδόρους υπεράνω υποψίας και το ζήτημα να καταστούν οι Γάλλοι προνομιακοί προμηθευτές!

Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η Τζόρτζια Μελόνι συναντάται σήμερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό με πρώτο θέμα στην ατζέντα της τις κορβέτες!

Όλα τα άλλα που επισήμως τίθενται, περί μεταναστευτικού ή περί χαλάρωσης του Συμφώνου Σταθερότητας είναι για μικρά παιδιά!

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, στην συνάντηση της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που ακολουθεί εκείνη της επίσκεψης του Ινδού πρωθυπουργού στην Ελλάδα – και τούτο έχει την σημειολογία του- φέρεται αποφασισμένη να κλείσει τη συμφωνία, διαισθανόμενη ότι πλέον το ζήτημα των Γαλλικών οπλικών προμηθειών στην Ελλάδα προκαλεί κραδασμούς, καθώς η πιάτσα βοά ότι στην υπόθεση των Rafale ενεπλάκησαν επώνυμοι και προβεβλημένοι μεσάζοντες, που είναι ακόμη άγνωστο για λογαριασμό ποιου ενήργησαν!

Η σύνδεση με την επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού έχει να κάνει με το ξέσπασμα του σκανδάλου για την προμήθεια των Rafale στην Ινδία και τις αποκαλύψεις του γαλλικού τύπου ότι η Dassault φέρεται να εμπλέκεται σε μίζες ύψους περίπου 10 εκατ. δολαρίων σε μεσάζοντες της αγοραπωλησίας μαμούθ!

Υπό το πρίσμα αυτό, ο κλοιός γύρω από το σύστημα που προώθησε τα Rafale στην Ελλάδα σφίγγει και είναι προφανές πως η κυβέρνηση δεν θα θελήσει να εμπλακεί περαιτέρω σε μια υπόθεση που …μυρίζει, ούτε να καταστήσει τους Γάλλους προνομιακούς προμηθευτές και τους δήθεν καθώς πρέπει ντηλαδόρους τους «προνομιακούς μεσάζοντες- μιζαδόρους»!

Υπό αυτή την έννοια οι γαλλικές κορβέτες χάνουν έδαφος το οποίο φαίνεται να κερδίζουν οι Ιταλοί για την προμήθεια 3+1 κορβετών!

Σημειώνεται ότι η υπόθεση έχει περάσει από 40 κύματα καθώς και ένα χρόνο πριν τις εκλογές, το καλοκαίρι του 2022, οι Ιταλοί ήταν και τότε το φαβορί, όμως οι μεσάζοντες των Γάλλων σε συνεργασία με υπόγεια κυκλώματα αποδήμησαν το σύστημα και επιδίωξαν να επιβάλουν εκ νέου την κυριαρχία τους, που πλέον αμφισβητείται…

Σκιά σκανδάλου στην έκδοση των νέων ταυτοτήτων – Η απευθείας ανάθεση ύψους 100 εκατ. ευρώ και οι εύλογες απορίες – Για έγγραφα μεταβατικού τύπου χωρίς όλες τις προδιαγραφές της ΕΕ, μιλά η αντιπολίτευση!

Σκιά σκανδάλου στην έκδοση των νέων ταυτοτήτων – Η απευθείας ανάθεση ύψους 100 εκατ. ευρώ και οι εύλογες απορίες – Για έγγραφα μεταβατικού τύπου χωρίς όλες τις προδιαγραφές της ΕΕ, μιλά η αντιπολίτευση!

Μέσα σε δύο χρόνια όλες οι ταυτότητες παλαιού τύπου θα πρέπει να αντικατασταθούν με νέες και οι παλιές θα παύσουν να ισχύουν ξεκαθάρισε σε σημερινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

Παράλληλα ο υπουργός αναφερόμενος στο θέμα των αντιδράσεων από εκκλησιαστικούς κύκλους για τις νέες ταυτότητες μίλησε για πολιτικά παιχνίδια που εκμεταλλεύονται τις θρησκευτικές ευαισθησίες ενώ κάλεσε την εκκλησία να «αποκρούσει κάθε προσπάθεια που κινείται στη σφαίρα του σκοταδισμού».

Εδώ και καιρό σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση επισημαίνει ότι η έκδοση των νέων ταυτοτήτων με βάση βιομετρικά χαρακτηριστικά αποτελεί υποχρέωση της χώρας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάθε περαιτέρω καθυστέρηση , ενείχε τον κίνδυνο να υπάρξει αντίδραση από τις Βρυξέλλες και προβλήματα στην κυκλοφορία των Ελλήνων πολιτών στο εξωτερικό.

Όλα αυτά, είναι γνωστά από πολλών ετών και η κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία από το καλοκαίρι του 2019. Κανείς όμως κυβερνητικός παράγων δεν έχει δώσει ως σήμερα επαρκείς εξηγήσεις πως όλοι οι διαγωνισμοί για τον εργολάβο εκτύπωσης των νέων ταυτοτήτων, δεν τελεσφόρησαν και τελικά στο παρά πέντε κυριολεκτικά αποφασίστηκε η «αξιοποίηση» των δυνατοτήτων της απευθείας ανάθεσης.

Μια σύμβαση ύψους 100 εκατ. ευρώ και με απευθείας ανάθεση δεν είναι «μικρή δουλειά».

Πολύ περισσότερο αφού είναι και σίγουρη αφού όλοι οι πολίτες υποχρεώνονται μέσα σε δύο χρόνια , να προχωρήσουν στην έκδοση νέας ταυτότητας.

Η αντιπολίτευση ήδη έχει κάνει λόγο για ύποπτες μεθοδεύσεις που οδήγησαν στην απευθείας ανάθεση υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν πρόκειται για νέες ταυτότητες με όλα τα βιομετρικά χαρακτηριστικά που απαιτεί η ΕΕ , αλλά για μεταβατικού τύπου έγγραφα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το άμεσο πρόβλημα.

Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει στο συγκεκριμένο σημείο.

Διότι προφανώς πρόκειται για άλλο θέμα εφόσον πράγματι οι νέες ταυτότητες δεν διαθέτουν όλα εκείνα τα βιομετρικά χαρακτηριστικά που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκτός και αν όλα αυτά γίνονται για να περιορίσουν τις αντιδράσεις ακραίων εκκλησιαστικών κύκλων και δεν οφείλονται σε άλλους …πονηρούς λόγους !

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιδράσει στο θέμα με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που κατέθεσαν η βουλευτής Άρτας και Δ’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Ολγα Γεροβασίλη και ακόμα 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη «σε σχέση με τον ύποπτο διαγωνισμό-μαμούθ για τις νέες ταυτότητες και τα έγγραφα ασφαλείας, ο οποίος ματαιώθηκε δις και πλέον φαίνεται να καταλήγει μετά Βαΐων και κλάδων σε… απευθείας ανάθεση».

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές, «μπορεί ο πρωθυπουργός να τάζει “νέες ταυτότητες” πριν τη ΔΕΘ, όμως στην πράξη δεν πρόκειται για νέου τύπου αλλά για μεταβατικές ταυτότητες, οι οποίες θα εκδίδονται με μάλλον αμφίβολης νομιμότητας διαδικασίες».

Ειδικότερα ερωτάται ο υπουργός «αν οι μεταβατικές ταυτότητες θα εκδίδονται στη βάση μιας εικονικής παράτασης μιας υπάρχουσας σύμβασης για έκδοση διαβατηρίων -στα αλήθεια σύναψη νέας σύμβασης με διαφορετικό αντικείμενο και δη κατ’ απευθείας ανάθεση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ (!), και περαιτέρω:

  • Με ποια διαδικασία θα ανατεθεί η σύμβαση ΟΠΣΕΑ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Εντύπων Ασφαλείας); Θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία τη νομιμότητα προκηρύσσοντας εκ νέου τη διαγωνιστική διαδικασία και πότε;
  • Πότε θα αρχίσουν να εκδίδονται οι νέες ταυτότητες και έγγραφα ασφαλείας νέου τύπου σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΕ) 2019/1157 (τα οποία θα έπρεπε να εκδίδονται και η Κυβέρνηση της ΝΔ εξήγγειλε ότι θα εκδίδονταν ήδη από το 2021);
  • Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την αναζήτηση ευθυνών για την μέχρι σήμερα αποτυχημένη διαχείριση και την έκθεση της Χώρας σε διεθνείς κυρώσεις;».

Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν «να κατατεθεί αντίγραφο της Σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου για την έκδοση των μεταβατικών ταυτοτήτων».

Προαναγγελία: έρχονται αποκαλύψεις για τον ρόλο πολιτικών προσώπων, πως χάλασε ο διαγωνισμός και πως οδηγηθήκαμε στην απευθείας ανάθεση στους παλιούς εργολάβους!

Η Toppan, ο δόκτωρ Σαμαράς, η παρέμβαση Τσούνη, οι Αμερικανοί που μπήκαν στο παιχνίδι, η εταιρία πληροφορικής που μπήκε από το παράθυρο και οι ..από πίσω, γνωστοί νταβατζήδες- νταραβεριτζήδες που κάνουν πολιτικό και όχι μόνο παιχνίδι!

Μιλάμε για την μεγάλη μάσα των 600 εκατ. ευρώ την επόμενη πενταετία! Συνεχίζεται…

Η «κόκκινη Εφη» του ΣΥΡΙΖΑ και τα «πράσινα τιμολόγια» συνεργατών της στον τομέα της Επικοινωνίας, που υποτίθεται δούλευαν για λογαριασμό του Τσίπρα, ενώ έλυναν κι έδεναν για λογαριασμό του ζεύγους Τζανακόπουλου - Αχτσιόγλου!

Η «κόκκινη Εφη» του ΣΥΡΙΖΑ και τα «πράσινα τιμολόγια» συνεργατών της στον τομέα της Επικοινωνίας, που υποτίθεται δούλευαν για λογαριασμό του Τσίπρα, ενώ έλυναν κι έδεναν για λογαριασμό του ζεύγους Τζανακόπουλου – Αχτσιόγλου!

Μαθαίνω ότι…

Κάτι περίεργες ιστορίες είναι έτοιμες να βγουν στο προσκήνιο και να ταράξουν τα νερά της…βαλτωμένης Κουμουνδούρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα μεγαλοστέλεχος της επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ που ενώ υποτίθεται ότι δούλευε για τον Τσίπρα στην ουσία έλυνε και έδενε για λογαριασμό του ζεύγους Τζανακόπουλου – Αχτσιόγλου φαίνεται ότι έχει πιαστεί στα πράσα με κάτι «πράσινα τιμολόγια».

Περίεργα εμβάσματα δηλαδή από μικροεταιρεία της πράσινης ενέργειας που τώρα τελευταία θέλει να έχει και παρουσία στα media.

Οι αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες τα έχουν υπόψιν τους, όπως και κάποιοι άλλοι πιο παλιοί στον χώρο των media που όπως και να είναι διαθέτουν τη σχετική τεχνογνωσία.

Και να ψάχνουν και να βρίσκουν τα who is who των νεοεισερχομένων.

Λέτε η πρώτη δουλειά της «κόκκινης Έφης», όταν βέβαια και αν εκλεγεί στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να είναι να απολογείται για τα «πράσινα τιμολόγια» των συνεργατών της;

Καίει κυβέρνηση και αντιπολίτευση το θέμα των πυρκαγιών: Το άλλοθι που προβάλλει η κυβέρνηση, της δήθεν ασύμμετρης απειλής, είναι φτηνή δικαιολογία – Τι κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες; Στάχτη το αφήγημα του επιτελικού κράτους – Η κοινωνία είναι οργισμένη και με τον ΣΥΡΙΖΑ που ανέλαβε εργολαβικά να στηρίξει τους μετανάστες!

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες μετά από αξιολόγηση ευρημάτων, πληροφοριών και βεβαίως από τις ανακρίσεις συλληφθέντων έχουν καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα τόσο για το πύρινο μέτωπο στον Έβρο όσο και για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πάρνηθα.

Το γεγονός και μόνο ότι στον Έβρο ξέσπασαν ταυτόχρονα φωτιές σε 15 διαφορετικά σημεία αποκαλύπτει περίτρανα ότι πρόκειται για εμπρησμό.

Οι υποψίες στρέφονται στους μετανάστες που βρίσκονταν διάσπαρτοι σε ολόκληρη την περιοχή του Έβρου.

Τα κλιμάκια της ΕΥΠ εκτιμούν ότι δεν πρόκειται για εμπρησμούς από αμέλεια που προήλθαν από τις φωτιές που ανάβουν οι μετανάστες για να ψήσουν διάφορα φαγητά.

Είναι βέβαιοι ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο με πρωταγωνιστές κάποιους που παριστάνουν τους πρόσφυγες αλλά είναι στρατολογημένοι σε διάφορες μυστικές υπηρεσίες.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η ΜΙΤ εκπαιδεύει διάφορους τζιχαντιστές τους οποίους στη συνέχεια προωθούν στην Ελλάδα με τις ομάδες προσφύγων.

Αυτοί είναι που αναλαμβάνουν τις βρόμικες δουλειές για λογαριασμό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Ακόμη και αν συλληφθούν, οι τουρκικές υπηρεσίες έχουν άλλοθι, αφού πρόκειται για Σύριους, Πακιστανούς και Αφγανούς.

Οργή για τους μετανάστες

Στον Έβρο επικρατεί οργή, τόσο για τους μετανάστες που κινούνται παντού ανεξέλεγκτα όσο και για τον κρατικό μηχανισμό που δεν κατάφερε να θωρακίσει μια ακριτική περιοχή η οποία έχει στρατηγική σημασία για την αμυντική θωράκιση της χώρας.

Το κράτος αφήνει ανεξέλεγκτους τους διακινητές, ενώ δεν έχει υλοποιήσει κανένα σχέδιο προκειμένου να απομακρύνει από την περιοχή τις χιλιάδες των μεταναστών που βρίσκουν καταφύγιο στα δάση.

Έπρεπε να γίνει ολοκαύτωμα ολόκληρη η περιοχή για να αποφασίσει το κράτος των Αθηνών να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Εγκληματικές είναι οι ευθύνες και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που έχει αφήσει απροστάτευτη την ακριτική αυτή περιοχή που φιλοξενεί στρατόπεδα και εγκαταστάσεις υπερσύγχρονων αμυντικών συστημάτων.

Η χρόνια εγκατάλειψη των δασών, η εγκατάλειψη κτηνοτροφίας και η αστυφιλία, δίνουν την καύσιμη ύλη στις πυρκαγιές

Γράμμα κενό το… άλλοθι

Το άλλοθι που προβάλλει η κυβέρνηση, της δήθεν ασύμμετρης απειλής, είναι φτηνή δικαιολογία.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της αστυνομίας, του στρατού και τα κλιμάκια της ΕΥΠ, πρέπει να εντοπίζουν και να περνάνε από… ακτινογραφία τις ομάδες των μεταναστών.

Η ενδεχόμενη δράση πρακτόρων είναι κάτι που έπρεπε να είχε προβλεφθεί και να αντιμετωπιστεί.

Οργανωμένο σχέδιο στην Πάρνηθα

Σε εμπρησμούς οφείλεται και η καταστροφική πυρκαγιά στην Πάρνηθα.

Οι συλλήψεις υπόπτων, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε υλικό που χρησιμοποιείται σε εμπρησμούς, αποκαλύπτει ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο.

Βέβαια στην Πάρνηθα δραστηριοποιούνται οικοπεδοφάγοι, αλλά και οι Ρομά οι οποίοι καίνε καλώδια με αποτέλεσμα να ξεσπάνε φωτιές.

Κανείς δεν φρόντισε να επιβάλει τη νομιμότητα σε αυτή την περιοχή.

Το ίδιο συμβαίνει και στον Ασπρόπυργο.

Το κράτος απουσιάζει παντελώς και οι συμμορίες είναι αυτές που επιβάλλουν τον δικό τους νόμο.

Πολιτική διαχείριση των πυρκαγιών και σε επιφυλακή τα κρίσιμα υπουργεία όλο τον Αύγουστο – Η κυβέρνηση περιμένει να αλλάξει η δύσκολη ατζέντα του καλοκαιριού με θετικές ειδήσεις από το μέτωπο της οικονομίας και κρίσιμα νομοσχέδια με φιλολαϊκές διατάξεις αρχές Σεπτέμβρη!

Περισσεύει η ανικανότητα

Η πλειοψηφία των πολιτών έχει αντιληφθεί ότι το κράτος είναι ανίκανο να προστατέψει τους πολίτες και τη χώρα.

Γιατί δεν είναι μόνο οι φωτιές.

Όταν στην Εγνατία κάνουν ράλι τα αυτοκίνητα των δουλεμπόρων και μάλιστα στο αντίθετο ρεύμα, και οι αρμόδιοι για την ασφάλεια εδώ και μήνες συσκέπτονται πώς θα αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Όταν στον Άγιο Παντελεήμονα οι συμμορίες γαζώνουν με αυτόματα μέλη αντίπαλων συμμοριών, τότε δικαιολογημένα οι πολίτες έχουν πάψει να εμπιστεύονται το κράτος.

Κικίλιας: 209 νέες φωτιές τις τελευταίες 48 ώρες - Κρίσιμη η κατάσταση στην Πάρνηθα

Στάχτη το αφήγημα και πολιτικές παρενέργειες

Η κοινωνία είναι οργισμένη και με αυτούς που ανέλαβαν εργολαβικά να στηρίξουν μετανάστες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με δακρύβρεχτες ανακοινώσεις κατήγγειλε την κυβέρνηση και τους πολίτες του Έβρου για κακομεταχείριση μεταναστών.

Βέβαια όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες ανακάλυψαν ότι οι αθώοι αυτοί μετανάστες κουβαλούσαν μαζί τους εκρηκτικά, τότε κατάπιαν τη γλώσσα τους.

Οι ακρίτες δεν είναι ακροδεξιοί.

Είναι πατριώτες και δημοκράτες, αλλά ταυτόχρονα και απελπισμένοι, γιατί το κράτος των Αθηνών τούς έχει εγκαταλείψει.

Βέβαια ακραία περιστατικά και καταδικαστέα, όπως επίσης και οι επικίνδυνες υπεραπλουστεύσεις για δήθεν ακροδεξιούς θύλακες στον Έβρο.

Οι φωτιές που κατέκαψαν τη μισή Ελλάδα προκαλούν αναγκαστικά και πολιτικές παρενέργειες.

Το αφήγημα Μητσοτάκη για το λεγόμενο επιτελικό κράτος έγινε στάχτη.

Τώρα στο Μαξίμου αναζητούν νέο αφήγημα ενόψει και των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Βέβαια η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει πολιτικό πρόβλημα.

Η αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά απειλή.

Αυτό που φοβόνται στο Μαξίμου είναι τη λεγόμενη κοινωνική αντιπολίτευση και την οργή του κόσμου.

Το σκέφτεται ο Φάμελλος

Η δυσαρέσκεια θρέφει την ακροδεξιά

Η πρώτη δημοσκόπηση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου επικεντρώνεται στο ποσοστό που θα συγκεντρώσει ο Ηλίας Κασιδιάρης στον Δήμο της Αθήνας.

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η δύναμη της ακροδεξιάς να εκτοξευτεί, με τον κόσμο να στέλνει μήνυμα δυσαρέσκειας στην κυβέρνηση και στην ανύπαρκτη αντιπολίτευση.

Ο προβληματισμός που επικρατεί στο Μαξίμου έχει σχέση με τη διατήρηση των σχέσεων εμπιστοσύνης της κοινωνίας με την κυβέρνηση.

Γιατί στη χώρα μας έχουμε μάθει να ταυτίζουμε το κράτος με την κυβέρνηση, προφανώς εξαιτίας του πελατειακού συστήματος.

Η κυβέρνηση δεν απειλείται από την αντιπολίτευση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με τριγμούς στο άμεσο μέλλον.

Δεν αποκλείεται επίσης το αντιπολιτευτικό κενό να καλυφθεί από κάποιο καινούργιο κόμμα το οποίο θα είναι απαλλαγμένο από τις αμαρτίες του παρελθόντος.

Στο Μαξίμου, που για χρόνια είχαν εξασφαλίσει την απόλυτη κυριαρχία προβάλλοντας τον «μπαμπούλα» του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα αναζητούν νέα στρατηγική.

Η συρρίκνωση και η διαφαινόμενη πολυδιάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ το καθιστά ένα περιθωριακό κόμμα με αυστηρά περιορισμένο ρόλο.

Διαβάστε ακόμη: