Με τον γενικό δείκτη να βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας και αντιμέτωπος με την υπαρκτή πιθανότητα μιας πρόσκαιρης – και προεκλογικής – στάσης αναμονής , το ενδιαφέρον για το ελληνικό χρηματιστήριο παραμένει ζωηρό και τροφοδοτείται από πλήθος ειδήσεων οι οποίες θα κρίνουν και τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Οι παράμετροι πολλές και εν πολλοίς αντιφατικές.

Η θαλάσσια τραγωδία ανοικτά της Πύλου με τις εκατοντάδες χαμένες ψυχές μπορεί να μην επηρεάζει σημαντικά την αγορά, που όπως όλες οι αγορές διακρίνεται για τον κυνισμό της, δίνει όμως κάποιες ευκαιρίες αναστοχασμού και δημιουργεί συνθήκες για προβληματισμό κυρίως ως προς τον τρόπο που πορεύεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διότι τα όρια μεταξύ προόδου, ευημερίας, οικονομικών επιδόσεων και ανθρωπιστικής καταστροφής είναι πάντοτε υπαρκτά ιδιαίτερα όταν εμείς οι «Ευρωπαίοι» αναγάγουμε σε υπέρτατο βαθμό την επιδειξιομανία μας, συντελώντας στη ενίσχυση του προσφυγικού – μεταναστευτικού κύματος.

Υπό αυτό το πρίσμα η διστακτικότητα που καταγράφεται ήδη στις τουριστικές κρατήσεις για τις επόμενες εβδομάδες μπορεί να μην συνδέεται ευθέως με την τραγωδία αυτών των ημερών δείχνει όμως ότι η οικονομία είναι ευάλωτη σε έκτακτα γεγονότα τα οποία, αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα όταν έχουν αντανάκλαση στο θυμικό των ανθρώπων.

Έτσι η στάση αναμονής που φαίνεται να υιοθετούν όλοι οι παράγοντες που συνδέονται με την οικονομία και την αγορά για τις επόμενες μέρες κρίνεται ως δικαιολογημένη.

Γιατί όσο και αν τα δεδομένα είναι συντριπτικά υπέρ της άνετης επικράτησης της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της Κυριακής υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες, από τους οποίους θα κριθεί αν εξασφαλιστεί μια ανέφελη κυβερνητική θητεία ή εάν η σύνθεση της νέας Βουλής επιτρέψει την αμφισβήτησή της από τους πρώτους μόλις μήνες.

Το τοπίο καθίσταται πιο σύνθετο λόγω των πολλών τελευταίων γεγονότων τα οποία δύσκολα να προσεγγιστούν με όρους πολιτικής ανάλυσης.

100 τοπ πόλεις-προορισμοί στον κόσμο -Η Αθήνα και 3 ακόμη ελληνικές στη λίστα

Καλά νέα από το Παρίσι

Πέραν όμως των υψηλών μέχρι τώρα αποδόσεων των δεικτών , σημασία έχουν η μεσομακροπρόθεσμη τάση και οι παράγοντες που την καθορίζουν.

Στο ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών πάνω από είκοσι «βαριά χαρτιά», γράφουν ιστορικά υψηλά.

Επίσης όπως φάνηκε και από το road show των ελληνικών τραπεζών στο Παρίσι ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών και αναλυτών.

Το κορυφαίο θέμα συζήτησης ήταν αυτό της διανομής των μερισμάτων, με τους Έλληνες τραπεζίτες να εκτιμούν ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε να δώσει ο επόπτης την έγκριση για διανομή μερίσματος από τα κέρδη του 2023 (πληρωμή το 2024).

Ένα ακόμα θέμα συζήτησης ήταν αυτό της αποεπένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τις ελληνικές τράπεζες, με χρονικό ορίζοντα μέχρι το τέλος του 2025, οπότε και λήγει ο βίος του Ταμείου.

Υπενθυμίζεται ότι η Εurobank έχει λάβει την έγκριση από τον επόπτη ώστε να προχωρήσει στην επαναγορά του 1,4% που κατέχει το Ταμείο, διαδικασία που έχει ήδη δρομολογηθεί.

Σήμερα, τα ποσοστά του ΤΧΣ στις τέσσερις συστημικές τράπεζες διαμορφώνονται ως εξής: Εθνική 40,3%, Πειραιώς 27%, Αlpha Bank 9% και Εurobank 1,4% ενώ το ποσοστό του στην Αttica Bank είναι 69,5%.

Σε ό,τι αφορά τα stress test τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν εντός του Ιουλίου εκτιμάται ότι οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν με επιτυχία.

Πρόκειται για «το πιο σκληρό τεστ που έχει καταγραφεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε χαρακτηριστικά από Παρίσι, ο επικεφαλής του SSM, Andrea Enria.

Σημείωσε χαρακτηριστικά πως το σενάριο που επέλεξε ο εποπτικός μηχανισμός της ΕΚΤ είναι αρκετό σκληρό και έχει συμπεριλάβει μια σημαντική αλλαγή στο περιβάλλον επιτοκίων και μια πολύ αρνητική μακροοικονομική κατάσταση, αλλά και τον ισχυρό αντίκτυπο αυτά στα ακίνητα και τις τιμές των μετοχών.

Τι (δεν) γίνεται με Πειραιώς, Εθνική: Η εκτός τόπου και χρόνου πρόταση των 1,3 ευρώ της ΙΟΝ για την Τρ. Πειραιώς και η ανεπίσημη για την Εθνική, των Αράβων, που αποσύρθηκε

Τα πλεονεκτήματα των τραπεζών

Στο πλαίσιο αυτό , ήλθε να προστεθεί η τελευταία έκθεση της Deutsche Bank, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα έχει υποστεί τη μεγαλύτερη απομόχλευση στην Ευρώπη για περισσότερο από μια δεκαετία, κυρίως λόγω της μείωσης των NPEs (που αντιπροσώπευαν κάποια στιγμή σχεδόν το ήμισυ των δανείων) και της έλλειψης ζήτησης.

Ωστόσο, ο εταιρικός δανεισμός αυξάνεται πλέον με σχεδόν διψήφιο ρυθμό και η γερμανική τράπεζα αναμένει ότι θα συνεχιστεί έτσι, επιτρέποντας τα συνολικά δάνεια να βρίσκονται σε θετικό έδαφος σε ετήσια βάση (περίπου 3%).

Συνολικά, οι πολύ καλές προοπτικές βασίζονται στην ανανέωση των επενδύσεων, με την αύξηση του ΑΕΠ να ξεπερνά κατά πολύ τον μέσο όρο της ΕΕ, με στήριξη και από τα κονδύλια της Ένωσης.

Κατά συνέπεια, οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς – είναι οι τράπεζες που θα πρέπει να επιλέξουν οι επενδυτές καθώς έχουν πλεονεκτήματα τόσο σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της χώρας όσο και κλαδικά, καταλήγει η Deutsche Bank.

Οι προκλήσεις για την οικονομία

«Η Ελλάδα πραγματοποίησε ισχυρές οικονομικές επιδόσεις το 2022, αντέχοντας τις οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία» επισημαίνει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) στην Ετήσια Έκθεσή του.

Οι μακροοικονομικές προοπτικές της Ελλάδας για το 2023 βασίζονται σε μια αναμενόμενη επιβράδυνση, τονίζει ο ESM.

Η ανάπτυξη προβλέπεται στο 1,2% το 2023 και ο πληθωρισμός στο 4,5%.

Η Ελλάδα διατηρεί την ικανότητα να αποπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που οφείλονται στον ESM/EFSF τους επόμενους 12 μήνες.

Το buffer μετρητών προβλέπεται «να παραμείνει άνετο».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ESM, σε μεγαλύτερο ορίζοντα, η Ελλάδα αντιμετωπίζει προκλήσεις όσον αφορά τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους και την ικανότητα αποπληρωμής του που πηγάζουν από το υψηλό ακόμη επίπεδο του δημόσιου και εξωτερικού χρέους, των μεγάλων και διευρυνόμενων εξωτερικών ελλειμμάτων, της αδύναμης αύξησης της παραγωγικότητας και των τρωτών σημείων του τραπεζικού τομέα.

Kούραση στο Χρηματιστήριο

Θα υπάρξει κόπωση;

Αν στο εσωτερικό «μέτωπο» τα θετικά στοιχεία υπερτερούν σαφώς των αρνητικών ενδείξεων διεθνώς εμφανίζονται αρκετές επιφυλάξεις.

Η JPMorgan προβλέπει ότι τα χαρτοφυλάκια πραγματικού χρήματος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των κρατικών και συνταξιοδοτικών ταμείων, θα γείρουν υπέρ των ομολόγων.

Τα συνταξιοδοτικά ταμεία και άλλοι θεσμικοί επενδυτές ελέγχουν τα ανοίγματά τους στην αγορά για να βεβαιωθούν ότι τηρούν τα αυστηρά όρια κατανομής μεταξύ μετοχών και ομολόγων κάθε τρίμηνο και τέλος μήνα.

Οι μετοχές έχουν υπεραποδώσει έναντι των ομολόγων μέχρι στιγμής αυτό το τρίμηνο, με αποτέλεσμα οι διαχειριστές χαρτοφυλακίων να πρέπει να μειώσουν την έκθεσή τους σε μετοχές για να επιτύχουν τους μακροπρόθεσμους στόχους τους.

“Η τελευταία φορά που είχαμε τέτοιο χάσμα με μετοχές και ομόλογα σε αντίθετες κατευθύνσεις ήταν το τέταρτο τρίμηνο του 2021”, δήλωσε στέλεχος του αμερικανικού οίκου.

“Αυτή η ροή επανεξισορρόπησης θα μπορούσε να δημιουργήσει περίπου μια διόρθωση 3% έως 5% στις μετοχές”.

Μέχρι στιγμής ο προβληματισμός αυτός δεν αγγίζει τις αγορές: Την Πέμπτη ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,27% στον απόηχο της απόφασης της Fed να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 5% με 5,25%, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών, αν και αξιωματούχοι της Τράπεζας βλέπουν δύο ακόμα αυξήσεις μέχρι το τέλος του έτους.

“Οι επενδυτές ελπίζουν ότι αυτές θα είναι και οι τελευταίες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed”, σημειώνει αναλυτής.

Οι θέσεις της νέας κυβέρνησης που «κλείδωσαν»: O Παπασταύρου και η ισχυρή τριανδρία του Μαξίμου – Ο Γεραπετρίτης στο Εξωτερικών και η μετακίνηση στο Υπ. Άμυνας – Χατζηδάκης στο Οικονομικών με διευρυμένο εποπτικό και συντονιστικό ρόλο – Στο Υγείας η Κεραμέως, στο Παιδείας ο Πιερρακάκης, στο Ναυτιλίας ο Μηταράκης – Γυναίκα έκπληξη στο Προστασίας του Πολίτη!

Λίγες μόλις μέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης του, ο οποίος θα εξελιχθεί στην οριστική του μορφή βάσει του τελικού αποτελέσματος που θα προκύψει!

Δηλαδή η κυβέρνηση σε έναν βαθμό πιθανόν να είναι διαφορετική ως προς τη σύνθεση της και την ανθρωπογεωγραφία της εάν η ΝΔ αποσπάσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία 156-157 εδρών, άλλη εάν ο αριθμός των εδρών που θα κατέχει στη Βουλή είναι 165-172 έδρες και φυσικά εντελώς διαφορετική στην περίπτωση των 180 και πάνω με μια λαϊκή ετυμηγορία του 43%-45% και τετρακομματική ή πεντακομματική Βουλή, χωρίς να έχουν εισέλθει σε αυτήν Πλεύση, Νίκη, Μέρα 25 και ίσως Βελόπουλος!

Σε απλά λόγια, όσο ευρύτερη σε ποσοστά και σε αριθμό εδρών είναι η νίκη Μητσοτάκη την προσεχή Κυριακή, τόσο πιο λυμένα θα είναι τα χέρια του στην διαμόρφωση της σύνθεσης της, χωρίς να πρέπει να συνυπολογίσει ισορροπίες και εσωκομματικές παραμέτρους στην τελική του επιλογή!

Ωστόσο την ώρα τούτη στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται πως έχουν ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα και φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει σε ορισμένα πρόσωπα που θα χρησιμοποιήσει σε συγκεκριμένες θέσεις!

Κατ’ αρχήν στο Μαξίμου το νέο στοιχείο είναι η έλευση του έγκριτου νομικού Σταύρου Παπασταύρου σε ρόλο Υπ. Επικράτειας, ο οποίος επί της ουσίας θα αντικαταστήσει τον Γ. Γεραπετρίτη που με τη σειρά του πιθανότατα θα κατευθυνθεί στη θέση του Υπ. Εξωτερικών με υφυπουργό ή αναπληρωτή την πρώην πρέσβη στην Ουάσιγκτον Αλ. Παπαδοπούλου!

Ακούγεται ακόμη ότι η θητεία του κ. Γεραπετρίτη στο Υπ. Εξωτερικών πιθανόν να είναι σύντομη εάν τελικά ο πρωθυπουργός αποφασίσει να τον ορίσει Επίτροπο στη θέση του αποχωρήσαντος Μαργαρίτη Σχοινά τον Μάιο 2024!

Στο Μαξίμου μαζί με τον κ. Παπασταύρου θα παραμείνουν ο Ακης Σκέρτσος ως Υπ. Επικράτειας και ο Γιάννης Μπρατάκος ως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στον ρόλο που κατέχει σήμερα και για τον οποίο είναι πολύ ευχαριστημένος ο αρχηγός της ΝΔ.

Για το Υπουργείο Άμυνας φέρεται να έχει κλειδώσει η παρουσία του Νίκου Δένδια ενώ στο Υγείας κατευθύνεται η Νίκη Κεραμέως, η οποία ωστόσο θα προτιμούσε να πάρει εκείνη το Άμυνας και ο Ν. Δένδιας το Εσωτερικών!!!

Ο Κωστής Χατζηδάκης θα αναλάβει το υπ. Οικονομικών ως επικεφαλής της οικονομικής πολιτικής, με εποπτικό και συντονιστικό ρόλο δηλαδή και σε άλλα παραγωγικά υπουργεία!

Ο Θ. Σκυλακάκης είτε θα αναλάβει το υπ. Ανάπτυξης, είτε ένα ανεξάρτητο υπουργείο Ταμείου Ανάκαμψης που πιθανόν θα σχηματισθεί!

Το υπ. Ενέργειας πιθανότατα θα αναλάβει ο Ν. Παπαθανάσης ενώ για υπ. Μεταφορών που δεν θα σπάσει και θα παραμείνει μαζί με το υπ. Υποδομών κάποιοι κύκλοι προωθούν τον Άδωνι Γεωργιάδη (παίζει δυνατά και ο Χρυσοχοΐδης), ο οποίος φέρεται να μην απολαμβάνει της ίδιας εμπιστοσύνης που απολάμβανε στο παρελθόν, και τελικά καταλήγει στο Αγροτικής Ανάπτυξης

Λέγεται μάλιστα ότι προ ημερών συνομίλησε με τον πρωθυπουργό και εξέφρασε παράπονα.

Για το υπ. Υποδομών ακούγεται και ο Ν. Μηταράκης, μολονότι εσχάτως οι πληροφορίες λένε ότι «κλείδωσε» τελικά στο υπ. Ναυτιλίας!

Στη θέση του υφυπουργού Δημοσίων Έργων φέρεται να παραμένει ο εξωκοινοβουλευτικός Γ. Καραγιάννης το έργο του οποίου εκτιμά ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης φέρεται να κλείδωσε το υπ. Παιδείας μετά από σχετική συζήτηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη, μολονότι άλλες πηγές τον τοποθετούσαν στο υπ. Υγείας, για το οποίο ακόμη ακούγεται και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης (όπως και για το Μεταφορών) μολονότι κάποιοι εσωκομματικοί κύκλοι δεν μπορούν ακόμη να «χωνέψουν» την κυριαρχία του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ πολιτικού στο Δυτικό κομμάτι της Β’ Αθηνών!!!

Στο Υπ. Υγείας ως αναπληρωτής Υπουργός ή πιθανότατα ως υφυπουργός θα τοποθετηθεί η πρώτη του ψηφοδελτίου Επικρατείας Ειρήνη Αγαπηδάκη!

Ο Χρ. Σταικούρας φέρεται όπως και ο Άδωνις να έχει πέσει σε δυσμένεια, για αδιευκρίνιστους λόγους. Ωστόσο κάποιες πηγές λένε ότι του προτάθηκε το Υπ. Εργασίας!

Η Λίνα Μενδώνη θα παραμείνει στο Υπ. Πολιτισμού, ενώ η Έλενα Ράπτη θα αναλάβει το νεοσύστατο Υπ. Οικογένειας το οποίο θα αποσπάσει αρμοδιότητες και από το Υπ. Υγείας!

Για το Υπ. Τουρισμού φέρεται να κατευθύνεται η Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ υπουργικά θα αξιοποιηθεί και η Άννα Διαμαντοπούλου!

Τέλος για το Υπ. Δικαιοσύνης οι πληροφορίες λένε πως ο πρωθυπουργός σκέφτεται να κάνει την έκπληξη και να τοποθετήσει τον πρώην υπουργό προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδη!

Το βέβαιον είναι πάντως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει να αξιοποιήσει πολλές γυναίκες στην κυβέρνηση, όπως το έχει τονίσει και ο ίδιος άλλωστε στις συνεντεύξεις του.

Υπό αυτό το πρίσμα ακούγεται ότι θα αξιοποιηθούν οι κυρίες Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου (Ευρωβουλευτής), Αννα Ευθυμίου (Θεσσαλονίκη) και Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου (Ηλεία).

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπουργείο προστασία του πολίτη θα τοποθετηθεί γυναίκα έκπληξη.

Τέλος, η Σοφία Ζαχαράκη θα τοποθετηθεί κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Τελειωμένο» και τυπικά το deal της First για το 70% της Τέρνα Ενεργειακή! Στα 23,5 ευρώ η Δημόσια Πρόταση σύμφωνα με τις πληροφορίες! 600 εκατ. από την Τρ. Πειραιώς, τελικό οκ από Eurobank, Alpha και Εθνική!

Τελειωμένο και τυπικά πρέπει πλέον να θεωρείται το deal μεταξύ της Τέρνα Ενεργειακής και της αυστραλιανής First Sentier μετά από ένα κατά κοινή ομολογία μεγάλο χρονικό διάστημα διαπραγματεύσεων όπου αρχικά είχε ενδιαφερθεί η επίσης αυστραλιανή Macquarie (εκ των κορυφαίων funds στον κόσμο) μόνη της, στη συνέχεια μετά την αποχώρηση της μπήκε στο τραπέζι η First, για να ξαναγυρίσει η Macquarie μαζί με την First και να ξαναφύγει λίγο καιρό μετά στοχεύοντας στην Enel Hellas σε ένα deal που ακόμη δεν έχει κλείσει με τους όρους που ήθελε να επιβάλει, αποκομίζοντας πολύτιμα στοιχεία από την διαπραγμάτευση με την ελληνική ενεργειακή εταιρία!

Την ώρα τούτη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από προσκόμματα και καθυστερήσειςτο χρηματοδοτικό ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή στην εμβληματική εξαγορά και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, με την Εθνική να λέει το «Ναι» τελευταία και να θέτει προς αποδοχή στην First τους όρους του σχετικού δανείου, μολονότι από την αρχή εφέρετο να έχει συμφωνήσει, αλλά να προχωρεί πολύ αργά στη συνέχεια, κυρίως λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, αλλά και της προφανούς αδυναμίας του Π. Μυλωνά να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς μεγάλα projects!

Η Τρ. Πειραιώς φέρεται να έχει εγκρίνει χρηματοδότηση περίπου 600 εκατ. ευρώ, ενώ Alpha και Eurobank έχουν προχωρήσει όλες τις σχετικές εγκρίσεις!

Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές το deal φέρεται να προβλέπει την εξαγορά από την First έως του 70% της Τέρνα Ενεργειακής μέσω Δημόσιας Πρότασης στα 23,5 ευρώ, (που αντιστοιχεί σε αποτίμηση άνω των 2,8 δις. ευρώ) όλων των μετοχών των ιδιωτών, τόσο των μεγάλων βασικών μετόχων όσο και του ευρύτατου επενδυτικού κοινού, καθώς και ένα μέρος των μετοχών από το 37% που κατέχει η ΓΕΚ Τέρνα!

Τέτοια κυβερνητική στελεχάρα είναι άραγε η Κεραμέως; Την …συζητάνε για 6 υπουργεία – Το πρωί το Άμυνας, το μεσημέρι το Εσωτερικών (με το Ψηφιακής Πολιτικής) το απόγευμα το Δικαιοσύνης και την νύχτα αναλαμβάνει το …Υγείας!

Πραγματικά αρχίζω να τα έχω χαμένα και να αμφιβάλω βάσιμα σχετικά με την ικανότητα αξιολόγησης στελεχών από τα υψηλά πατώματα της Κεντρικής Νεοδημοκρατικής Εξουσίας!

Αυτό που συμβαίνει με την Νίκη Κεραμέως δεν έχει προηγούμενο, σε βαθμό που να δημιουργείται η αίσθηση ότι στην Νέα Δημοκρατία υπάρχει ένδεια ικανών στελεχών!

Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι το όνομα της πρώην υπ. Παιδείας συζητείται και εμπλέκεται σε 6 υπουργεία για τα οποία η απόφοιτη του Κολλεγίου Αθηνών φέρεται να παίζει!

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που έχουν παίξει σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, η κυρία Κεραμέως αρχικά εφέρετο να ενδιαφέρεται η ίδια για το Υπ. Εθνικής Άμυνας!

Στους διαδρόμους του κόμματος και τις παρυφές του Μαξίμου την αποκαλούσαν «Ελληνίδα Παρλί» καθώς ως γνωστόν η συμπαθής Νίκη, (που έχει φτιάξει κορμί μοντέλου παρεμπιπτόντως) έχει ως πρότυπο την Γαλλίδα υπουργό Άμυνας!

Στη συνέχεια, όταν έγινε γνωστό ότι το ΥΕΘΑ καταλήγει στον Ν. Δένδια, το όνομα της Νίκης άρχισε να παίζει για το Δικαιοσύνης, για να καταλήξει στο Εσωτερικών (για το οποίο φέρεται να ενημερώθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη) το οποίο στον σχετικό σχεδιασμό προβλέπεται να συνενωθεί με το Ψηφιακής Πολιτικής!

Εσχάτως φημολογείται ότι η Ν. Κεραμέως ενδιαφέρθηκε για το Υπ. Υγείας!

Αλήθεια, τέτοιο μεγάλο ταλέντο είναι η Νίκη Κεραμέως που έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε 5-6 τόσο διαφορετικά μεταξύ τους υπουργεία;

Πιθανόν το συγκριτικό της πλεονέκτημα να βρίσκεται στον διευθυντή του γραφείου της, που όπως φημολογείται «λύνει και δένει»! Λέτε;

Τρεις τεράστιες υπερπολυτελείς βίλες σκέφτεται να ανεγείρει ο εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης στην συνολική έκταση των 11 οικοπέδων που απέκτησε στον Αστέρα Βουλιαγμένης αντί 800 εκατ. ευρώ!

Είναι γνωστό ότι ο κορυφαίος εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης αγόρασε τα 11 από τα 13 οικόπεδα που βγήκαν προς πώληση στον Αστέρα, στη θέση όπου κάποτε δέσποζε το εμβληματικό ξενοδοχείο Αφροδίτη, στο οποίο συνήθιζε να περνά την δεκαετία του 1980 μέρος των διακοπών του ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου!

Λέγεται μάλιστα ότι για την απόκτηση των 11 προνομιακών φιλέτων του real estate στον Αστέρα ο Δ. Διαμαντίδης δαπάνησε το ποσόν των 800 εκατ. ευρώ, ενώ με την ανέγερση των νέων βιλών το ποσόν αυτό θα εκτοξευτεί στα ύψη!

Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα αναφέρουν ότι ο εφοπλιστής Διαμαντίδης δεν προτίθεται να ανεγείρει 11 υπερπολυτελείς οικίες, μία σε κάθε οικόπεδο που αποκτήθηκε πανάκριβα, όπως κανείς θα περίμενε, αλλά στο μυαλό του δραστήριου και πανέξυπνου εφοπλιστή είναι η ανέγερση στην συνολική έκταση των 11 οικοπέδων, 3 τεράστιων κατοικιών οι οποίες φέρονται να προορίζονται μία για τον ίδιο και από μία για τα δύο του παιδιά, τους δύο γιούς του, εκ των οποίων ο ένας είναι σχετικά μικρός (22 ετών) και ο άλλος έχει παντρευτεί την κόρη του επιχειρηματία Βακάκη των Jumbo!

Διαβάστε περισσότερα