Τα πρώτα πλάνα από τις έρευνες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο έδωσε στην δημοσιότητα το BBC.

Σε ανάρτησή του ο παραγωγός του BBC, στις Βρυξέλλες, δημοσίευσε τα πρώτα πλάνα από τις επιχειρήσεις για την διάσωση και τον εντοπισμό των μεταναστών που επέβαιναν στο πλοίο μετά το ναυάγιο στην Πύλο.

«Το BBC έχει στα χέρια του πλάνα από τις σωστικές επιχειρήσεις στην Πύλο στο σημείο όπου έγινε το ναυάγιο. Τα πλάνα τράβηξε κάποιος που επέβαινε στο κρουαζιερόπλοιο, Celebrity Beyond, που έτυχε να περνάει από το σημείο», έγραψε στην ανάρτησή του, ο Κώστας Καλέργης.

Ναυάγιο στην Πύλο- Λιμενικό: 3 ώρες πριν τη βύθιση ρίξαμε μικρό κάβο

Σε ανακοίνωσή του πριν από λίγο το Λιμενικό ανέφερε πως ένα περιπολικό σκάφος του έριξε μικρό κάβο στο αλιευτικό, τρεις ώρες πριν από το ναυάγιο στην Πύλο για να διαπιστωθεί η κατάσταση του σκάφους και των επιβαινόντων.

Η διαδικασία διήρκεσε λίγα λεπτά και στη συνέχεια οι μετανάστες έλυσαν το σχοινί, συμπλήρωσε το Λιμενικό.

«Τρεις ώρες περίπου νωρίτερα από τη βύθιση του Α/Κ σκάφους, το Παράκτιο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προσέγγισε και έριξε ένα μικρό κάβο στο Α/Κ προκειμένου να διαπιστώσει την υφιστάμενη κατάσταση του σκάφους και των επιβαινόντων», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση.

«Αυτή η διαδικασία διήρκησε λίγα λεπτά και εν συνεχεία αφού λύθηκε ο μικρός κάβος από ίδιους τους μετανάστες το ΠΠΛΣ απομακρύνθηκε και παρακολουθούσε το Α/Κ από κοντινή απόσταση», συμπληρώνει το Λιμενικό.

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για εύρεση ζωντανών στο ναυάγιο της Πύλου

Σημειώνεται ότι οι ελπίδες για την ανεύρεση ζωντανών εξανεμίζονται ενώ σύμφωνα με γνώστες του θέματος που μίλησαν στο LiFO.gr

Μιλώντας στην LiFO.gr νωρίτερα σήμερα πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας υποστήριξαν πως όσο οι έρευνες είναι σε εξέλιξη τίποτα δεν είναι δεδομένο αναφορικά με την πιθανότητα να υπάρξουν και άλλοι διασωθέντες. Ωστόσο οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως όσο περνάει ο χρόνος το ενδεχόμενο ανεύρεσης κάποιου διασωθέντα εξασθενεί σημαντικά.

Από την άλλη πλευρά μιλώντας επίσης στη Lifo εμπειρογνώμονας θαλασσίων ατυχημάτων δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το σκάφος να βυθίστηκε «επί τούτου» από τους «κουμανταδόρους» του προκειμένου να αποκρύψουν κάτι σοβαρότερο, όπως η διακίνηση ναρκωτικών.

Υποστήριξε μάλιστα πως ενδεχομένως να οδήγησαν το σκάφος στη βύθισή του είτε ανοίγοντας κάποια τρύπα με εκρηκτικό μηχανισμό μικρής ισχύος είτε απλά «ανοίγοντας τους κρουνούς».

Διαβάστε περισσότερα