Την ώρα που στο deal Τέρνα Ενεργειακή- First έχει βγει λευκός καπνός ως προς το χρηματοδοτικό, επιβεβαιώνοντας πλήρως την μεγάλη αποκάλυψη του Radar που μόνο και πρώτο σε ανύποπτη χρονική στιγμή έβγαλε στο φως της δημοσιότητας όλες τις πτυχές της συμφωνίας, από την αρχή ως το τέλος, παρά τις Κασσάνδρες του Ίντερνετ και τους γνωστούς κερδοσκόπους – καταστροφολόγους, η περίφημη Macquarie δεν έχει ακόμη τουλάχιστον καταφέρει να έρθει σε οριστική συμφωνία με τους Ιταλούς για την Enel Hellas!

Θέμα λίγων εβδομάδων ή και …ημερών είναι πλέον η επισημοποίηση του ενεργειακού big deal, παρά τις κόνξες και τις τρικλοποδιές του Μυλωνά της Εθνικής και της γνωστής παρέας που σαν την Πηνελόπη του Οδυσσέα την μία μέρα έραβε και την άλλη ξήλωνε! Αλλά με τον Μυλωνά θα ασχοληθεί αργά ή γρήγορα ο Μητσοτάκης…

Επί του προκειμένου λοιπόν, το deal έχει κλείσει οριστικά από κάθε άποψη πλην ορισμένων χρηματοδοτικών λεπτομερειών, παρά τις εγκρίσεις, που θα καθορίσουν τι ποσοστό θα αποκτηθεί την ώρα τούτη από την First μέσα από την δημόσια πρόταση!

Αν θα πουλήσουν όλοι οι βασικοί μέτοχοι αναλογικά ή αν θα πουλήσουν το σύνολο των μετοχών οι ιδιώτες και ακολουθήσει η ΓΕΚ Τέρνα σε δεύτερη χρονική στιγμή σε τιμή προσυμφωνημένη!

Ωστόσο από την άλλη πλευρά η υπόθεση της Macquarie φαίνεται να έχει κολλήσει, καθώς τα στοιχεία για τον κλάδο και τις προοπτικές του στην Ελλάδα, τα οποία συνέλεξε μέσα από την διπλή διαπραγμάτευση για την Τέρνα Ενεργειακή, δεν κατέστησαν πλήρως αποτελεσματικά ούτε επαρκή για να κλείσει τη συμφωνία με τους Ιταλούς με τους καλύτερους δυνατούς όρους!

Έτσι, η «κατασκοπεία» που πραγματοποιήθηκε δια μέσω της διαπραγμάτευσης με την ΓΕΚ Τέρνα και ουσιαστικά απέβλεπε στην συγκέντρωση της πλήρους εικόνας του κλάδου, δεν απέφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα! Τουλάχιστον προς το παρόν …

Διαβάστε περισσότερα