Ένα περίεργο φαινόμενο που έχει χρόνια να παρατηρηθεί σε ανάλογη περίοδο διαπιστώνουν προσεκτικοί παρατηρητές της πολιτικής επικαιρότητας στην τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας.

Οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας των τριών μεγάλων κομμάτων είναι κυριολεκτικά άφαντοι από τα μέσα ενημέρωσης και του αγώνα για την διεύρυνση της απήχησης ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στην κοινή γνώμη.

Πράγματι αυτό συμβαίνει: Αν εξαιρέσει κανείς κάποιες αρχικές εμφανίσεις κατά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων τους Ειρήνη Αγαπηδάκη, Όθωνας Ηλιόπουλος και Παναγιώτης Δουδωνής έχουν …λάμψει δια τους απουσίας τους από συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Το περίεργο της υπόθεσης: Ενώ σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο σε αντίθεση με τους άλλους υποψηφίους βουλευτές οι υποψήφιοι Επικρατείας όλων των κομμάτων έχουν τη δυνατότητα για απεριόριστες εμφανίσεις, αυτοί που τέθηκαν επικεφαλής των ψηφοδελτίων δεν αξιοποίησαν την μεγάλη ευκαιρία για την προώθηση των θέσεων των κομμάτων τους.

Μήπως έμειναν στο περιθώριο γιατί δεν υπήρχε …ζήτηση, δηλαδή ενδιαφέρον από τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς;

Το αντίθετο θα λέγαμε: Μεγάλος (πιο μεγάλος δεν γίνεται τηλεοπτικός σταθμός είχε απευθύνει αίτημα προς τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για μια «μονομαχία» αλλά συμφωνία , λόγω …προτεραιοτήτων προγράμματος που επικαλέστηκε ως δικαιολογία, δεν υπήρξε.

Σαφής απάντηση στο ερώτημα γιατί αυτές οι διαδικαστικές «δυσκολίες» δεν υπάρχει, όταν μάλιστα μια τηλεοπτική αντιπαράθεση των τριών υποψηφίων θα μπορούσε να συγκεντρώσει υψηλή τηλεθέαση, πολύ καλύτερη από αυτή που επιτυγχάνεται με την φιλοξενία στους τηλεοπτικούς σταθμούς άλλων υποψηφίων βουλευτών.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι δηλώσεις αδυναμίας εμφάνισης στα τηλεοπτικά πλατό από τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων των κομμάτων δεν αποτελεί ίδια πρωτοβουλία, αλλά επιλογή της ηγεσίας ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για …απόσυρσή τους, μετά τις αρχικές αρνητικές παρουσίες τους.

Τα στοιχεία που προσκομίζουν είναι τα εξής για τον καθένα εκ των υποψηφίων:

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη ( ΝΔ) αμέσως μετά την ανακοίνωσή της υποψηφιότητάς της εμφανίστηκε στην ΕΡΤ.

Όσοι την παρακολούθησαν εκτιμούν ότι δεν μπόρεσε επαρκώς να ανταποκριθεί στο βάρος του ρόλου της και των βασικών προγραμματικών θέσεων της ΝΔ , αντίθετα διακρίθηκε σε ανούσιες σκιαμαχίες με τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων στο πάνελ.

Ο Όθωνας Ηλιόπουλος ( ΣΥΡΙΖΑ ) «κάηκε» κατά την συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό όταν υπερασπίστηκε το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων αλλά δεν στάθηκε επαρκής στην απάντησή του πως αυτός ένας καθηγητής του Χάρβαρντ, δεν αποδέχεται να δοθεί ευκαιρίας φοίτησης σε ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό πανεπιστημιακό ίδρυμα σε ένα 18χρονο παιδί.

Ο Παναγιώτης Δουδωνής ( ΠΑΣΟΚ ) αν και εξοικειωμένος με τον τηλεοπτικό φακό εδώ και πολλά χρόνια λόγω συχνών εμφανίσεων, δεν μπόρεσε να κρύψει την έπαρσή του αντιμετωπίζοντας αφ΄υψηλού τους άλλους συζητητές.

Λέγεται επίσης ότι κόπηκε από τον ίδιο τον Νίκο Ανδρουλάκη όταν κατά την τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση άνοιξε πόλεμο με συνυποψηφίο του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τις τρεις αυτές απουσίες, οι επόμενοι στη λίστα των τριών κομμάτων κατέγραψαν πολλά τηλεοπτικά …χιλιόμετρα και με επάρκεια.

Θοδωρής Σκυλακάκης (ΝΔ), Ευάγγελος Αποστολάκης ( ΣΥΡΙΖΑ) και Δημήτρης Μάντζος (ΠΑΣΟΚ), όπου προσεκλήθησαν πρόβαλλαν τις θέσεις των κομμάτων τους, με σαφή και διακριτό τρόπο.

Στο κάδρο των Ανεξάρτητων Αρχών όλες οι κατασκευαστικές

Στο κάδρο των Ανεξάρτητων Αρχών όλες οι κατασκευαστικές εταιρείες – Οι καταγγελίες για εικονικά τιμολόγια εκατοντάδων εκατομμυρίων, ο αδικαιολόγητος πλουτισμός μικρών εργολάβων, τα «πάρε – δώσε», οι «επιστροφές» και το νταραβέρι!

Οι αιφνιδιαστικοί και αρχικά στοχευμένοι έλεγχοι σε κατασκευαστικές εταιρείες, που πραγματοποιούν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, επεκτείνονται πλέον σε όλη τη χώρα και το κυριότερο σε όλες ανεξαιρέτως τις εταιρείες του κλάδου, μετά τα πρώτα ευρήματα.

Οι ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΔΑΕ αξιοποιούν τα στοιχεία από τον αλγόριθμο του ειδικού λογισμικού και εντοπίζουν επιχειρήσεις, οι οποίες παρουσιάζουν ύποπτη φορολογική και συναλλακτική συμπεριφορά.

Στην όλη επιχείρηση έχει δοθεί η κωδική ονομασία, «Μπουλντόζα» και η ΑΑΔΕ δείχνει ίσως για πρώτη φορά να θέτει στο στόχαστρο έναν κλάδο όπου πάντα ανθούσαν καταστάσεις αποφυγής φορολογικών υποχρεώσεων και φοροδιαφυγής, ενώ τουλάχιστον παλαιότερα τα εικονικά τιμολόγια βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη.

Αποδεικνύεται όμως ότι και σήμερα υπάρχει εκτεταμένη χρήση τους

Αρχικά, οι ελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ αξιοποιούν τα στοιχεία από τον αλγόριθμο του ειδικού λογισμικού και εντοπίζουν επιχειρήσεις, οι οποίες παρουσιάζουν ύποπτη φορολογική και συναλλακτική συμπεριφορά.

Στη συνέχεια, όμως, ελέγχονται και όλοι οι συναλλασσόμενοι μαζί τους, γεγονός που οδηγεί στα ίχνη μικρότερων και μεγαλύτερων επιχειρήσεων του ευρύτερου κλάδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΑΔΕ δεν πρόκειται να αφήσει καμία επιχείρηση του κλάδου ανέλεγκτη, καθώς έχει στα χέρια της, πέραν του αλγορίθμου και δεκάδες καταγγελίες για φοροδιαφυγή, υπερτιμολογήσεις ή υποκοστολογήσεις (ανάλογα με το τι κάθε φορά συμφέρει).

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για ένα ανεξέλεγκτο «πάρε – δώσε» μεταξύ μικρών και μεγάλων, όπου υπεισέρχεται νταραβέρι, συμφωνίες και επιστροφές!

Χαρακτηριστικές μέχρι τώρα περιπτώσεις είναι αυτές επιχείρησης, στην οποία ο υπεύθυνος βρέθηκε με αδικαιολόγητη προσαύξηση της περιουσίας του κατά, 1,5 εκατ. ευρώ, όπως και αυτή επιχείρησης που είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια 2,3 εκατ. ευρώ.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εμφανίζεται πολύ συχνά πλέον και το φαινόμενο της μη προσκόμισης των λογιστικών αρχείων, μετά από πρόσκληση ελέγχου.

Η διπλή γιορτή της Γιάννας Αγγελοπούλου και η Πυροσβεστική

Προοιωνίζεται ξενύχτι (με την ανοχή της Αστυνομίας;) στα όρια Φιλοθέης – Π. Ψυχικού δίπλα στα καμένα αλσύλια του 2004 – Ένα εκατ. θα κοστίσει μόνο το κέτερινγκ στο πάρτι του γάμου του Δημήτρη Αγγελόπουλου, γιου της Γιάννας και του Θόδωρου!

Μαθαίνω ότι οι κάτοικοι στα σύνορα Παλαιού Ψυχικού – Φιλοθέης, εκεί στα ψηλά, πέριξ των περίφημων Τουρκοβουνίων που αποτέλεσαν και αιτία σφοδρής αντιπαράθεσης με τον Κέκροπα, (τη λύση έδωσε ο Άρειος Πάγος ως συνήθως), άρχισαν να προμηθεύονται ωτοασπίδες καθώς το βράδυ του Σαββάτου δεν προβλέπεται να κλείσουν μάτι!

Όχι, δεν γίνεται προεκλογική συγκέντρωση, ούτε πρόκειται ξαφνικά να διεξαχθεί αγώνας Formula 1 όπως στο Μόντε Κάρλο!

Απλά οι περίοικοι της Γιάννας και του Θόδωρου Αγγελοπούλου έχουν ακόμη νωπή στη μνήμη τους την περίφημη βάπτιση που προ ετών προηγήθηκε στο σπίτι τους στα ψηλά της Φιλοθέης (στα όρια του Γαλατσίου), τις …αγριοφωνάρες που παρίσταναν τους τροβαδούρους και το πάρτι μέχρι πρωίας υπό την ανοχή (και την προστασία) της Ελληνικής Αστυνομίας!

Το Σάββατο λοιπόν η Γιάννα και ο Θόδωρος παντρεύουν τον δευτερότοκο γιο τους Δημήτρη με την Λήδα Λογοθέτη, κόρη του Βασίλη Λογοθέτη της ναυτιλίας και το πάρτι του γάμου, σεμνά και ταπεινά λόγω και των επικείμενων εκλογών της 21ης Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί στη βίλα της Φιλοθέης, δίπλα στα …καμένα αλσύλια του 2004 (θυμάστε φαντάζομαι τις φωτό της εποχής με τον Θόδωρο ντυμένο πυροτεχνουργό !!!)!

Όπως αντιλαμβάνεστε στην ευρύτερη περιοχή Π. Ψυχικού- Φιλοθέης, θα …ξενυχτήσουν!

Και το πιθανότερο θα πάνε απευθείας για ψήφο τα ξημερώματα με το πρώτο χάραγμα του ήλιου!

Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος με τον γιο του Δημήτρη και την αρραβωνιαστικιά του Λήδα Λογοθέτη

ΥΓ1. Εμείς αυτή τη φορά τη γλυτώσαμε από τον φωνασκούντα νεοπλουτισμό της Γιάννας! Και ελπίζω να το «κάψουμε» στο Κάουνας!

ΥΓ2. Του μυστηρίου θα χωροστατήσει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τον οποίο προ καιρού επισκέφθηκε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος και μάλιστα φωτογραφήθηκαν από κοινού με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!

ΥΓ3 . Μια και είπα σεμνά και ταπεινά, σας ενημερώνω έγκυρα ότι μόνο το κόστος του κέτερινγκ όπως μαθαίνω από πηγή που δεν αμφισβητείται, θα αγγίξει το 1 εκατ. ευρώ!!!

ΥΓ4. Λέγεται ακόμη ότι στο πάρτι κατόπιν επιθυμίας του Θόδωρου και της Γιάννας, θα ακουστούν πολλά γαλλικά τραγούδια, καθότι το επιχειρηματικό ζεύγος τρέφει μια μεγάλη αγάπη και συμπάθεια στον γαλλικό πολιτισμό, την τέχνη και την κουλτούρα! Parlez vous francais;;;

Το παράδοξο σενάριο να πάρει η Νέα Δημοκρατία χαμηλότερο ποσοστό στις 2 Ιουλίου, απ’ ότι στις 21 Μαΐου

Το παράδοξο σενάριο να πάρει η Νέα Δημοκρατία χαμηλότερο ποσοστό στις 2 Ιουλίου, απ’ ότι στις 21 Μαΐου – Οι «Καραμανλικοί» ψήφοι, η εκλογή όσο το δυνατόν περισσότερων βουλευτών του μπλοκ και η αποχή στις δεύτερες εκλογές!

Κυκλοφορεί ευρύτατα σε κύκλους της κεντροδεξιάς παράταξης ότι στις εκλογές της 2ας Ιουλίου, η Νέα Δημοκρατία θα πάρει μικρότερο ποσοστό από αυτό της 21ης Μαΐου!!!

Μολονότι η άποψη αυτή εκ πρώτης δείχνει παντελώς παράδοξη, δεδομένου ότι στις δεύτερες εκλογές λογικά θα υπάρξει πόλωση και μεγαλύτερη συσπείρωση προκειμένου να αποσπασθεί η αυτοδυναμία με τον εκλογικό νόμο της ενισχυμένης αναλογικής, εντούτοις παράγοντες της ΝΔ που γνωρίζουν από μέσα και από πρώτο χέρι τις εσωκομματικές ισορροπίες και τους συσχετισμούς δυνάμεων, επιμένουν έχοντας μια λογικοφανή επιχειρηματολογία, που πιθανόν να στηρίζεται σε πηγές εκ των έσω!

Υποστηρίζουν λοιπόν προβεβλημένοι και επώνυμοι παράγοντες της Παράταξης, ότι η συμπεριφορά των Καραμανλικών στις δεύτερες εκλογές θα είναι εντελώς διαφορετική από την πρώτη!

Επισημαίνοντας σε κάθε περίπτωση την γενική διάσταση απόψεων, νοοτροπίας και στάσης του Κωνσταντίνου Καραμανλή (της Ραφήνας) με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο δεν υπάρχει ούτε χημεία, ούτε ουσιαστική σύμπλευση και στην ουσία αποτελούν δύο ξένους στο ίδιο κόμμα!

Στις 21 Μαΐου οι Καραμανλικοί θα ψηφίσουν μαζικά και συνειδητά ΝΔ, λένε οι ίδιες πηγές, καθώς αποσκοπούν να εκλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές του εσωκομματικού μπλοκ στη νέα Βουλή!

Κάτι που δεν θα συνεχισθεί και στις 2 Ιουλίου, καθώς η εκλογή θα γίνει με λίστα, βάσει της σειράς κατάταξης και εκλογής του καθενός στις εκλογές της 21ης Μαΐου!

Οπότε δεν συντρέχει λόγος οι Καραμανλικοί να προστρέξουν στις κάλπες! Η δουλειά θα έχει γίνει!

«Άξιος εστί» ο Αλέξης Τσίπρας - Το νέο άνοιγμα ΣΥΡΙΖΑ προς την εκκλησία

«Άξιος εστί» ο Αλέξης Τσίπρας – Το νέο άνοιγμα ΣΥΡΙΖΑ προς την εκκλησία – Τι κρύβει η επίσκεψη στην Κουμουνδούρου της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους και η συνάντηση του με τον Πειραιώς Σεραφείμ

H πρόσφατη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, και η σύμπλευση των δύο ανδρών γύρω από την έννοια της δικαιοσύνης, με την διακριτή αναφορά του γνωστού ιεράρχη στη διαφορά των επιμέρους προσεγγίσεων, δείχνει ότι κάτι αλλάζει στη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ με την Εκκλησία.

Μπορεί η υποψηφιότητα του κ. Τσίπρα στην Α’ Πειραιώς όπου ο κ. Σεραφείμ διαθέτει απήχηση ίσως και μεγαλύτερη του …Ολυμπιακού να επιτάχυνε τις εξελίξεις της βελτίωσης των σχέσεων των δύο πλευρών, αλλά είναι γνωστό ότι η «γραμμή» επικοινωνίας των δύο πλευρών έχει από καιρό ανοίξει.

Η αρχή έγινε κατά τον εορτασμό των Θεοφανίων στον Πειραιώς οπότε και ο κ. Τσίπρας προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την υποψηφιότητά του στον Πειραιά, είχε δεσμευτεί προς τον επικεφαλής της Εκκλησίας στο μεγάλο λιμάνι για κατ΄ ιδίαν συνάντηση.

Η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Σεραφείμ δεν είχε μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα.

Οι γνωρίζοντες τα του εκκλησιαστικού παρασκηνίου αναφέρουν ότι η ενημέρωσή του κ. Τσίπρα από τον μητροπολίτη Πειραιώς για το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας και επίσκεψή του στο γηροκομείο δηλοί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει την προσφορά της εκκλησίας στο κοινωνικό σύνολο αλλά και το βάρος της στις ευρύτερες εξελίξεις.

Προς τούτο προβάλλεται το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών «κλείνει μέτωπα» με την εκκλησία λόγω και της επιρροής της προς σημαντική μερίδα ψηφοφόρων.

Πιθανόν να συμβαίνει και αυτό, όμως μια άλλη είδηση που δεν έγινε ευρύτερα γνωστή, δείχνει ότι η προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ – εκκλησίας αποτελεί τακτική επιλογή του ίδιου του κ. Τσίπρα , έστω και αν για αυτή δυσφορούν πολλά στελέχη του κόμματος του.

Το Radar αποκαλύπτει σήμερα ότι πριν λίγες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους που βρίσκεται στην Αθήνα συνοδεύοντας την εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», που έχει μεταφερθεί από το Πρωτάτο του Άθω στην Μητρόπολη Αθήνας για προσκύνημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας στην αντιπροσωπεία μετείχαν ο Πρωτοεπιστάτης Γέρων Χριστόφορος Ιβηρίτης και κορυφαία παράγοντες από το «Περιβόλι της Παναγίας».

Μέχρι σήμερα καμία εκ των δύο πλευρών δεν έχει αφήσει να διαρρεύσει τι διημείφθη, αλλά δεν είναι απίθανο η συζήτηση να έφθασε μέχρι το θέμα των εκλογών της Κυριακής.

Παράγων της ΝΔ μάλιστα που ρωτήθηκε επί αυτού, επισήμανε με περισσή κακεντρέχεια το εξής: «Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας έχει εναποθέσει στην Παναγία τις τελευταίες του ελπίδες για τις εκλογές ».

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις εκλογές του 2015 ο κ. Τσίπρας είχε επισκεφθεί το Άγιο Όρος και σύμφωνα με τα όσα τότε έγιναν γνωστά ζήτησε να μείνει μόνος στο Ιερό με την Αγία Εικόνα της Παναγίας και όπως αποδείχθηκε από τις εξελίξεις του «βγήκε».

Πληροφορίες για συνάντηση της Ιεράς Επιστασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν υπάρχουν, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες όμως υπήρξε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Διαβάστε περισσότερα