Ο Γιώργος Λιάγκας έκανε σήμερα ένα εκτενές αφιέρωμα στον Στηβ Κακέτση που έφυγε την Πέμπτη 18 Μαΐου από τη ζωή, έναν άνθρωπο που άφησε το αποτύπωμά του στην νυχτερινή ζωή της Αθήνας και όχι μόνο. Ωραίος, larger than life, εκρηκτικός, περιστοιχισμένος, όσο βρίσκονταν στην ακμή, από ωραίες γυναίκες και ισχυρούς άνδρες, ο επιχειρηματίας έφυγε από τη ζωή προδομένος από τους επώνυμους φίλους του, που του γύρισαν την πλάτη στα δύσκολα.

Ο παρουσιαστής του «Πρωινού» ξεκίνησε την αφήγησή τους από το τέλος.

«Όταν φεύγει ένας άνθρωπος νεότατος σε ηλικία 73 ετών στενοχωριέσαι. Στενοχωριούνται και οι οικείοι του. Στενοχωριέμαι γιατί ήταν ένας άνθρωπος που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ζωή μου. Και θα σας πω για πρώτη φορά σήμερα πως μπήκε στην ζωή μου ο Στηβ Κακέτσης και πως για ένα μεγάλο διάστημα κάναμε πολύ παρέα.

Πριν από ένα μήνα έπαθε ένα εγκεφαλικό στο σπίτι του και μεταφέρθηκε στο Υγεία. Μπαίνοντας στην πόρτα του νοσοκομείου, παθαίνει δεύτερο εγκεφαλικό. Κι ενώ το πρώτο εγκεφαλικό ήταν πιο ελαφρύ, το δεύτερο που έπαθε ήταν πιο βαρύ. Τον κράτησαν για μία εβδομάδα στο νοσοκομείο. Έκαναν οι άνθρωποι ό,τι μπορούσαν. Κάποια στιγμή είπαν ότι δεν κινδυνεύει η υγεία του, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο.

Τα οικονομικά δεν θα τα πω εγώ τώρα γιατί αφορούν στις οικογένειες. Γνωρίζω τι έχει γίνει, όμως δεν θα τα πω εγώ. Τον μετέφεραν σε άλλο ίδρυμα όπου χθες άφησε την τελευταία του πνοή.

Η κηδεία του θα γίνει μάλλον την Δευτέρα. Ο γιος του ο Μάκης ήταν στην Αμερική όπου εκεί ασχολείται με τα οικονομικά, έχει κάνει πολύ καλές σπουδές και πάει πολύ καλά κι έχει και λεφτά κι έχει κάνει μα πολύ ωραία οικογένεια.

Είναι ο γιος που απέκτησε με την Κατιάνα Μπαλανίκα» είπε ο παρουσιαστής για τις συνθήκες του θανάτου του πάλαι ποτέ ισχυρού επιχειρηματία.

Και συνέχισε αναπολώντας τις στιγμές που έζησαν μαζί και την θεαματική «πτώση» του. «Έχω περάσει διακοπές με τον Στηβ, μέρες μαζί, νύχτες μαζί, να μου εξομολογείται την αγάπη του για την Κατιάνα Μπαλανίκα, τον έρωτά του για την Άντζελα Δημητρίου και τους έζησα πάρα πολύ και με την τελευταία σύντροφο της ζωής του, την Άννα. Αυτές ήταν οι τρεις γυναίκες που σημάδεψαν την ζωή του. Η μεγάλη του αγάπη, η Κατιάνα Μπαλανίκα, ο τρελός του έρωτας, η Άντζελα Δημητρίου και η Αννίτα, που τον συντρόφευσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Το θέμα είναι το εξής: Επειδή εγώ τον έζησα στην ακμή του που όλοι πήγαιναν και τον έγλειφαν. Που πήγαιναν στο μαγαζί του στο Kitchen Bar και τη Θέα που είχε από δίπλα, το μπουζουξίδικο, που το είχε συνεταιρικά με τον Θανάση Παπαγεωργίου, από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες. Φιλίες, πηγαίναν ταξίδια με τα λίαρ τζετ, πηγαίναν τραγουδιστές καθημερινά, πηγαίναν δημοσιογράφοι, υπουργοί, πολιτικοί – είχε πολλούς φίλους πολιτικούς ο Κακέτσης.

Όταν τα τελευταία χρόνια η ζωή του πήρε μια αντίθετη στροφή, έφυγαν σιγά σιγά όλοι από το πλευρό του. Τον εγκατέλειψαν οι άνθρωποι που ήταν δίπλα του στα δυνατά του με αποτέλεσμα να πουλήσει ένα σκάφος που το είχε πάρει 1 εκ. και το πούλησε 200 – 300 χιλιάρικα. Το σκότωσε για να ξεχρεώσει. Πούλησε το σπίτι που είχε στον Άλιμο, μια πολύ ωραία μεζονέτα τριώροφη και ζούσε σε ένα πολύ μικρότερο σπίτι τα τελευταία χρόνια.

Πολλοί λίγοι άνθρωποι ήταν στο πλευρό του. Η Κατιάνα Μπαλανίκα, παρότι είχαν χωρίσει εκείνη ήταν στο πλευρό του, και η Αννίτα.

Γιώργος Λιάγκας: Yπέστην σεξουαλική επίθεση από βουλευτή

Το τελευταίο διάστημα δεν είχε πλήρη επαφή. Και το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι, επειδή ήταν ένας πολύ μάγκας άνδρας, πολύ λεβέντης, ένα ευρώ να είχε, θα το μοιραζόταν με όλους, ήταν από τους πιο λάρτζ ανθρώπους που έχω γνωρίσει.

Ο ίδιος είχε αντιληφθεί τη μεγάλη του πτώση. Η υγεία του είχε κλονιστεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, είχε χάσει πολλά κιλά, η εμφάνισή του δεν ήταν ενός ωραίου υγειούς άνδρα. Είχε αντιληφθεί την πτώση του και την οικονομική και την ψυχολογική. Γιατί είχε καταρρεύσει κα ψυχολογικά. Δεν μπορούσε να το αντέξει. Είναι αυτό που λέμε πέθανε από τη στενοχώρια του. Δεν μπορούσε να αντέξει την πτώση του, την κατάρρευση της αυτοκρατορίας. Και το γεγονός ότι αυτοί που τον έγλειφαν έφυγαν από το πλευρό του. Είναι μοίρα πολλών ανθρώπων αυτή. Γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε ποιους έχουμε στο πλευρό μας και πως πορευόμαστε στη ζωή μας» κατέληξε ο Γιώργος Λιάγκας, ο οποίος επανήλθε αργότερα στο θέμα με την ιστορία της γνωριμίας τους.

Η ιστορία ξεκίνησε την εποχή που ο Γιώργος Λιάγκας έκανε τα πρώτα επαγγελματικά βήματά του στο Alter. Τότε έκανε ρεπορτάζ και εκφωνούσε κάτι μονόλεπτα δελτία ειδήσεων. Εκεί τον είδε ο Σταμάτης Μαλέλης, διευθυντής ειδήσεων του Alpha της εποχής, και ήρθε σε επαφή μαζί του για να κάνει ένα δοκιμαστικό για τη θέση του Νίκου Ευαγγελάτου, ο οποίος είχε αποχωρήσει.

Όπως περιέγραψε τα γεγονότα ο Γιώργος Λιάγκας, δύο φορές πήγε στο ραντεβού του με τον Σταμάτη Μαλέλη, δύο φορές, μετά από πολύωρη αναμονή, το ραντεβού δεν έγινε. Στο τρίτο ραντεβού, ο Σταμάτης Μαλέλης του είπε να μπει στο στούντιο των ειδήσεων, το μοναδικό ελεύθερο, και να κάνει μια συνέντευξη.

Ελλείψει καλεσμένου, περίμενε να τελειώσει την εκπομπή της η Άννα Δρούζα, όπου ο Στηβ Κακέτσης μιλούσε για τα νυχτερινά μαγαζιά, και τον παρακάλεσε να τον βοηθήσει. Ο επιχειρηματίας τον λυπήθηκε και συμφώνησε κι αυτή ήταν η αφετηρία για να υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο.

Διαβάστε περισσότερα