Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν πίστευα αυτό που έβλεπαν τα μάτια μου!

Διάβαζα βέβαια όλες τις μέρες στα σάιτ της εξουσίας, το κλίμα που διαμορφωνόταν, σε μια προσπάθεια το παρά φύση που επρόκειτο να επιβάλει η ηγεσία της ΝΔ να περάσει ως φυσιολογικό!

Και ευελπιστούσα ότι στο τέλος θα πρυτάνευε η λογική και όχι το κολλητιλίκι, οι παραχωρήσεις στους κεντρογενείς ημέτερους ή οι προσωπικές επιλογές της οικογένειας και της κλειστής παρέας και ότι εν πάσει περιπτώσει στον μέγιστο βαθμό – στο τέλος της ημέρας- θα διατηρείτο ο χαρακτήρας και η φύση της Νέας Δημοκρατίας!

Αντί αυτού βεβαίως είμαστε αυτόπτες μάρτυρες μιας από- Νεοδημοκρατοποίησης και ταύτισης με τους «γραφικούς» του δήθεν Κέντρου, που σουλατσάριζαν επί χρόνια κάπου μεταξύ Ποταμιού, Δράσης, Στέφανου Μάνου και πάει λέγοντας, αυτοαποκαλούμενοι «πεφωτισμένοι» με αναφορές μιας γιαλαντζί και ψευδεπίγραφης ελίτ!

Διότι στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για ένα ψηφοδέλτιο που στις 6 εκλογικές θέσεις έχουν τοποθετηθεί πρόσωπα που ελάχιστη έως καθόλου σχέση δεν έχουν με την Νέα Δημοκρατία που γνωρίσαμε και μεγαλώσαμε, ούτε με αυτήν την ΝΔ που θα έπρεπε να εκφράζει την κοινωνία, τον αγροτικό πληθυσμό, την λαϊκή βάση, τις χαμηλών εισοδημάτων αστικές περιοχές, το θρησκευτικό συναίσθημα και την υπηρέτηση της πατρίδας!

Καμία ηχηρή προσωπικότητα, κανένα ηγετικό στοιχείο, καμία επαφή με τα δεδομένα, τις αρχές και την ιδεολογία της Παράταξης, κανένα νεύρο, καμία έμπνευση και προοπτική!

Ουδείς παραδοσιακός Νεοδημοκράτης δεν μπορεί να αντιληφθεί τι εκπροσωπεί ή τι αντιπροσωπεύει το ανακοινωθέν ψηφοδέλτιο Επικράτειας!

Μήπως γίναμε Ποτάμι και δεν το ξέρουμε; Μήπως γίναμε Δράση; ΚΟΔΗΣΟ; Ή παράρτημα του Στέφανου Μάνου; Δυστυχώς πολύ φοβάμαι ότι έτσι όπως πάμε, θα μας πάρει το …Ποτάμι!!!

Το ψηφοδέλτιο που είναι κομμένο και ραμμένο για τους εκπροσώπους του τριγώνου Εκάλη- Π. Ψυχικό- Κολωνάκι, αντιπροσωπεύει μόνο ένα κλειστό κλαμπ κολλητών, ημέτερων και οικογένειας, που κινείται μακριά από τις αρχές του Ριζοσπαστικού Φιλελευθερισμού, της ιδεολογίας και των αρχών του κόμματος!

Σε απλά λόγια, γεμίσαμε από Σκέρτσους! Η φυσιογνωμία της Παράταξης αλλοιώνεται και ανοίγουμε κερκόπορτες στην Άκρα Δεξιά να αποσπάσει βασικά κομμάτια των ιστορικών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, που δυστυχώς μετεξελίσσεται σε ΚΟΔΗΣΟ και Ένωση Κέντρου!

Ο Πεσμαζόγλου και η Τσουδερού μας λείπουν για να ολοκληρωθεί ο θίασος …

Πρώτη στο Επικράτειας η Ειρήνη Αγαπηδάκη! Η κολλητή του Απ. Δοξιάδη! Του κολλητού του Κυριάκου Μητσοτάκη, του εκπροσώπου των δήθεν πεφωτισμένων του Ποταμιού και των κομματικών μορφωμάτων του Στ. Μάνου! Φυσικά για όσους γνωρίζουν έχει προηγηθεί η τοποθέτηση του Παγουλάτου, επίσης κεντρογενούς και μέλους της παρέας στον Ο.Ο.Σ.Α!!!

Στη δεύτερη θέση ο Θοδωρής Σκυλακάκης! Σοβαρή δουλειά πράγματι, στην διακυβέρνηση που ολοκληρώνεται!  Δεν παύει ωστόσο εδώ και χρόνια να αποκαλείται από τη βάση της ΝΔ «Ντοράκης», καθότι πρωτοπαλίκαρο επί χρόνια της Ντόρας, με μεταγραφή στον Μάνο και ουδέποτε φανατικός Νεοδημοκράτης! Λάιτ και μη μου άπτου…

Στην τρίτη θέση ο Χρήστος Στυλιανίδης! Ευτυχώς με την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου τον θυμηθήκαμε! Πρώτον παντελώς άχρηστος! Ένα απόλυτο κενό που κάνει τον Χαρδαλιά (τον οποίο ατυχώς και αναποτελεσματικά διαδέχτηκε) να φαντάζει μπροστά του Τιτάνας, Κολοσσός της Ρόδο. Ένα κολλητάρι του Πιτσιόρλα, που τον στηρίζει και προωθεί ο Παπαχελάς της Καθημερινής! Σε απλά λόγια ρουσφέτι στο σύστημα και τα παράκεντρα για λόγους ισορροπιών!

Στην τέταρτη θέση η Ιωάννα Λυτρίβη! Ένα καλό κοριτσάκι μου λένε, ανακάλυψη του Μόσιαλου επί διακύβευσης ΓΑΠ, ενώ εσχάτως είχε ενταχθεί στην παρέα Νίκης Κεραμέως – Γ. Μυλωνάκη! Καταλάβατε…

Στην πέμπτη θέση ο Γιώργος Σταμάτης, ειδικός στις σχέσεις με τους Ρομά, λένε! Μολονότι οι κακές γλώσσες ισχυρίζονται ότι κάνει τα θελήματα της Μαρέβας!

Στην έκτη θέση η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, χωρίς να γνωρίζω πολλά στοιχεία, την οποία μάλλον ανακάλυψε στην Θεσσαλονίκη η …Νικολούλη!!!

Δυστυχώς, πολύ φοβάμαι, ότι αν δεν κάνει τη δουλειά του ο Άρειος Πάγος με τους Κασιδιάρηδες, τα δύσκολα έρχονται, είναι μπροστά!

Και ακόμη περισσότερο φοβάμαι, πως οι λογικές που την ώρα τούτη επικρατούν, όπως καταδεικνύονται στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας, δημιουργούν διαλυτικές τάσεις στον ιστό της Κεντροδεξιάς Παράταξης, που αργά ή γρήγορα θα διαφανούν, ακόμη και αν η ΝΔ κερδίσει στις δεύτερες εκλογές με αυτοδυναμία!

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, για όποιον βλέπει σε βάθος και διαβάζει πίσω από τις γραμμές!

Τα φούμαρα με τα δήθεν πρόστιμα δεκάδων (από 14-34) εκατομμυρίων στη Μύκονο που μετατράπηκαν σε 500 ευρώ χωρίς ποινικές διώξεις – Η ανυπαρξία Κράτους, η συγκάλυψη, η τροπολογία- ντροπή και οι ευθύνες Πολεοδομίας, Αστυνομίας, Δικαιοσύνης, Δημοτικών αρχών που κανείς δεν έχει αγγίξει!

Σε ένα πρωτοφανές κάζο οδηγείται η υπόθεση της εκκαθάρισης της Διαφθοράς και της ασυδοσίας στη Μύκονο, καθώς τα δήθεν τεράστια πρόστιμα που είχαν επιβληθεί – και ανακοινωθεί βαρύγδουπα στις τηλεοράσεις- για καταπάτηση του Αιγιαλού και οικοδομικές εργασίες αυθαιρέτων κτισμάτων πάνω στη θάλασσα αλλά και σε προστατευμένες περιοχές φυσικού κάλλους, αποδεικνύονται φούμαρα για ιθαγενείς, που κάποιοι κυβερνώντες νομίζουν ότι είμαστε!

Όλα αυτά τα παραμύθια χωρίς βάση και χωρίς υπόσταση, που μας αράδιαζε η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές, θεωρώντας ότι θα αποσπάσουν καμία ψήφο λέγοντας ότι δήθεν θα επιβληθούν πρόστιμα μαμούθ, από 14 έως 33 εκατ. ευρώ για τις αυθαίρετες κατασκευές και πρόστιμο 11 εκατ. ευρώ το χρόνο για τη διατήρηση τους, ενώ θα επιβληθούν ποινικές διώξεις στους υπεύθυνους σύμφωνα με τον νόμο και κατεδαφίσεις, αποδείχθηκαν ότι είναι παραμύθια της …Χαλιμάς, καθώς τίποτε δεν ισχύει και στην πράξη πρόκειται για την μεγαλύτερη προσβολή – υποτίμηση της κοινωνίας προ των πανίσχυρων συμφερόντων που νέμονται το Νησί των Ανέμων και ουδείς τολμά να τα αγγίξει!

Αντιθέτως με τροπολογία ντροπή, που χώθηκε στο παραπέντε μαζί με όλες αυτές που διαμόρφωνε το Μαξίμου και εξυπηρετούσαν συμφέροντα, όποιος γκρεμίσει τις αυθαίρετες κατασκευές από μόνος του, γλυτώνει τα εκατομμύρια των προστίμων, τις ποινικές διώξεις και καταβάλει μόνο 500 ευρώ! Σαν να πληρώνει μια κλήση για υπερβολική ταχύτητα! Τόσο καλά!

Και εκεί που περιμέναμε να δούμε τις μπουλντόζες του Μητσοτάκη που ήταν λάβρος κατά των καταπατητών του Αιγιαλού και του φυσικού κάλλους, να γκρεμίζει φράχτες στη θάλασσα και παράνομες κατασκευές, μας προέκυψε η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ με αμοιβή ένα 500σάρικο!

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα κυβερνητικό φιάσκο, το οποίο έρχεται να καταδείξει ότι πέρα από τα μεγάλα λόγια, κανείς δεν έχει σκοπό να ανατρέψει κανένα παράνομο καθεστώς στη Μύκονο, ούτε να πατάξει την διαφθορά, την ασυδοσία και την εγκληματικότητα!

Ένα μεμονωμένο γεγονός του ξυλοδαρμού ενός αρχαιολόγου, μπορεί προς στιγμή να κινητοποίησε δυνάμεις και αντανακλαστικά που στη συνέχεια μέσα από σχετική τροπολογία – ντροπή, όλα μαζεύτηκαν και ξαναέγιναν όπως παλιά! Ούτε γάτα, ούτε ζημιά!

Και το γεγονός της ανυπαρξίας διάθεσης ή πρόθεσης η διαφθορά να παταχθεί προκύπτει ξεκάθαρα μέσα από τη διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος στις αρμόδιες υπηρεσίες και τους μηχανισμούς του Κράτους, αλλά και τους θεσμούς!

Ποιος έφυγε, ποιος μετακινήθηκε, ποιος διώχθηκε άραγε σε Αστυνομία, Πολεοδομία, Δικαιοσύνη, Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Όλοι αυτοί, στις κρατικές υπηρεσίες, στην αστυνομία, οι υπάλληλοι της πολεοδομίας, οι Δήμαρχοι, οι εισαγγελείς, οι αστυνομικοί διευθυντές δεν είδαν και δεν κατάλαβαν εδώ και τόσα χρόνια τίποτα;

Και γιατί δεν τους αλλάζουν αλλά παραμένουν οι ίδιοι;

Το αφήγημα της εξάρθρωσης της διαφθοράς στη Μύκονο εκ τοις πράγμασι καταρρέει!

Και εκείνο που στο τέλος της ημέρας μένει στο νου και την ψυχή του Έλληνα πολίτη είναι πως ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ!!!

Οι δήθεν δεσμεύσεις λογαριασμών και ακινήτων Ρώσων Ολιγαρχών στην Ελλάδα από τις Ανεξάρτητες Αρχές και το ξέπλυμα! Μόνο κάτι προειδοποιητικά τηλέφωνα έπεσαν …

«Κλείνουν» τα «πλυντήρια» των Ρώσων οι Αμερικανοί – Μετά τις εκλογές η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα για τους εγχώριους Ολιγάρχες που διατηρούν εν ενέργεια, αυτή την ώρα, σχέσεις με τους Ρώσους!

Με κατάρρευση κινδυνεύει το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου μετά το κλείδωμα 4.000 λογαριασμών που ανήκαν σε Ρώσους επιχειρηματίες.

Μετά από απαίτηση των Αμερικανών οι κυπριακές αρχές κλείνουν και μια σειρά εταιρειών τις οποίες χρησιμοποιούσαν ως πλυντήρια Ρώσοι ολιγάρχες.

Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται και ένα σύστημα εταιρειών που χρησιμοποιούσε ο Ρώσος ολιγάρχης Μαλοφέγιεφ γνωστός από τους ισχυρούς δεσμούς που είχε αναπτύξει με ηγούμενους Ιερών Μονών στο Άγιον Όρος.

Ο εν λόγω Ρώσος ολιγάρχης είναι χρηματοδοτήσει παλαιότερα και ένα δίκτυο τηλεοπτικών καναλιών στην Ελλάδα στο πλαίσιο της στρατηγικής διείσδυσης των Ρώσων στα Μέσα Ενημέρωσης.

Στο συγκεκριμένο πρότζεκτ είχε εμπλακεί και Έλληνας μικροεφοπλιστής, ο οποίος είχε βρεθεί στο στόχαστρο των Αμερικανικών Υπηρεσιών.

Το πρόβλημα είναι ότι μετά την Κύπρο, σειρά έχει και η Ελλάδα.

Οι Αμερικανοί είναι εκνευρισμένοι με την παρελκυστική τακτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση, όσον αφορά την επιχειρηματική δράση που αναπτύσσουν ολιγάρχες που είναι συνδεδεμένοι με το σύστημα Πούτιν.

Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι θα εξανάγκαζε γνωστό Ελληνορώσο επιχειρηματία να εγκαταλείψει τις δραστηριότητες στα Μέσα Ενημέρωσης και σε νευραλγικούς τομείς όπως τα λιμάνια αποδείχτηκαν ψεύτικες.

Γι΄ αυτό μετά τις εκλογές αναμένεται να ξεσπάσει καταιγίδα και στην Ελλάδα που θα αναγκάσει την κυβέρνηση να πάρει μέτρα κατά των ολιγαρχών που συνδέονται αυτή τη στιγμή – και όχι στο παρελθόν- με τη Ρωσία.

Ουσιαστικά εκείνους που την ώρα τούτη διατηρούν ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας και πάσης φύσης εμπορικές ή άλλες σχέσεις!

Μαζέψτε τους: Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι …φαντασμένοι μοιράζουν υπουργεία!

Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι …φαντασμένοι μοιράζουν υπουργεία! Μπορεί οι δημοσκοπήσεις να δίνουν διαφορές 4-6 μονάδων, όμως αυτό δεν καταδεικνύεται στις συγκεντρώσεις, τους θεατές, και το …χειροκρότημα!

Την ώρα που οι περιοδείες και οι συγκεντρώσεις σημειώνουν παταγώδη αποτυχία, συνοδευόμενες από άδειες καρέκλες, ελάχιστους θεατές και σχεδόν μηδενικό ή ασθενικό χειροκρότημα, οι προβεβλημένοι (τρομάρα τους) υπουργοί της ΝΔ μοιράζουν τις καρέκλες της επόμενης κυβέρνησης, βασιζόμενοι προφανώς στις γνωστές δημοσκοπήσεις που εσχάτως αποφάνθηκαν ότι τα Τέμπη αποτελούν μια παρένθεση που έκλεισε και πως η πολιτική κατάσταση επέστρεψε στην κανονικότητα!

Δηλαδή στην επικείμενη εύκολη νίκη της ΝΔ! Και νάσου ανεβαίνουν, από στόμα σε στόμα τα ποσοστά, όπως ανεβαίνει ο πυρετός όταν έχεις προσβληθεί από COVID!!!

Από το σκάρτο 30% φτάσαμε στο σίγουρο 33%-34%, στη συνέχεια στο 36% που θα κάτσει τελικά η μπίλια στις πρώτες εκλογές και το βέβαιο 40% στις 2 Ιουλίου!

«Με τον νου πλουταίνει η κόρη, με τον ύπνο η ακαμάτα» λέγανε στο χωριό μου!

Υπό αυτό το πρίσμα, τα μεγαλοστελέχη της παράταξης αντί να στρωθούνε στη δουλειά, να μαζέψουν καμία ψήφο, μοιράζουν τα μελλοντικά υπουργικά οφίτσια!

Μήπως κάποιος να τους μαζέψει;

Μήπως η ιστορία αυτή εξελίσσεται σε ιλαροτραγωδία με καταστροφικές συνέπειες;

Ο Άδωνις Γεωργιάδης θα πάρει τη θέση του Κ. Καραμανλή στο Υπ. Μεταφορών και Υποδομών!

Θα κρατήσει λέει τον Γ. Καραγιάννη ως υφυπουργό Δημοσίων Έργων (λες και είναι δικός του και όχι προσωπική επιλογή Μητσοτάκη!!!) και θα χρίσει διάδοχο του τον Ν. Παπαθανάση (καλό παιδί και ικανός) νυν αναπληρωτή Υπ. Ανάπτυξης!

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, γνωστός και ως φίλος του Πίνατ, εκπαραθυρώνεται από το Μαξίμου και φλερτάρει με Υπ. Δικαιοσύνης, Παιδείας ή Εσωτερικών!

Η Νίκη Κεραμέως (που φτιάχνει σιλουέτα) προαλείφεται για Υπ. Εθνικής Άμυνας, μολονότι εσχάτως ακούγεται ότι για τη συγκεκριμένη υπουργική θέση ενδιαφέρεται και ο φίλος μου Νότης Μοιταράκης!

Ο Χρήστος Σταϊκούρας θέλει να κρατήσει το Υπ. Οικονομικών και τα δίνει όλα, ενώ εκλεκτός του Μητσοτάκη στον οικονομικό τομέα και το ταμείο Ανάκαμψης είναι ο Σκυλακάκης με ότι αυτό συνεπάγεται…

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, εκεί που προ καιρού ακούγονταν για ενοποιημένο Υπ. Δημόσιας Διοίκησης και στη συνέχεια για το Παιδείας, φέρεται να κρατάει τελικά το Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής όπου κατά κοινή ομολογία θεωρείται απολύτως επιτυχημένος!

Ποιος είναι ο «κρυφός καθοδηγητής» της παρέμβασης Ρίζου (πρώην προέδρου του ΣτΕ) για την τροπολογία Κασιδιάρη, την οποία χαρακτηρίζει αντισυνταγματική που προκαλεί ρευστότητα στην δημοκρατία;

Ποιος είναι ο «κρυφός καθοδηγητής» της παρέμβασης Ρίζου (πρώην προέδρου του ΣτΕ) για την τροπολογία Κασιδιάρη, την οποία χαρακτηρίζει αντισυνταγματική που προκαλεί ρευστότητα στην δημοκρατία;

Η παρέμβαση του πρώην Προέδρου του ΣτΕ κ. Σωτήρη Ρίζου με σχετική αρθρογραφία σε ημερήσια εφημερίδα, με την οποία χαρακτηρίζει ως αντισυνταγματική την τροπολογία για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη και η οποία προκαλεί ρευστότητα στην Δημοκρατία, προκάλεσε αναμφίβολα εντυπώσεις αλλά και προβληματισμό!

Καθώς η επίσημη τοποθέτηση ενός σημαίνοντος δικαστικού ανδρός ως προς το κρίσιμο και επίμαχο θέμα των ημερών, που απασχολεί την κοινή γνώμη, δεν μπορεί να μη ληφθεί υπόψιν τόσο από την Δικαιοσύνη όσο και από την πολιτική εξουσία!

Ωστόσο, για την παρέμβαση του κυρίου Ρίζου λέγονται ήδη πολλά!

Για παράδειγμα, ποιος την προκάλεσε ή ποιος βρίσκεται από πίσω κινώντας τα νήματα!

Ένα από τα πολλά και διάφορα που κυκλοφορούν στην αγορά και έπιασαν οι κεραίες μου είναι, ότι πιθανόν «κρυφός καθοδηγητής» να είναι ο φίλος μου ο Πάκης (ένας είναι ο Πάκης) που ως γνωστόν κατά το πρόσφατο παρελθόν αξιοποίησε τα μέγιστα το θεσμικό του πολιτειακό αξίωμα όσον αφορά τις σχέσεις του με την Δικαιοσύνη αλλά και την υποστήριξη της κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ!

Και για την ιστορία, ας μην ξεχνάμε τα έργα και τις ημέρες, κατά τη σκοτεινή εκείνη περίοδο, του περίφημου (αυτοαποκαλούμενου) Καραμανλικού μπλοκ, στην πραγματικότητα θλιβερά απομεινάρια μιας άλλης εποχής, που ενέδωσαν στον πειρασμό της (παρά φύση) πολιτικής εξουσίας!

Διαβάστε περισσότερα