Παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει – ακόμη – μόνος του στο πολιτικό σκηνικό, δεδομένου ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ έδειξαν στις πρόσφατες ευρωεκλογές ότι μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς και να διεκδικήσουν την εξουσία από την ΝΔ, η πραγματικότητα είναι ότι στο κυβερνών κόμμα έχει κάνει την εμφάνιση της μια απειλητική εσωστρέφεια, που απορρέει τόσο από την κεντρογενή στροφή και την απομάκρυνση από τις παραδοσιακές αξίες της συντηρητικής παράταξης, όσο και από το εκλογικό πατατράκ που υπέστη η κυβέρνηση, με τα ποσοστά της να γκρεμίζονται περίπου κατά 13% σε έναν μόλις χρόνο και να υποχωρεί από το 41% στο 28% και κάτι…

Την ίδια στιγμή τόσο στη βάση όσο και στον κομματικό μηχανισμό, αλλά και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, επικρατεί πλήρης απογοήτευση για τον πρόσφατο ανασχηματισμό, σε βαθμό που στελέχη, κομματάρχες και βουλευτές να αγωνιούν ότι «ο Μητσοτάκης δεν κατάλαβε τίποτα από την κατάρρευση στις Ευρωεκλογές»!

Υπό την έννοια αυτή, είναι προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα ισχυρό και συνεχώς αυξανόμενο εσωτερικό μέτωπο, η δημοσιοποίηση του οποίου, πέραν της εσωστρέφειας, προκαλεί και πολιτική αβεβαιότητα στην αγορά, το Χρηματιστήριο και την οικονομία, με προφανείς παρενέργειες!

Για πρώτη φορά από το 2019 που η ΝΔ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, σκιές πλανώνται πάνω από την κεντρική εξουσία, η οποία μόλις τώρα αρχίζει να συνειδητοποιεί το μέγεθος του προβλήματος, που κρύβεται πίσω από την απαξία και ανυπαρξία Κασσελάκη και Ανδρουλάκη!

Το μείζον ζήτημα για τον Μητσοτάκη είναι το εσωτερικό! Οι δελφίνοι προετοιμάζονται, συγκροτούν ομάδες και κομματικούς στρατούς με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, περιμένοντας τη σειρά τους!

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την Δημοσιονομική προσαρμογή αλλά και τις εισπράξεις του Κράτους, με τις πληρωμές να έχουν κάνει παύση και τους εργολάβους – και όχι μόνο- να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται!

Οι Περιφέρειες δεν έχουν λεφτά, οι επιστροφές ΦΠΑ έχουν σταματήσει, το Δημόσιο δεν καταβάλει υποχρεώσεις!

Σε αυτό το σκηνικό, όπου εκτός των εργολάβων και οι …Πετρελαιάδες είναι έξαλλοι με την κυβέρνηση, έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν φήμες, που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται, ότι στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη υφίσταται το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες τον Οκτώβριο!

Προκειμένου να αποσπάσει την θετική ετυμηγορία της κοινής γνώμης, να αποκόψει το επικίνδυνο εσωτερικό μέτωπο και να καταδείξει στους βαρόνους των μίντια, τους εργολάβους και τους προμηθευτές του Δημοσίου, καθώς και στις μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες του τόπου, ότι παραμένει ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της χώρας!

Και μολονότι η σεναριολογία αυτή δεν επιβεβαιώνεται, εντούτοις οι κρίσιμοι και καθοριστικοί λόγοι που την προκαλούν, υφίστανται στον υπέρτατο βαθμό …

Οι «πέτσινες» απαιτήσεις της ΑΒΑΞ από το πτωχευμένο κράτος του Λιβάνου

Οι «πέτσινες» απαιτήσεις της ΑΒΑΞ από το πτωχευμένο κράτος του Λιβάνου – Πλήρης επιβεβαίωση – για μια ακόμη φορά- του radar – Η καθυστέρηση των 5 ετών και η διαγραφή απαιτήσεων 16 εκατ. ευρώ!

Με καθυστέρηση 5 ετών η ΑΒΑΞ διαγράφει απαιτήσεις 16 εκατομμυρίων και καλείται να πληρώσει και τα σπασμένα για δικαστικά έξοδα της τάξης των 1,3 εκ.

Το γεγονός αυτό υποδηλώνει ότι ήταν γνωστό ότι η υπόθεση ήταν χαμένη αλλά με ψεύτικες επιστολές κρατούσαν την απαίτηση ζωντανή.

Τόσο το ΔΛΠ 39 όσο και το μεταγενέστερο ΔΠΧΑ 9 είναι ξεκάθαρο σχετικά με την απομείωση τέτοιων απαιτήσεων και είναι άξιος απορίας το τι ακριβώς έκανε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως έχει επισημάνει το radar η ΕΛΤΕ μετά από έλεγχο που διενήργησε έχει ήδη παραπέμψει τον ορκωτό λογιστή που υπέγραφε όλα αυτά τα χρόνια τις οικονομικές καταστάσεις του ΑΒΑΞ στον πειθαρχικό, για σωρεία παραβάσεων πέραν τις μη απομείωσης των απαιτήσεων, ενημερώνοντας παράλληλα την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Το ερώτημα που θέτει το radar είναι ποιες είναι οι λοιπές παραβάσεις που έχει εντοπίσει η ΕΛΤΕ και πόσο σημαντικές είναι αυτές για τις οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου και την βιωσιμότητα της εταιρείας;

Οι νέες σκέψεις που επικρατούν στο μυαλό του Μητσοτάκη για τη θέση του Επιτρόπου της Κομισιόν - Αναζητείται τεχνοκράτης - Στο κάδρο και ο Σταύρος Παπασταύρου - Η αλλαγή πλεύσης!

Οι νέες σκέψεις που επικρατούν στο μυαλό του Μητσοτάκη για τη θέση του Επιτρόπου της Κομισιόν – Αναζητείται τεχνοκράτης – Στο κάδρο και ο Σταύρος Παπασταύρου – Η αλλαγή πλεύσης!

Σας αποκαλύψαμε προ ημερών, ότι σε αντίθεση με όσα λέγονται και γράφονται, αλλά και την υπέρμετρη ονοματολογία που έχει αναπτυχθεί σχετικά, στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά το πρόσωπο που θα επιλεγεί για Επίτροπος της Κομισιόν, επικρατούν νέες σκέψεις!

Όπως αναφέρουν στη στήλη καλά πληροφορημένες πηγές, φέρεται να κερδίζει έδαφος η επιλογή τεχνοκράτη και όχι επωνύμου πολιτικού προσώπου, με συνέπεια να κόβονται πλέον από το κάδρο τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν μέχρι σήμερα ακουστεί, όπως ο Μαργαρίτης Σχοινάς νυν Αντιπρόεδρος της ΕΕ, ο Βορειοελλαδίτης περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας (που απολαμβάνει μεγάλης στήριξης και σπρωξίματος από τα ΜΜΕ), ο Υπ. Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης και ο Υπ. Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης!

Πρώτος από όλους έφαγε την κρυάδα ο Μαργαρίτης Σχοινάς, στον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, του είπε ορθά – κοφτά, ότι δεν πρόκειται να τον προτείνει για τη θέση του Επιτρόπου!

Και έτσι ο υποψήφιος για πρωθυπουργός κοινής αποδοχής (με τις πλάτες της διαπλοκής και της ναυαρχίδας της Δεξιάς) εάν ο Μητσοτάκης αποτύγχανε στις εθνικές εκλογές του 2023, έφυγε με την ουρά στα σκέλια, σαν «δαρμένο σκυλί» που λένε και στο χωριό μου…

Αντιστοίχως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, υποχωρεί η λύση Τζιτζικώστα, ενός ακραιφνούς δεξιού που απολαμβάνει μεγάλης απήχησης στην Βόρεια Ελλάδα, που προέρχεται από φιλοβασιλική οικογένεια και διαθέτει το απαιτούμενο «ανεξάρτητο» προφίλ ως μη κομματικός Περιφερειάρχης!

Τις τελευταίες πάντως ημέρες ακούγεται όλο και πιο πολύ η φήμη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη στιγμή που δεν τον χρησιμοποίησε στον ανασχηματισμό, έχει βάλει στο τραπέζι για Επίτροπο της Κομισιόν και τον Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος πληροί τις προϋποθέσεις του πρωθυπουργού, δηλαδή είναι τεχνοκράτης, με τεράστια εμπειρία στα ευρωπαϊκά θέματα (γιαυτό το λόγο είχε αρχικώς εγκατασταθεί ως σύμβουλος στο Μαξίμου πριν τις εκλογές του 2023) και δεν είναι εν ενεργεία πολιτικό πρόσωπο!

Τέλος οι τζαμπατζήδες (κρατικοδίαιτοι, κομματάρχες, μέλη ΔΣ εταιρειών κλπ.) από τον Αστέρα Βουλιαγμένης - Κόπηκαν και οι ξαπλώστρες - Η μετακόμιση …παρακάτω - Τίγκα στα υπουργικά αυτοκίνητα το Λαγονήσι!!!

Τέλος οι τζαμπατζήδες (κρατικοδίαιτοι, κομματάρχες, μέλη ΔΣ εταιρειών κλπ.) από τον Αστέρα Βουλιαγμένης – Κόπηκαν και οι ξαπλώστρες – Η μετακόμιση …παρακάτω – Τίγκα στα υπουργικά αυτοκίνητα το Λαγονήσι!!!

Ο Αστέρας Βουλιαγμένης «πέταξε έξω» – επιτέλους- τους κάθε λογής τζαμπατζήδες και χαραμοφάηδες, κομματόσκυλα και κρατικοδίαιτους, που σε μόνιμη βάση χωρίς να διαμένουν στο ξενοδοχειακό συγκρότημα, έκαναν τα μπανάκια τους, χρησιμοποιούσαν τις ξαπλώστρες και παρίσταναν τους νταραβεριτζήδες, μέσω της προσκολλήσεως σε μεγαλόσχημους που διανέμουν στο εμβληματικό συγκρότημα και πληρώνουν!

Ακόμη παλαιότερα, πριν την πρόσφατη αυστηροποίηση των μέτρων, όλα αυτά τα κουμάσια του δούναι και λαβείν, πρώην μέλη ΔΣ κρατικών και άλλων εταιρειών, κομματάρχες, πολιτικά στελέχη, απολάμβαναν ακόμη μεγαλύτερα προνόμια, που οριστικά πια κόπηκαν!

Καθώς και κάποιοι Κελεμπίες νταραβεριτζήδες (όχι κανονικοί Άραβες) που τα άρπαζαν από παντού και προωθούσαν έργα, τεχνικές και συμβουλευτικές εταιρείες επί προηγουμένων διοικήσεων του Αστέρα και όχι της σημερινής που τα πηγαίνει περίφημα!

Αφού λοιπόν κόπηκε το μπες βγες στον Αστέρα, οι τζαμπατζήδες μετακόμισαν λίγο παρακάτω!

Κατά Λαγονήσι μεριά! Όπου ήταν τίγκα στα υπουργικά και κρατικά αυτοκίνητα!

Η τακτοποίηση και η συμφωνία με Δημόσιο – Τράπεζες προφανώς δεν έρχεται τυχαία…

 

Ο Νίκος Παππάς μέσω του Κασσελάκη προειδοποιεί τον Τσίπρα για αποκαλύψεις – Απειλεί να βγάλει στην φορά όλες τις σκοτεινές υποθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τα «μαύρα ταμεία» και τις επαφές του Τσίπρα με επιχειρηματίες

Οι υπόνοιες του Στέφανου Κασσελάκη που εξέφρασε από τις ΗΠΑ για παράνομες χρηματοδοτήσεις και μαύρα ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ επί εποχής Τσίπρα, μόνο τυχαίες δεν ήταν.

Όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν το παρασκήνιο των τελευταίων ημερών, ο Στέφανος Κασσελάκης δασκαλεμένος από το Νίκο Παππά ανέφερε με την μορφή προειδοποίησης περί μαύρων ταμείων μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός ότι το λέει αυτό ο Κασσελάκης που δεν ήταν κάπου μέσα στην κυβέρνηση την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετό για να κατανοήσουμε ότι είναι λόγια του Νίκου Παππά ο οποίος γνωρίζει προφανώς, ποιους επιχειρηματίες έβλεπε και συνέτρωγε ο Αλέξης Τσίπρας, με ποιους είχε απευθείας επαφή και σε ποιους έκανε χάρες.

Άλλωστε, ο τότε εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς ήταν αυτός που κίνησε όλες τις παρασκηνιακές διαδικασίες για τις τηλεοπτικές άδειες και κυρίως την υπόθεση της χρηματοδότησης του Syriza Tv και την εμπλοκή του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα με τα βοσκοτόπια.

Ο Νίκος Παππάς καταδικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο γι’ αυτήν την υπόθεση και ο Τσίπρας έκτοτε απομακρύνθηκε.

Προφανώς, λοιπόν, ο Νίκος Παππάς κάτι γνωρίζει και ξαφνικά μιλάει για παράνομες χρηματοδοτήσεις, όμως κανείς δεν γνωρίζει τι παρά μόνο ο ίδιος.

Για την ιστορία πάντως, χωρίς να υπονοούμε κάτι, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι επιχειρηματίες που είχαν στηρίξει αρκετά την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα ήταν η Γιάννα Δασκαλάκη-Αγγελοπούλου, η Κατερίνα Παναγοπούλου που είχε δανείσει και το περίφημο γιοτ στον Τσίπρα να κάνει τις διακοπές του την περίοδο μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι και αρκετοί άλλοι λιγότερο επώνυμοι.

Στην ουσία αυτό που βλέπουμε πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μία κόντρα Κασσελάκη-Τσίπρα. Τα πράγματα έχουν ξεφύγει από αυτήν την φάση.

Βλέπουμε ουσιαστικά ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του πρώην κολλητού του Νίκου Παππά.

Ο μεν προχωράει για νέο κεντροαριστερό φορέα που θα προσπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Κασσελάκη.

Ο δε που έχει επενδύσει πάνω στον Κασσελάκη βλέπει τις κινήσεις Τσίπρα ως απειλή.

Θέλει να διατηρήσει τον Κασσελάκη στην αρχηγία και να δημιουργήσει ένα κόμμα χωρίς τον Τσίπρα και τα στελέχη του.

Στην πραγματικότητα είναι μία κόντρα δύο πρώην κολλητών που τα σπάσανε στην πορεία…

Διαβάστε ακόμη