Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές με γνώση εκ των έσω, με αφορμή σχετικά ρεπορτάζ περί συζητήσεων υπερχρεωμένου ξενοδόχου με πολλούς και διάφορους μνηστήρες, κατά τεκμήριο ξένους επενδυτές, επενδυτικές τράπεζες (βλέπε Goldman Sachs που …έκοψε λάσπη και αποσύρθηκε) και όχι μόνο, ως προς το φιλέτο της Νότιας Αττικής, το ακριβότερο μετά τον Αστέρα Βουλιαγμένης, ότι οι συζητήσεις – διαπραγματεύσεις αυτές τελούσαν υπό την έγκριση του Μαξίμου, το οποίο φέρεται να είχε και την …εποπτεία, διά μέσω πανίσχυρου (τις μέρες εκείνες) εκπροσώπου του!

Καθώς οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι υφίσταται ενδιαφέρον άνωθεν, προκειμένου να κλείσει το συντομότερο δυνατόν και με τον πλέον ιδανικό τρόπο σε σχέση με τα συμφέροντα του Δημοσίου που απειλήθηκαν από την υπόθεση αυτή, αλλά και των τραπεζών αντίστοιχα!

Ο επαγγελματίας μετακλητός της ΝΔ Νικόλας Φαραντούρης πρώτος σε προτιμήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Για γέλια ή για κλάματα; Ο επαγγελματίας μετακλητός της ΝΔ Νικόλας Φαραντούρης πρώτος σε προτιμήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Ποιος είναι ο Νικόλας Φαραντούρης που βάφει ξανθά τα μαλλιά του και προβάρει ως φαβορί για να καταλάβει μία θέση ευρωβουλευτή;

Για πάμε να δούμε που έχει εργαστεί αυτός ο θερμός αριστερός:

Τον Σεπτέμβριο του 2004 ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ως επιστημονικό προσωπικό στο υπουργείο Ανάπτυξης με απόφαση του τότε υπουργού Γιώργου Σουφλιά.

Τον Δεκέμβριο 2004 αποσπάται ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ στο γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Τον Σεπτέμβριο του 2007 αποσπάται στο γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας Γιώργου Βουλγαράκη.

Δηλαδή επί της ουσίας συνέχισε την απόσπασή του και με τη δεύτερη κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή) έως τον Μάρτιο του 2009.

Το 2013, επι μνημονίων, ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ισόβιο μέλος του ΔΣ στο Ίδρυμα Υπατία με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Τον Αύγουστο 2015 ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ αναπληρωτής διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, αλλά μάλλον δεν του άρεσε και τρεις μήνες μετά παραιτείται.

Σε όλη την διάρκεια της θητείας του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, μένει αναξιοποίητος.

Τον Δεκέμβριο του 2019, λίγους μήνες μετά την επικράτηση Μητσοτάκη, ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Το 2023 το καλοκαίρι επανασυστήθηκε σε όλους μας, ως υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα διεκδικεί θέση στο Ευρωκοινοβούλιο παίζοντας σε όλους μας τον ρόλο του βαρύ αντιδεξιού και του αμόλυντου αριστερού.

Κύριε Φαραντούρη ποιον κοροϊδεύετε;

Και για να δείτε την κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ, τον Φαραντούρη έβγαλε πρώτο στις προκριματικές εκλογές ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ που πήγε να ψηφίσει.

Αν δηλαδή πιστέψουμε ότι είχαμε αδιάβλητες εκλογές και όλα γίνανε νόμιμα, ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε την προτίμησή του σε έναν επαγγελματία μετακλητό υπάλληλο της Νέας Δημοκρατίας…

Είναι για να γελάς με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και την απόγνωσή τους.

Είναι όμως και να κλαις με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που πότιζαν τέτοιο φυντάνι στην αυλή τους…

Ανεξαρτήτως ποσοστού στις Ευρωεκλογές θα έχουμε ανασχηματισμό - Το Μαξίμου έχει σκανάρει 5-6 υπουργικά στελέχη που δεν αποδίδουν ή ενοχλούν την κοινωνία – Το γεωγραφικό στοιχείο των αλλαγών και ο βαρύς ρόλος του Παπασταύρου που δεν μπορεί να αναπληρωθεί εύκολα!

Φουντώνουν οι φήμες για μίνι ανασχηματισμό μετά το Πάσχα – Η Κυριακή του …Θωμά, η επιστροφή του Σταύρου και ο μεγάλος προβληματισμός για Φλωρίδη – Δεν μετακομίζει στο Μαξίμου ο Μ. Βορίδης, αδύναμος εμφανίζεται ο πυρήνας της κεντρικής εξουσίας – Οι πιέσεις για υπουργοποίηση προνομιακών στελεχών!

Με φόντο τις Ευρωεκλογές αλλά και τις εγχώριες πολιτικές – και όχι μόνο – εξελίξεις, ειδικά κατά το τελευταίο διάστημα, φουντώνουν οι φήμες για περαιτέρω επικοινωνιακή αντεπίθεση Μητσοτάκη, (ο οποίος παρά τα όνειρα θερινής νυκτός συγκεκριμένων κύκλων, δεν εγκαταλείπει το καράβι για ευρωπαϊκά οφίτσια) με μίνι ανασχηματισμό και συγκεκριμένες διορθωτικές κινήσεις αμέσως μετά το Πάσχα!

Οι καλά γνωρίζοντες κάνουν λόγο για Κυριακή …του Θωμά, εξελίξεις δηλαδή την εβδομάδα μετά το Πάσχα ή αμέσως μετά, με το πρόσωπο που κυριαρχεί στις συζητήσεις στους διαδρόμους να είναι αυτό του πολύ ικανού επικοινωνιολόγου και παράγοντα της αγοράς Θωμά Βαρβιτσιώτη, εξέχον μέλος της πολιτικής οικογένειας και επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος έχει δει κατ’ ιδίαν αρκετές φορές τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να έχουν συζητήσει για ρόλους, από τη θέση Μπρατάκου στο Μαξίμου έως πρωτοκλασάτο υπουργείο!

Από εκεί και πέρα, συζητείται ευρέως η επιστροφή του Σταύρου Παπασταύρου, ο οποίος δεν έχει πάψει ποτέ να παρέχει τις υπηρεσίες του στον πρωθυπουργό, έχοντας εγκατασταθεί στο Μέγαρο Σταθάτου απέναντι από την Ρηγίλλης, πιθανότατα σε νέο υπουργικό ρόλο, όπως αυτόν του Υπουργού Δικαιοσύνης, δεδομένου ότι το Μαξίμου δεν φέρεται ικανοποιημένο με την πολιτική συμπεριφορά του Γ. Φλωρίδη και όλες τις εντάσεις που έχει προκαλέσει!

Μείζον ζήτημα ωστόσο φέρεται να παρουσιάζεται και στη λειτουργία του Μαξίμου, το οποίο δείχνει αδύναμο οργανωτικά και ουσιαστικά χωρίς επί της ουσίας οι δύο αποχωρήσεις να έχουν αναπληρωθεί αντιστοίχως, δεδομένου ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Μάκης Βορίδης, που τύποις ανέλαβε τις αρμοδιότητες του Σταύρου Παπασταύρου, δεν έχει εγκατασταθεί, ούτε προτίθεται να μετακομίσει στο Μέγαρο Μαξίμου, κρατώντας μια απόσταση από τον πυρήνα της κεντρικής εξουσίας, εξέλιξη που αναμφίβολα προκαλεί ερωτηματικά…

Την ίδια ώρα ωστόσο, υπάρχουν σοβαρές πιέσεις εκ των έσω και από το στενό περιβάλλον του Πρωθυπουργού, σχετικά με την υπουργοποίηση δύο πρώην υπουργών, που χαρακτηρίζονται προνομιακοί….

Η εκκρεμότητα με τα assets της Τέρνα Ενεργειακή που θα καθορίσει εάν το deal με τους Άραβες του Άμπου Ντάμπι θα κλείσει στα 20 ή στα 20,50 ευρώ ανά μετοχή - Οι δύο εκδοχές!

Σκάει η εξαγορά της Τέρνα Ενεργειακή! Σήμερα; Μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή; Ή αμέσως μετά το Πάσχα; Στα 20 ευρώ (plus;) η τιμή πώλησης ανά μετοχή στο Mascar Fund του Άμπου Ντάμπι!

Θέμα λίγων ημερών είναι κατά πληροφορίες η εξαγορά της Τέρνα Ενεργειακής από τους Άραβες του Αμπου Ντάμπι, με την φημολογία να είναι έντονη ότι ακόμη και σήμερα, ή μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή το deal θα έχει ανακοινωθεί, χωρίς να αποκλείεται οι εξαγγελίες να γίνουν την εβδομάδα μετά το Πάσχα!

Το ζήτημα είναι ότι η εξαγορά έχει κλειδώσει, με λίγες μόνο τυπικές λεπτομέρειες να απομένουν!

Το τίμημα της απόκτησης των μετοχών από το Mascar fund των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προσδιορίζεται πέριξ των 20 ευρώ ανά μετοχή, χωρίς να αποκλείεται, στον βαθμό που κάποια ενεργειακά έργα που έχουν χαρακτηρισθεί ως «ανώριμα» ενταχθούν στο πακέτο πώλησης, αυτό να φτάσει ακόμη και τα 20,5 ευρώ ανά μετοχή!

Οι Άραβες σύμφωνα με τις πληροφορίες θα αποκτήσουν το 37,3% της ΓΕΚ Τέρνα, (η οποία θα αποκτήσει μια σοβαρή ρευστότητα που θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό τον κατασκευαστικό όμιλο, ο οποίος επεκτείνεται επιθετικά στις παραχωρήσεις, έχοντας εντάξει στην φαρέτρα του Εγνατία οδό, ΒΟΑΚ και Αττική οδό) καθώς και τα ποσοστά των ιδιωτών μετόχων (Atale 5,98%- Γ. Περιστέρης 11,06%) ενώ θα επακολουθήσει Δημόσια Πρόταση προς το ευρύ επενδυτικό κοινό!

Στα μαχαίρια πλέον Helleniq Energy και οι Ιταλοί της Edison!

Στα μαχαίρια πλέον Helleniq Energy και οι Ιταλοί της Edison!

Mε μεγάλη δυσκολία επικοινωνούν πλέον οι ιταλοί της Edison με τον Ανδρέα Σιάμισιη της Helleniq Energy.

Έχουν όμως κοινή εταιρία την Elpedison και κάτι πρέπει να κάνουν.

Για το λόγο αυτό δεν έγινε η συνάντηση μεταξύ των δύο CEO, του Ανδρέα Σιάμισιη και του Νίκολα Μόντι, αφού ο δεύτερος δεν ήλθε τελικά στην Αθήνα, παρόλα όσα διέδιδαν οι αυτόκλητοι επικοινωνιολόγοι.

Οι άνθρωποι των ιταλών στην Αθήνα λένε ότι «η Έντισον δεν πουλάει, είναι 20 χρόνια στην Ελλάδα και τη θεωρεί στρατηγική αγορά» αλλά στην κυβέρνηση δεν τους πολυπιστεύουν.

Οι ιταλοί εξακολουθούν να διαδίδουν ότι θα υποβάλλουν προσφορά για να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της Elpedison.

Στο δαχτυλίδι της Κηφισίας λένε το αντίθετο.

Η ουσία είναι όμως μία: οι μεν δεν θέλουν να δουν ούτε ζωγραφιστούς του δε. Και δεν το κρύβουν….

Υπογράφονται συμφωνίες για offshore αιολικά πάρκα πριν να υπογραφεί το πλαίσιο!

Και όμως συμβαίνουν: συμφωνία υπέγραψαν η νορβηγική Moreld Ocean Wind και η σχεδόν άγνωστη Ελληνική Lykomitros Steel για συνεργασία σε έργα υπεράκτιων (offshore) αιολικών πάρκων.

Μία μικρή τεχνική λεπτομέρεια να τους θυμίσουμε: η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα επικυρώσει την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης, ΔΕΝ έχει ακόμα υπογραφεί! Άρα υπογράφουν συμφωνίες στο κενό.

Δεν γνωρίζει κανείς εάν θα βγεί η ΚΥΑ πριν τις ευρωεκλογές, αφού υπάρχουν έντονες τοπικές αντιδράσεις στην Κρήτη και η κυβέρνηση δεν θέλει να ρισκάρει.

Άντε μετά από όλα αυτά να προλάβουν να λειτουργήσουν τα πρώτα offshore αιολικά έως το 2030 όπως έχουμε δεσμευτεί στην Κομισιόν.

Αλλά ακόμη και χωρίς πλαίσιο, συμφωνίες ανακοινώνονται και υπογράφονται και μάλιστα με τους σοβαρούς και προγραμματιζόμενους Νορβηγούς.

Λεπτομέρεια: στην υπογραφή ήταν παρών και περιχαρής και ο ΥΠΕΝ Θόδωρος Σκυλακάκης που καθυστερεί (χωρίς δική του ευθύνη πάντως, άλλοι το προκαλούν, να τα λέμε και αυτά) να υπογράψει την επίμαχη ΚΥΑ…

Διαβάστε ακόμη: