Ο σοβαρός προβληματισμός της ιδιοκτησίας της Lamda Development ως προς τις εξελίξεις στο εμβληματικό project του Ελληνικού φέρεται να αποτελεί και την γενεσιουργό αιτία προκειμένου ο παγκόσμιας εμβέλειας επιχειρηματίας και τραπεζίτης Σπύρος Λάτσης να στείλει τον γιο του Άλεξ Λάτση στην Ελλάδα να «εποπτεύσει» το περίφημο μάνατζμεντ της Lamda καθώς και την έκβαση των εργασιών στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου!

Και το γεγονός τούτο σε απλά λόγια σημαίνει ότι οι «ανέμελες μέρες» για τους «τεχνοκράτες» της μεγάλης εισηγμένης εταιρίας τελειώνουν και όλοι ανεξαιρέτως, από την διοίκηση έως και τους πρώην μηχανικούς του Ελλάκτωρα που …έγραψαν ιστορία στη Σαουδική Αραβία φέρνοντας πολύ …θετικά αποτελέσματα, τίθενται υπό την κρίση του μεγαλομετόχου!

Ο Άλεξ Λάτσης τον οποίο ο πατέρας του Σπύρος Λάτσης στέλνει στην Ελλάδα σε …ειδική αποστολή προκειμένου να αποκομίσει εμπειρίες και να διαπιστώσει με τα μάτια του πως το μάνατζμεντ στη χώρα μας δεν λειτουργεί αντίστοιχα με εκείνο της Ελβετίας, είναι ένας νέος και πολύ ικανός αλλά και δραστήριος τεχνοκράτης, το πόρισμα του οποίου κατά τις πληροφορίες θα καθορίσει την τελική έκβαση προσώπων και πραγμάτων…

Την ίδια στιγμή έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ΤΑΙΠΕΔ επικρατεί ανησυχία για το γεγονός ότι τα κοινωφελή έργα που προβλέπονται στη σύμβαση μεταξύ Δημοσίου και Lamda δεν έχουν υλοποιηθεί.

Και είναι απορίας άξιον πότε και αν θα υλοποιηθούν δεδομένου ότι η μετάθεση τους προς τα πίσω στον χρόνο επί της ουσίας θα τα ακυρώσει!

Διότι πως είναι δυνατόν την ώρα που οι βίλες και τα πανάκριβα διαμερίσματα στον Πύργο θα κατοικούνται, την ίδια στιγμή οι μπουλντόζες θα σκάβουν για κοινωφελή έργα και πλατείες;

Τι θα πουν άραγε γι αυτό οι κυρίες της καλής κοινωνίας που θα σκονίζονται; Πώς θα το αντέξουν; Δύσκολα πράγματα λοιπόν…

Πάντως αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος διαχωρίζει το Ελληνικό σε Άνω και Κάτω (πως λένε Άνω Τούμπα – Κάτω Τούμπα, Άνω Πετράλωνα – Κάτω Πετράλωνα) τόσο γεωγραφικά όσο και ταξικά!

Στο Κάτω Ελληνικό, μπροστά στη θάλασσα βρίσκονται οι πανάκριβες βίλες και τα διαμερίσματα του περίφημου Marina Tower και γενικώς όλη η γκλαμουριά που θα απολαμβάνει η high society, ενώ στο Άνω Ελληνικό, πάνω από την Ποσειδώνος θα εκτείνονται τα μπλοκ κατοικιών Σοβιετικού τύπου που απευθύνονται σε πιο χαμηλές εισοδηματικές και κοινωνικές τάξεις, διαμορφώνοντας έτσι έναν πρωτοφανή για τις μέρες μας ταξικό διαχωρισμό…

Θέμα ημερών η οριστική συμφωνία για την Τέρνα Ενεργειακή με τους Άραβες του Άμπου Ντάμπι - Μεταξύ 20,40-20,80 ευρώ το τίμημα ανά μετοχή! 22 ευρώ ζητούσε ο Γ. Περιστέρης - Προχωρεί ακόμη η συμφωνία της ΓΕΚ Τέρνα με 2 ισχυρούς παίκτες για συμμετοχή (10% έκαστος) στην Αττική οδό: ένα family office κορυφαίου ομίλου και έναν πανίσχυρο και παρεμβατικό επιχειρηματία!

Θέμα ημερών η οριστική συμφωνία για την Τέρνα Ενεργειακή με τους Άραβες του Άμπου Ντάμπι – Μεταξύ 20,40-20,80 ευρώ το τίμημα ανά μετοχή – 22 ευρώ ζητούσε ο Περιστέρης – Προχωρεί ακόμη η συμφωνία της ΓΕΚ Τέρνα με 2 ισχυρούς παίκτες για συμμετοχή (10% έκαστος) στην Αττική οδό: ένα family office κορυφαίου ομίλου και έναν πανίσχυρο και παρεμβατικό επιχειρηματία!

Θέμα ημερών είναι όπως μου λένε οι πηγές μου, η ολοκλήρωση του deal μεταξύ της Τέρνα Ενεργειακής και των Αράβων του Άμπου Ντάμπι, μετά και τις τελευταίες – πρόσφατες συζητήσεις στην Ελλάδα προ μερικών ημερών, όταν όλη η αντιπροσωπεία των Αράβων αξιωματούχων είχε αφιχθεί!

Όπως έχουμε αποκαλύψει, στόχος και των δύο πλευρών πλέον είναι η επίτευξη τελικής συμφωνίας εντός των ημερών και ανακοινώσεις το αργότερο μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ίσως και μετά το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας ή της 25ης Μαρτίου!

Έγκυρες πηγές, που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα υποστηρίζουν, ότι οι καθυστερήσεις αφορούσαν το τελικό τίμημα ανά μετοχή, με τον Γιώργο Περιστέρη κατά πληροφορίες να επιμένει στα 22 ευρώ ανά μετοχή και τους Άραβες να έχουν φτάσει πέριξ του 20,40-20,80 ευρώ ανά μετοχή, που αναμένεται να προσδιοριστεί τελικά η οριστική συμφωνία!

Όπως επισημαίνουν αξιόπιστοι κύκλοι, η υπόθεση εδώ που έχει φτάσει αυτή τη φορά δεν έχει πισωγύρισμα και πλέον καθαρά θέμα χρόνου να υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις!

Αδιαμφισβήτητα θα υπάρξει Δημόσια Πρόταση καθώς και οι δύο πλευρές δείχνουν μεγάλη ευαισθησία στο ευρύ επενδυτικό κοινό!

Όσον αφορά τώρα το θέμα της Αττικής οδού και τις εξελίξεις γύρω από την πιθανή συμμετοχή μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο μετοχικό σχήμα μετά από την προσωπική πρόσκληση του Γιώργου Περιστέρη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί ενεργά δύο (2) κορυφαίοι όμιλοι, για την απόκτηση του 10% έκαστος, που ούτως ή άλλως διατηρούν άριστες σχέσεις με τον ισχυρό άνδρα της ΓΕΚ Τέρνα!

Πρόκειται για το family office προβεβλημένου παραδοσιακού ομίλου αλλά και πανίσχυρο επιχειρηματία εξαιρετικά παρεμβατικό στα δρώμενα της χώρας!

Οι δύο όμιλοι προτίθενται να συμμετάσχουν στο project με το ποσόν των 60-100 εκατ. ευρώ ο καθένας!

Θυμίζεται ότι μέσω των συστημικών τραπεζών με επικεφαλής την Eurobank ο Γ. Περιστέρης έχει διασφαλίσει το ποσόν των 2,7 δις. ευρώ και αναζητεί άλλα 600 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι η οικονομική πρόταση με την οποία κέρδισε τον διαγωνισμό έφτασε τα 3,3 δις. ευρώ!

Όλοι οι «όψιμοι» φίλοι του Κασσελάκη «κάνουν δουλειές» με ακίνητα προβολής στα πιο ακριβά σημεία της Αθήνας και του Λονδίνου! Από τον τραγουδιστή Αργυρό μέχρι «παράγοντες» της πιάτσας!

Όλοι οι «όψιμοι» φίλοι του Κασσελάκη «κάνουν δουλειές» με ακίνητα προβολής στα πιο ακριβά σημεία της Αθήνας και του Λονδίνου! Από τον τραγουδιστή Αργυρό μέχρι «παράγοντες» της πιάτσας!

Όπως θα έχετε αντιληφθεί διαβάζοντας τις αποκαλύψεις του Radar, ο Στέφανος Κασσελάκης εσχάτως έχει αποκτήσει πολλούς νέους κοινωνικούς φίλους, «παράγοντες» της πιάτσας, με τους οποίους συνδιαλέγεται, συντρώγει και διασκεδάζει!

Και οι νέοι αυτοί φίλοι του Στέφανου, που τον θαυμάζουν για την κορμοστασιά και την μαχητικότητα του, αλλά και για την αγάπη του προς τον Τάιλερ, φέρεται να τον έχουν πλέον ως πρότυπο και να αντιγράφουν τις κινήσεις του!

Υπό αυτό το πρίσμα καθίσταται πλέον αντιληπτό γιατί μετά την απόκτηση από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ της διώροφης μεζονέτας στο Κολωνάκι αντί του ποσού των 1,7 εκατ. ευρώ, οι νέοι στενοί φίλοι του νεαρού πολιτικού τον οποίο σε συζητήσεις με το στενό τους περιβάλλον χαρακτηρίζουν ως «αρχαίο έλληνα Θεό», σπεύδουν να αποκτήσουν πανάκριβα ακίνητα προβολής στο κέντρο και τα Βόρεια Προάστεια της Αθήνας αλλά και σε εμβληματικές ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις!

Ο γνωστός τραγουδιστής Κων. Αργυρός που δια μέσω επωνύμου νεαρού εφοπλιστή έγινε κολλητός με τον Κασσελάκη (που του πρότεινε να κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής), «ζήλεψε» τις επενδύσεις του Στέφανου και ήδη βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξαγοράς δύο διαμερισμάτων στο Λονδίνο!

Αντίστοιχα και άλλοι νέοι φίλοι του Στέφανου, παράγοντες της πιάτσας, ακολουθώντας το παράδειγμα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποφάσισαν να τοποθετήσουν σε ακίνητα προβολής τα διαθέσιμα τους!

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Στέφανος, σε όλα τα επίπεδα…

Οι …καλτσάκηδες: τα δύο …σπουδαία αγόρια της πολιτικής και των επιχειρήσεων, με τα παντελόνια ως τον αστράγαλο και τις πολύχρωμες μοδάτες μάλλινες κάλτσες να κυριαρχούν!

Οι …καλτσάκηδες: τα δύο …σπουδαία αγόρια της πολιτικής και των επιχειρήσεων, με τα παντελόνια ως τον αστράγαλο και τις πολύχρωμες μοδάτες μάλλινες κάλτσες να κυριαρχούν!

Δύο αγόρια της πολιτικής και των επιχειρήσεων, σημαίνοντα στελέχη, ο ένας ιστορικού κόμματος και ο άλλος μεγάλης επιχείρησης του ευρύτερου δημοσίου τομέα, χαρακτηρίζονται κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα όχι φυσικά για το έργο τους στην πολιτική και τις μπίζνες, αλλά για τα πολύχρωμα καλτσάκια που φορούν και τα οποία φροντίζουν να προβάλουν φορώντας παντελόνια κοντά πάνω από τον αστράγαλο, σαν αυτά που λέγαμε όταν είμαστε παιδιά ότι τους τα έκοψε το τρένο…

Ο ένας θέλει να γίνει αρχηγός, ο άλλος παριστάνει τον σπουδαίο μάνατζερ, μολονότι αποτελεί απολειφάδι μιας ξεπερασμένης εποχής!

Το δυστύχημα είναι ότι οι εν λόγω δύο που προορίζουν τους εαυτούς τους για ανώτατα πολιτικά και επιχειρηματικά αξιώματα, αντί να σκέφτονται πώς θα ξεχωρίσουν μέσα από το έργο, τις θέσεις, τη σκέψη, τις φρέσκιες ιδέες και τις εμπεριστατωμένες απόψεις, εστιάζουν στην πρόκληση με το ντύσιμο, εμφανιζόμενοι ως …εναλλακτικοί, με ψαράδικα παντελόνια και αστείες πολύχρωμες καλτσούλες που φοράνε παιδιά του Δημοτικού!

Αλήθεια, ποιος νομίζουν ότι θα τους πάρει στα σοβαρά;

Μεθοδεύονται δύο (1+1) επιστροφές παρά τω πλευρώ του Κυρ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου, που απορρέουν από την κεντρική εξουσία της Πειραιώς πριν η ΝΔ ανέλθει στην μετά τον ΣΥΡΙΖΑ διακυβέρνηση!

Ζητείται «καθαρόαιμος» δεξιός για να κάνει τη διαφορά στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας – Οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι για το πρόσωπο που θα κόψει τις διαρροές της ΝΔ προς τα δεξιά κόμματα – Η Ελληνική Λύση δεύτερο κόμμα σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας!

Σε αναζήτηση δυνατού παίκτη στα δεξιά είναι η ΝΔ προκειμένου να τον εντάξει στο ευρωψηφοδέλτιο και να κάνει την διαφορά ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα όπου οι διαρροές στα δεξιά κόμματα είναι μεγάλες.

Σε πολλές δημοσκοπήσεις στη Μακεδονία κυρίως και τη Θεσσαλονίκη οι αναλυτές βλέπουν την Ελληνική Λύση ακόμα και δεύτερο κόμμα.

Φυσικά αυτή η εικόνα είναι τοπική. Στην Αθήνα και στη νότια Ελλάδα δεν είναι το ίδιο.

Όμως, φαίνεται ότι η ΝΔ θα χρειαστεί ένα δυνατό παίκτη για να μαζέψει αυτόν το κόσμο που παραδοσιακά ψήφιζε ΝΔ.

Η απουσία πλέον από τα ψηφοδέλτια του Θοδωρή Ζαγοράκη που έχει μία επιρροή σε αυτό το κόσμο είναι εμφανής.

Όμως, δεν γίνεται η σημερινή ΝΔ να ξαναβάλει έναν «μακεδονάρχη» βιτρίνα και να είναι ανύπαρκτος στην ευρωβουλή.

Γι’ αυτό ψάχνει κάτι άλλο. Έχουν προταθεί πολλά ονόματα στον Πρωθυπουργό.

Οι στρατηγοί Στεφανής και Φλώρος δεν έχουν μεγάλη επίδραση σε αυτά τα κοινά.

Ακούστηκαν και σημερινοί υπουργοί με δεξιό πρόσημο όπως ο Κώστας Κυρανάκης ακόμα και ο Μάκης Βορίδης, όμως, είναι δύσκολο να παρθεί μία τέτοια απόφαση.

Ο Κυρανάκης θα ενδιαφερόταν αν και είναι πολύ καλά στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο Βορίδης δεν είναι πολύ θερμός. Μία άλλη πρόταση ήταν και ο Θανάσης Πλεύρης, άγνωστο όμως, αν θέλει.

Ακούστηκε και το όνομα του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, όμως, δεν είναι και πολύ ένθερμος να αφήσει την περιφέρεια και την ένωση περιφερειαρχών που ηγείται.

Οπότε πάμε σε δεύτερες λύσεις. Προτάθηκαν οι βουλευτές Ευριπίδης Στυλιανίδης ο οποίος ως καραμανλικός έχει μία άνωθεν καλή μαρτυρία.

Αλλά και ο Κώστας Γκιουλέκας ο οποίος έχει πολύ καλή σχέση με τους κληρικούς.

Σημειωτέον, και οι κληρικοί της Βόρειας Ελλάδας πρωτοστατούν στις διαρροές από ΝΔ σε ΝΙΚΗ και Ελληνική Λύση.

Το όνομα του Φαήλου Κρανιδιώτη παίζει πολύ στο Μαξίμου αλλά είναι αλήθεια ότι έχει αναφερθεί με όχι και τόσο κολακευτικά λόγια για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού στο παρελθόν.

Το έχει μετανιώσει, όμως, είναι ένα στοιχείο που θα χρησιμοποιήσουν οι αντίπαλοι της ΝΔ.

Η ΝΔ καίγεται για έναν καθαρόαιμο δεξιό που θα κάνει τη διαφορά.

Κάτι τέτοιες ώρες κάποιοι χτυπάνε το κεφάλι τους που έδιωξαν την Λατινοπούλου από το κόμμα η οποία μπορεί να ασκούσε κριτική, όμως, τώρα το κόμμα της πιάνει ένα 1,5% στο νερό…

Το γρίφο αυτό προσπαθεί να λύσει το επόμενο διάστημα το Μαξίμου και είναι ανοιχτό σε προτάσεις.

Άλλωστε, ο πρωθυπουργός έχει μία τεράστια λίστα και προσπαθεί να ξεδιαλέξει ονόματα.

Διαβάστε ακόμη: