Την λύση να βάλει μέσα στο ευρωψηφοδέλτιο τον Φαήλο Κρανιδιώτη φαίνεται πως προκρίνει το Μέγαρο Μαξίμου με σκοπό να πιάσει ένα κοινό που κανονικά θα έφευγε εκτός Νέας Δημοκρατίας.

Μία πιθανή έλευση του σαμαρικού Φαήλου Κρανιδιώτη μπορεί να αποτελέσει και ένα κρίσιμο αντιστάθμισμα στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία έχει δυσαρεστήσει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό αλλά και τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές για τον αθέμιτο ανταγωνισμό στον οποίο επιδόθηκε με σκοπό τη ψήφο των ομογενών στις ευρωεκλογές.

Θα δυσαρεστήσει βέβαια κάποιους κεντρώους που βρίσκονται στην αυλή του Μαξίμου αλλά…

Ο Φαήλος στις μετρήσεις της Νέας Δεξιάς έπιανε ένα 1%-1,5%, ποσοστό που δεν είναι κακό να αθροιστεί μέσα στη ΝΔ όταν υπάρχει αύξηση των ακροδεξιών στην Ελλάδα.

Το χειρότερο είναι ότι, όπως λένε στελέχη του κόμματος, η απύθμενη γκάφα της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου μπορεί να στοιχίσει, να δημιουργήσει ένα ρήγμα ανάμεσα στους ομογενείς και να θολώσει το μήνυμα της επιστολικής ψήφου, μίας κορυφαίας μεταρρύθμισης που ενεργοποιεί την δημοκρατική συμμετοχή του κόσμου στις ευρωεκλογές.

Επίσης, το θέμα της διαρροής στοιχείων από το υπουργείο Εσωτερικών έχει δημιουργήσει μία ισχυρή κόντρα ανάμεσα στην Νίκη Κεραμέως και την ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Η Κεραμέως η οποία έχει εκφράσει ισχυρή φιλοδοξία να ανέλθει πολιτικά δεν μπορεί να δεχτεί ότι πέφτουν σκιές πάνω της σχετικά με τη διαρροή στοιχείων ομογενών και θα κάνει τα πάντα να φανερωθεί η αλήθεια.

Το ζήτημα αυτό χτυπάει και στο μαλακό υπογάστριο της κυβέρνησης, δηλαδή το κράτος δικαίου που έχουν θίξει και πλευρές του ευρωκοινοβουλίου και είναι κάτι που ρίχνει νερό στο μύλο μιας πληγής που μπορεί να στοιχειώσει τη ΝΔ όχι μόνο στις ευρωεκλογές αλλά και τις εθνικές εκλογές.

Ευρύτερα η ΝΔ, θέλει να κατοχυρώσει ότι ο κομματικός μηχανισμός της θα τρέξει για τις ευρωεκλογές ακόμα και αν δεν διακυβεύεται η πρώτη θέση.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κινηθεί και το κόμμα και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, στη ΝΔ θέλουν να στρέψουν την προσοχή του στο «παρθένο κοινό» των ομογενών διότι στο εγχώριο υπάρχει μεγάλη γκρίνια και δυσαρέσκεια για τα καθημερινά μέτωπα.

Διαβάστε ακόμη: