Τα σενάρια για παραίτηση του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνα Ηλιόπουλου, ώστε ο Στέφανος Κασσελάκης να μπει στη Βουλή, επανέρχονται στην επικαιρότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο κ. Ηλιόπουλος τροφοδότησε τα εν λόγω σενάρια, παραδεχόμενος ότι θα πρέπει να αποφασίσει αν θα συνεχίσει ως βουλευτής, λόγω φόρτου εργασίας στο Χάρβαρντ, όπου εργάζεται.

Μάλιστα, υπήρχαν πληροφορίες ότι το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Χάρβαρντ φέρεται να ζητεί «αυστηρή στεγανοποίηση» ανάμεσα στους δύο ρόλους που κατέχει, του καθηγητή και του εκπροσώπου ενός κόμματος στην ελληνική Βουλή.

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο ATTICA TV, είπε σχετικά με το θέμα: «Οι μισοί λένε ότι θα παραιτηθώ επειδή με έχει εξαναγκάσει ο Κασσελάκης. Τελευταίο σενάριο είναι ότι θα παραιτηθώ επειδή θα με εξαναγκάσει η δουλειά μου. Ένα πράγμα έχω να δηλώσω ότι ουδείς με έχει πιέσει στη δουλειά μου, ότι ακόμη και αν με είχαν πιέσει εγώ προσωπικά παίρνω τις αποφάσεις για το τι θα κάνω και προσπαθώ να βελτιστοποιήσω τον τρόπο με τον οποίο θα εκπροσωπήσω τον απόδημο ελληνισμό».

Ακόμη, ο κ. Ηλιόπουλος διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ουδέποτε ζήτησε ή πίεσε να παραιτηθεί κανείς από τους βουλευτές Επικρατείας». Αναφέρθηκε ωστόσο στον μεγάλο όγκο δουλειάς που έχει επωμισθεί, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά: «Το σύστημά μου είναι υπερεκτεταμένο. Τρέχω μια κλινική, τρέχω ένα εργαστήριο, έχουμε πάρα πολύ μεγάλες κλινικές επιτυχίες τελευταία, δουλεύω με τους απόδημους πάρα πολύ, προσπαθώ να είμαι στη Βουλή και πηγαινοέρχομαι. Υπάρχει ένας φόρτος εργασίας, που νομίζω κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα δημιουργήσει το ερώτημα τι κρατάω, τι αφήνω και όσο περνάει ο καιρός συμμετέχω κατά κάποιο τρόπο περισσότερο στις στελεχικές λειτουργίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Η κατάταξη του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κατά πόσο θα μπορούσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί το επόμενο διάστημα απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή».

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στην ένατη θέση και στην περίπτωση που μείνει κενή η πρώτη θέση θα πρέπει να παραιτηθούν πριν από αυτόν πέντε πρόσωπα που είναι επίσης επιλαχόντες. Πρόκειται για τους Πόπη Τσαπανίδου (αποχώρησε με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα), Μιχάλη Καλογήρου (στενό συνεργάτη και σήμερα του Αλέξη Τσίπρα), Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιο Τσακρή και Ζωρζέτα Λάλη.

Έτσι μένει να διαπιστωθεί το σενάριο ο Στέφανος Κασσελάκης να λάβει αυτομάτως, μέσω ερμηνείας της νομοθεσίας, τη θέση του Όθωνα Ηλιόπουλου ως ο επόμενος από τη λίστα των απόδημων.

Διαβάστε ακόμη: