Είχαμε προ ημερών αποκαλύψει από το Radar – σε αποκλειστικότητα για μια ακόμη φορά- με αφορμή την επίσκεψη του αρχηγού της ΕΥΠ κ. Δεμίρη στο Μέγαρο Μαξίμου και τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, ότι τα δεδομένα σχετικά με τον έλεγχο της Υπηρεσίας Πληροφοριών έχουν αλλάξει δραματικά και ότι πλέον έχει δοθεί carte Blanche από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να χειρισθεί εν λευκώ διά μέσω της ΕΥΠ τα ζητήματα ασφάλειας, με το κυρίαρχο μέρος των αρμοδιοτήτων να περνά στην Λεωφόρο Κατεχάκη αλά παλαιά, μολονότι η Εποπτεία της ΕΥΠ τυπικά παραμένει στο Μαξίμου, με τον Σταύρο Παπασταύρου να μην είναι από την αρχή πολύ ζεστός με την ανάληψη της ευθύνης της ΕΥΠ, όπως αυτό γινόταν επί εποχής Γρηγόρη Δημητριάδη!

Επί του προκειμένου, η αποκάλυψη του Radar ήρθε να επιβεβαιωθεί μέσα από την αντικατάσταση του υποδιοικητή της ΕΥΠ πρώην υπαρχηγού ΓΕΣ κ. Κέλλη, που τοποθετήθηκε τον Ιανουάριο του 2023, με τον κ. Τζίτζη, άνθρωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης Χρυσοχοΐδη, πρώην Διοικητή της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εξέλιξη γύρω από την ΕΥΠ, τον έλεγχο και την διαχείριση της, προέκυψε μετά από συναντήσεις που είχε κατ’ ιδίαν ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοίδης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και με τον Υπ. Επικράτειας κ. Στ. Παπασταύρου, με τον οποίο έχουν άριστες σχέσεις και πολύ αρμονική συνεργασία σε κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητας!

Επισημαίνεται ακόμη, ότι όπως λένε υπηρεσιακοί παράγοντες της Κατεχάκη, η ΕΥΠ γύρισε σελίδα και ήδη δραστηριοποιείται ενεργά και πάλι στο πλαίσιο του νόμου, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τρομοκρατία, οργανωμένο έγκλημα και πάσης φύσης παραβατικότητα, από την οπαδική βία έως την μεμονωμένη εγκληματικότητα!

Ιδού τι γράψαμε και αποκαλύψαμε προ ημερών:

Σε ποιον υπάγεται εντέλει (πλέον) η ΕΥΠ; Στο Μαξίμου; Στην Κατεχάκη; Ή 50% – 50% με μοιρασμένες αρμοδιότητες και συνυπευθυνότητα;

Διαβάστε ακόμη: