Το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να αδειάζει την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου για το θέμα των email των ομογενών ψηφοφόρων.

Ο Παύλος Μαρινάκης κράτησε σαφείς αποστάσεις από την ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Όμως, το ζήτημα είναι ότι αν την αφήσει εκτός ευρωψηφοδελτίου θα έχει ένα μεγάλο πρόβλημα.

Θα έχει άνοιγμα στα δεξιά της καθώς η Άννα Μισέλ διατηρεί σχέσεις και με τους βασιλικούς αλλά στηρίζεται πολύ και από την δεξιά πτέρυγα της ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά και ως εκ τούτου αποτελεί ένα δεξιό πρόσωπο που μπορεί να κρατήσει τις διαρροές από τη ΝΔ σε άλλα κόμματα.

Πάντως, το Μαξίμου αν είναι έξαλλο για κάτι είναι για το γεγονός ότι τέτοιες ακραίες ψηφοθηρικές πρακτικές όπως αυτή της Ασημακοπούλου θολώνουν την μεταρρύθμιση της επιστολικής ψήφου που πέρασε η κυβέρνηση και είχε ως τώρα επικοινωνήσει πολύ καλά.

Και επειδή φαίνεται να υπάρχει και κομιστής καταλόγων από το υπουργείο Εσωτερικών, η υπόθεση ίσως να αποβεί μοιραία για την Γιαννιώτισσα Μισέλ…

Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν αυτά, στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πάρει το όπλο του και στρώνει καταστάσεις.

Φαίνεται ότι το Συνέδριο έκανε καλό στο προφίλ του, τον ενίσχυσε κάτι που φάνηκε και στην πρόσφατη δημοσκόπηση της Pulse όπου ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να στέκεται ξανά δίπλα στο ΠΑΣΟΚ στην δεύτερη θέση ενώ στην καταλληλότητα έχει παγιωθεί ο Κασσελάκης στη δεύτερη θέση.

Βέβαια η ΝΔ ρίχνει τουλάχιστον 20 μονάδες στο δεύτερο κόμμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτει μία δημοφιλία και καταλληλόλητα τεράστια και με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μαζεύει σιγά σιγά τα κομμάτια του, τοποθέτησε νέα εκπρόσωπο τύπου τη Βούλα Κεχαγιά ενώ προσπαθεί να ορθώσει αντιπολιτευτικό ανάστημα.

Παράλληλα από τις κινήσεις του (αγορά σπιτιού, αναγγελία γάμου με Τάιλερ) φαίνεται ότι θέλει να μείνει στην Ελλάδα και να προσπαθήσει να παραμείνει στην πολιτική σκηνή.

Ασφαλώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αδειάσει τον Κώστα Αρβανίτη για τα όσα απαράδεκτα περιέγραψε ότι εισηγήθηκε το άρθρο στο ψήφισμα που ουσιαστικά κατηγορούσε την Ελλάδα διότι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποίησε το ψήφισμα για να κάνει αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη.

Όλη η πίεση μεταφέρεται στο ΠΑΣΟΚ το οποίο φαίνεται ότι έχει κακά φεγγάρια τους τελευταίους μήνες.

Μετά την αποστασία 11 στελεχών για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, τώρα παίζεται μία ακόμα αποσταθεροποίηση με τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ακόμα και οι δημοσκοπήσεις φέρνουν το ΠΑΣΟΚ ενάντια στη βούληση των ψηφοφόρων όπου η μεγάλη πλειοψηφία αυτών θέλουν να στηριχθεί το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και το ΠΑΣΟΚ να κάτσει να συζητήσει τις όποιες αλλαγές χρειαστούν.

Η πίεση μεγαλώνει ακόμα περισσότερο για τη Χαριλάου Τρικούπη, μετά το σχηματισμό του νέου κόμματος από τον Ανδρέα Λοβέρδο «Δημοκράτες» που θα βρει πόρτα στις διαρροές του ΠΑΣΟΚ.

Ήδη τώρα με το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια φαίνεται να διώχνει εκσυγχρονιστές και μεταρρυθμιστές από το κόμμα, αυτοί μπορεί να πάμε στο νέο κόμμα Λοβέρδου.

Διαβάστε ακόμη: