O Αλέξης Τσίπρας μπορεί να είπε το δικό του mea culpa για τις υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών και της σκευωρίας Novartis εις βάρος 10 πολιτικών του αντιπάλων, οι βόμβες όμως που έριξε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής προσθέτουν ενδεχομένως και στοιχεία ποινικής δίωξης, εκτός από την πολιτική απαξία.

Έπειτα από όσα βγήκαν στο φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα από τις δηλώσεις πρώην υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εύλογα τίθεται το ερώτημα πώς και δεν έχει παρέμβει ακόμη εισαγγελέας για να τους συλλάβει.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, που αποδεικνύεται πλέον περίτρανα ότι ήταν μια καλοστημένη σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στο Open, είπε τα εξής αποκαλυπτικά: «Όταν είδα εγώ τα ονόματά τους -όταν διαβιβάστηκε ο φάκελος στο γραφείο μου, για να τον διαβιβάσω κι εγώ περαιτέρω στη Βουλή- ειλικρινά σας λέω, έπαθα σκοτοδίνη. Γιατί εκεί είδα ανθρώπους, οι οποίοι εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να έχουν καμία ευθύνη. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ο κύριος Πικραμμένος; Ο Στουρνάρας; Ο Βενιζέλος; Ο Σαμαράς; Ο Κουτρουμάνης; Δεν προέκυπτε δηλαδή από πουθενά».

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης εκτίμησε ότι εκείνη την περίοδο είχε στηθεί ένα παραϋπουργείο Δικαιοσύνης στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ όταν ρωτήθηκε για το ποιος ήταν ο ενορχηστρωτής του παραϋπουργεί ου που καταγγέλλει, ο ίδιος «έδειξε» τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας «στο Μέγαρο Μαξίμου, από ποιον στήνεται το παραϋπουργείο; Γι’ αυτό μου κάνουν εντύπωση αυτά που λέει σήμερα».

Προφανώς και δεν είχε κανείς αμφιβολίες ότι πίσω από αυτά κρυβόταν ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, όμως, είχε πειστεί και εκείνος ότι οι υποθέσεις έχουν βάση.

Δεν είναι μωρά παρθένα ο Τσίπρας να λέει ότι παρασύρθηκε και ότι δεν πληροφορήθηκε σωστά.

Ο Κοντονής έφυγε και ήρθε ο Παπαγγελόπουλος που έξω από το Μέγαρο Μαξίμου τόνιζε με στόμφο ότι η Novartis είναι το πιο μεγάλο σκάνδαλο από καταβολής της πολιτικής ζωής του τόπου.

Αποδείχτηκε, λοιπόν, ότι δεν είχαν καμία βάση και ότι το σκάνδαλο Novartis ήταν ένα σκάνδαλο που αφορούσε γιατρούς και επιτελικά στελέχη του υπουργείου Υγείας.

Όμως, παραμένει ερωτηματικό γιατί δεν έχει παρέμβει ο εισαγγελέας ακόμα για όσα έχει πει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και ο Σταύρος Κοντονής που δείχνουν ότι υπήρξε διευθυντήριο με κατεύθυνση να εξοντωθούν οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τσίπρα Σαμαράς-Βενιζέλος, ο Πικραμμένος και ο Στουρνάρας.

Και το κυριότερο: Γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης κρατάει ακόμα δίπλα του τους Πολάκη-Παππά που έκαναν την βρώμικη δουλειά για τη Νovartis και τις τηλεοπτικές άδειες;

Όμως, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν άλλα να λύσουν, όπως το γεγονός ότι έχει μπει εισαγγελέας πλέον και ψάχνει την αλλοδαπή εταιρεία που είναι μέτοχος ο Στέφανος Κασσελάκης κάτι που απαγορεύεται από την στιγμή που είναι πρόεδρος κόμματος και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκεί κινδυνεύει με μεγάλες νομικές συνέπειες και τεράστιο πρόστιμο…

Διαβάστε ακόμη: