Δεν χωρεί αμφιβολία, για όποιον γνωρίζει εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα σχετικά με το lobbying στις Βρυξέλλες και τις «ειδικές» σχέσεις με κοινοτικούς αξιωματούχους, ότι το πόρισμα της DGcomp σχετικά με την δήθεν Δεσπόζουσα θέση της ΔΕΗ κατά την περίοδο 2013-2019, είναι κατευθυνόμενο και εξυπηρετεί συγκεκριμένες επιχειρηματικές σκοπιμότητες!

Και η στιγμή της δημοσιοποίησης του, λίγο πριν τις Ευρωεκλογές μετά από τις οποίες θα αλλάξουν οι αρμόδιες επιτροπές και θα τοποθετηθούν καινούριοι Επίτροποι στη θέση των παλαιών, όπως συγκεκριμένα θα γίνει με την αντικατάσταση της νυν Επιτρόπου (μέχρι τον Μάιο) της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού κυρίας Μαγκρέτε Βεστάγκερ που το υπογράφει, έρχεται να καταδείξει την αδικαιολόγητη βιασύνη ανάδειξης ενός (αβάσιμου) πορίσματος, που αποσκοπεί:

Πρώτον «να γίνει η δουλειά» πριν η Επίτροπος αντικατασταθεί μετά τις ευρωεκλογές που επίκεινται!

Δεύτερον, να εγκλωβιστεί μετεκλογικά η DGcomp με την διατήρηση – συντήρηση ενός θέματος παντελώς αβάσιμου, η επίδραση του οποίου στο ελληνικό χρηματιστήριο απορροφήθηκε πλήρως όσον αφορά την τιμή της μετοχής αλλά και τις εντυπώσεις που περιστασιακά δημιουργήθηκαν!

Υπό αυτή την έννοια είναι προφανές πως το πόρισμα (της κακιάς ώρας) της DGcomp είναι αποτέλεσμα της επιρροής των διαφόρων lobbies που δρουν στις Βρυξέλλες και τα οποία σχετίζονται με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα του χώρου της Ενέργειας που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και τα οποία κατά το παρελθόν επιδίωκαν να κατακερματίσουν την ΔΕΗ και να κάνουν πλιάτσικο στα περιουσιακά της στοιχεία!

Μιλάμε για την εποχή προ του 2019, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν η ΔΕΗ που δήθεν έκανε κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, είχε στην κυριολεξία καταρρεύσει, στην πραγματικότητα είχε πτωχεύσει υπό την «χαρισματική» διοίκηση των Παναγιωτάκηδων, των Σταθάκηδων και των Σκουρλέτηδων, καθώς και των συνδικαλιστών κατ’ επάγγελμα που έκαναν καταλήψεις ακόμη και στα γραφεία των Διευθυνόντων Συμβούλων!

Δυστυχώς στα διαπλεκόμενα συμφέροντα της Ενέργειας, «τους χάλασαν τη σούπα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιώργος Στάσσης, με την ΔΕΗ από την ανυποληψία να καθίσταται κυρίαρχος των εξελίξεων σε Ελλάδα, Βαλκάνια και Ευρώπη!

Οπότε, η αντίδραση της κατευθυνόμενης από τους λομπίστες των Βρυξελλών Γενικής Διεύθυνσης της DGcomp ήταν απολύτως αναμενόμενη, ενώ είναι πασιφανές ποια επιχειρηματικά κέντρα βρίσκονται από πίσω και σε τι αποσκοπούν…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστησε παγίδα στον Νίκο Ανδρουλάκη με τα μη κρατικά ΑΕΙ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστησε παγίδα στον Νίκο Ανδρουλάκη με τα μη κρατικά ΑΕΙ – Θα πάει η Χαριλάου Τρικούπη ενάντια στον Βενιζέλο, τον Αλιβιζάτο και τον Γιώργο Παπανδρέου; Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάει να την πατήσει όπως την πάτησε ο ΓΑΠ με την κωλοτούμπα για το άρθρο 16

Έτοιμο να πέσει στην παγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το ΠΑΣΟΚ μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά ΑΕΙ στην δημόσια διαβούλευση.

Ποια είναι αυτή; Η Χαριλάου Τρικούπη θέλοντας να καρπωθεί μικροκομματικά οφέλη προσανατολίζεται να καταψηφίσει το νομοσχέδιο που φέρνει πιο κοντά πλέον την δημιουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα μέσω της ίδρυσης παραρτημάτων.

Και θέλει να το πράξει αυτό εγείροντας θέματα αντισυνταγματικότητας του νόμου.

Τι και αν έχουν γνωμοδοτήσει υπέρ της συνταγματικότητας του νομοσχεδίου ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο Νίκος Αλιβιζάτος και ο Αντώνης Μανιτάκης που γνωρίζουμε καλά ανήκουν στον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς;

Η Τρικούπη φαίνεται να μη τους λαμβάνει υπόψη και να ακούει έναν Στέφανο Παραστατίδη ο οποίος θεωρεί ότι είναι αντισυνταγματικό και ότι ευνοεί την κερδοσκοπία των μετόχων τους…

Τι και αν ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δημοσίως στηρίξει όχι μόνο την ύπαρξη των παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων αλλά και την αναθεώρηση του άρθρου 16;

Ο 6ος όροφος στην Χαριλάου Τρικούπη δείχνει ότι δεν τον συμμερίζεται καθόλου τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Το χειρότερο δε είναι ότι εάν το ΠΑΣΟΚ καταψηφίσει το νομοσχέδιο του Κυριάκου Πιερρακάκη θα σηματοδοτήσει μία μεγάλη κωλοτούμπα του ίδιου του Νίκου Ανδρουλάκη που σε όλους τους τόνους (ίσως είναι από τις λίγες φορές που έχει πάρει θέση για κάτι) έχει διακηρύξει την πρόθεσή του να συναινέσει στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων με την επιφύλαξη ότι θα ενισχυθεί το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Και η αλήθεια είναι ότι στο νομοσχέδιο Πιερρακάκη υπάρχουν διακριτές διατάξεις που στηρίξουν το δημόσιο πανεπιστήμιο. Ο Ανδρουλάκης πάει να την πατήσει σαν τον ΓΑΠ…

Όμως, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να μπει και άλλο στο χώρο του Κέντρου σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Το έχει ξανακάνει το Μαξίμου με τη επιστολική ψήφο όπου έβαλε διάταξη για να ισχύσει η επιστολική ψήφος και για τις εθνικές εκλογές και την καταψήφισε το ΠΑΣΟΚ (και ο ΣΥΡΙΖΑ) παίρνοντας όλο το αβαντάζ στους απόδημους τους οποίους αφορά κυρίως η επιστολική ψήφος.

Αλλα και στον ΣΥΡΙΖΑ, τι να πει κανείς; Δεν θα στηρίξει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια αλλά Στέφανος Κασσελάκης είναι απόφοιτος ιδιωτικού σχολείου και ιδιωτικού πανεπιστημίου.

Ενώ έχει και πρόσωπα όπως η Αθηνά Λινού που αμφιταλαντεύονται για το θέμα των πανεπιστημίων.

Κοινώς, στα θέματα Παιδείας η ΝΔ παίζει χωρίς αντίπαλο και είναι ένα πεδίο που μπορεί να εξισορροπήσει την φθορά που έχει από το μέτωπο των αγροτών.

Άλλωστε, οι καταλήψεις από μειοψηφίες (και ο τρόπος που λαμβάνονται) δείχνουν ότι είναι μονόδρομος τα μη κρατικά πανεπιστήμια όπου εκεί δεν θα γίνονται καταλήψεις και θα υπάρχουν μόνο φοιτητές και όχι «φοιτητές-συνδικαλιστές».

Οι άστατες καιρικές συνθήκες στην Καραϊβική έβαλαν δύσκολα στο πάρτι των Ελλήνων Μονεγάσκων στο Σεν Μπαρτς

Οι άστατες καιρικές συνθήκες στην Καραϊβική έβαλαν δύσκολα στο πάρτι των Ελλήνων Μονεγάσκων στο Σεν Μπαρτς – Οι ακυρώσεις πτήσεων, η παρουσία της ομογένειας του Μονακό και οι ηχηρές απουσίες!

Μαθαίνω ότι…Στην μακρινή Καραϊβική οι ανώμαλες καιρικές συνθήκες (βροχές και εναλλαγές συνθηκών) που επικρατούν στο νεοπλουτίστικο Σεν Μπαρτς, το σημείο αναφοράς των rich and famous του πλανήτη, έχουν στερήσει από το πάρτι γενεθλίων των επωνύμων Ελλήνων Μονεγάσκων σημαντικές παρουσίες που ματαίωσαν το υπερατλαντικό ταξίδι τους!

Ωστόσο κάποιοι καλοί φίλοι της οικογένειας του αγαπητού Κωνσταντίνου Τσουβελεκάκη που είναι από τα καλύτερα παιδιά της επιχειρηματικής πιάτσας, έφτασαν στο Σεν Μπαρτς από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, πετώντας απευθείας από το Παρίσι, για να δώσουν «παρών» στην γιορτή του εκλεκτού ζεύγους, του Κωνσταντίνου και της Σοφίας, που εδώ και χρόνια κατοικούν στο Μονακό και έχουν πολιτογραφηθεί επισήμως Μονεγάσκοι!

Είναι προφανές πως η ελληνική ομογένεια του Μονακό έχει ήδη παρευρεθεί, όπως για παράδειγμα ο εφοπλιστής και επιχειρηματίας Χατζηϊωάννου, καθώς και οι συνέταιροι του Κ. Τσουβελεκάκη στις μεγάλες δουλειές της Αθήνας, αλλά και ένα παιδί από το χωριό, που παριστάνει τον μάνατζερ!

Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί εάν παρέστη ή όχι ο Πρίγκιπας Αλβέρτος με τη σύζυγο του, ο επίσης Μονεγάσκος πολίτης και καλός μου φίλος, Ζαννής Φραντζέσκος που βρισκόταν κάπου μεταξύ Λος Αντζελες και Λας Βέγκας αλλά και ο γνωστός φιλορώσος Μονεγάσκος δικηγόρος…

Ο Γ. Περιστέρης στηρίζει τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Στο …περίμενε έχουν οι 6 κορυφαίοι ιδιώτες επενδυτές τον Γιώργο Περιστέρη όσον αφορά την πρόταση συμμετοχής τους στο project της παραχώρησης της Αττικής οδού – Τα 2 ζητήματα που αξιολογούν!

Στο …περίμενε μαθαίνω ότι έχουν τον Γιώργο Περιστέρη οι κορυφαίοι ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματίες στους οποίους έχει απευθυνθεί προκειμένου να συμμετάσχουν στο project της διαχείρισης της Αττικής οδού τον διαγωνισμό παραχώρησης της οποίας κέρδισε υποβάλλοντας την ιλιγγιώδη προσφορά των 3,3 δις. ευρώ!

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι με τους οποίους συνομίλησε το αφεντικό της ΓΕΚ Τέρνα (εκ των οποίων οι 2 είναι ήδη μεγάλοι μέτοχοι του κατασκευαστικού ομίλου και οι άλλοι 4 αποτελούν πανίσχυρους παίκτες της εγχώριας επιχειρηματικής σκηνής) κρατούν στάση αναμονής τόσο διότι ακόμη βρίσκεται σε εκκρεμότητα η προσφυγή της Vinci στο ΣτΕ αλλά και γιατί θέλουν να αξιολογήσουν την απόδοση της επένδυσης σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στο μέλλον, όπως οι επεκτάσεις της Αττικής οδού αλλά και η τυχόν διεύρυνση – διαπλάτυνση της με μια ακόμη λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση!

Στο μεταξύ οι συζητήσεις Περιστέρη – Μυτιληναίου (ως εκπροσώπου των Γάλλων) συνεχίζονται καθώς στο τραπέζι έχουν πέσει δύο διαφορετικά σενάρια συνεργασίας: το πρώτο εάν κερδίσει η Vinci στο ΣτΕ και το δεύτερο εάν χάσει…

Παρέμβαση στην Δικαιοσύνη: Η περίεργη υπόθεση της σύστασης τρίτου Ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου

Κλείνει οριστικά μια σοβαρή δικαστική υπόθεση που ταλαιπώρησε αδίκως, για περισσότερα από 6 χρόνια, πανίσχυρο επιχειρηματία, κρατώντας τον σε «πολιτική – δικαστική ομηρία» από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και σήμερα!

Μια σοβαρή δικαστική υπόθεση που σε επίπεδο ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών ταλαιπώρησε αδίκως έναν πανίσχυρο έλληνα επιχειρηματία, κρατώντας τον σε «πολιτική- δικαστική ομηρία» για περισσότερα από 6 χρόνια, από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έως και την κυριαρχία Μητσοτάκη στο πολιτικό σκηνικό, φέρεται να οδηγείται σε ένα οριστικό τέλος, μετά την αποστολή του φακέλου από τον ανακριτή στην αρμόδια εισαγγελέα!

Ο βαρύς – ψυχολογικά και δικαστικά- αυτός κύκλος, θα κλείσει και τυπικά με την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος που αναμένεται άμεσα, καθώς βάσει των πορισμάτων του φακέλου μετά το πέρας της ανάκρισης δεν προκύπτει κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο!

Διαβάστε ακόμη: