Διάβασα σε πολλά και διάφορα Μέσα Ενημέρωσης για το πάρτι γενεθλίων της Σοφίας Βαχάρη (της οικογένειας της Rolex) στο Κολλέγιο Αθηνών προ ημερών.

Εκείνο ωστόσο που διέφυγε από τα ρεπορτάζ των καλών συναδέρφων είναι ότι το εν λόγω πάρτι στο Κολλέγιο, για το οποίο ήδη χύθηκε μελάνι πολύ στις κοσμικές στήλες, δεν ήταν παρά μόνον η …προθέρμανση για το γεγονός της χρονιάς που θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες, όχι στο Κολλέγιο φυσικά ή τον στενό και περιορισμένο ελληνικό χώρο, ούτε στο Μονακό όπου η οικογένεια Κων. Τσουβελεκάκη είναι μόνιμοι κάτοικοι, αλλά στην Καραϊβική, όπου σημείο αναφοράς αποτελεί το περίφημο Saint Barts (Άγιος Βαρθολομαίος), το γαλλικό προτεκτοράτο, με νόμισμα το ευρώ που έχει αναδυθεί σε νέο hot spot των rich and famous, εκεί όπου κάνουν τις διακοπές τους τα τελευταία χρόνια οι πλουσιότεροι και διασημότεροι του κόσμου!

Και το οποίο θυμίζει Κυκλάδες, κάτι σαν Πάρο ή Μήλο, όχι μόνο γιατί είναι μικρό, δυο φορές σε έκταση σαν το αεροδρόμιο του Χίθροου, αλλά και γιατί το αεροδρόμιο του Goustaf III δέχεται μόνο μικρά ελικοφόρα αεροσκάφη, λόγω μήκους του διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης!!!

Στην Καραϊβική λοιπόν, όπου δεν αποκαλύπτω πού και πότε για λόγους αρχής και διαφύλαξης του event, ο καλός φίλος Κωνσταντίνος Τσουβελεκάκης, από τα πολύ καλά παιδιά της πιάτσας, που δεν εμπλέκεται σε έριδες και επιχειρηματικές διαφορές αλλά ξέρει να ισορροπεί ακροβατικά ανάμεσα σε αντιτιθέμενους πόλους και μπράβο του, θα γιορτάσει τα γενέθλια του!

Ήδη όπως μαθαίνω, στην κοσμική και επιχειρηματική Αθήνα οι ετοιμασίες είναι έντονες, καθώς αύριο Τετάρτη αναχωρεί το πρώτο κύμα αεροπορικώς για Μαϊάμι!

Και από εκεί για Καραϊβική με «αεροπλάνα και βαπόρια», όπου ο Κωνσταντίνος Τζουβελεκάκης, που είναι και του σαλονιού και του λιμανιού, θα τους φιλοξενήσει καλύπτοντας τα έξοδα διαμονής για το σύνολο των καλεσμένων του!

Το γεγονός είναι, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι τέτοιοι εορτασμοί στην Καραϊβική, ούτε καν στο Πριγκιπάτο του Μονακό δηλαδή που μοιάζει φτωχικό και μίζερο, έρχονται να καταδείξουν ότι η ανάκαμψη στην Ελλάδα έφτασε και πως ο νέος πλούτος ρέει και πάλι άφθονος, καθώς τα κέρδη από το real business αλλά και τις πάσης φύσης διαμεσολαβήσεις δεν έχουν όριο!

Υπό την έννοια αυτή, είναι πλέον προφανές πως η Ελλάδα του νεοπλουτισμού του 1999, του χρηματιστηρίου, της φούσκας και των παχέων αγελάδων, επέστρεψε εμφατικά!

Τα μνημόνια, η κρίση, η τρόικα και το Δ.Ν.Τ ανήκουν πια στο παρελθόν! Και ελπίζω ειλικρινά να βάλαμε μυαλό! Αν και δεν το βλέπω..

Διαβάστε ακόμη: