Την ώρα που οι εξελίξεις στις μεγάλες παραχωρήσεις τρέχουν, όπως στον ΒΟΑΚ για παράδειγμα, όπου έχουν ήδη συμφωνηθεί μοιρασιές και ποσοστά όλων των μεγάλων εργολάβων πλην της ΑΒΑΞ που έμεινε έξω, ο περίφημος και μεγάλος κερδισμένος όλων ανεξαιρέτως των διαγωνιστικών διαδικασιών Γ. Περιστέρης της ΓΕΚ Τέρνα που επικράτησε και στους τρεις διαγωνισμούς των εμβληματικών παραχωρήσεων (Εγνατία οδός, ΒΟΑΚ, Αττική οδός) φέρεται να απασχολείται την ώρα τούτη με το πως θα καλύψει το σύνολο του χρηματοδοτικού των 3,3 δις. ευρώ προκειμένου να υπογραφεί και να μπει στις «ράγες» η χρυσοτόκος Όρνιθα των παραχωρήσεων στην Αττική!

Η εξασφάλιση από τις τράπεζες (Eurobank κλπ) του ποσού των 2,7 δις.

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες το αφεντικό της ΓΕΚ Τέρνα φέρεται να έχει διασφαλίσει από τις τράπεζες, με μπροστάρη την Eurobank, το ποσόν των 2,7 δις. ευρώ (με επιτόκιο 5,7%-5,9%) γεγονός που μειώνει την ίδια συμμετοχή σε 600 εκατ. ευρώ!

Οι επαφές και συζητήσεις με ιδιώτες προβεβλημένους μεγαλοεπιχειρηματίες!

Κατά τις ίδιες πηγές, που γνωρίζουν καλά και εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, ο ισχυρός άνδρας του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα, φέρεται να έχει απευθυνθεί σε πολύ ισχυρούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα, προκειμένου να συμμετάσχουν εάν θέλουν και στο βαθμό που επιθυμούν, στην παραχώρηση της Αττικής οδού!

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι ο Γ. Περιστέρης, εκτός των 2 προβεβλημένων επιχειρηματικών σχημάτων που συμμετέχουν στον όμιλο της ΓΕΚ Τέρνα, έχει χτυπήσει την πόρτα και σε άλλους 4 κορυφαίους μεγαλόσχημους επιχειρηματίες, συζητώντας το ενδεχόμενο της συμμετοχής τους στο φιλόδοξο και προσοδοφόρο project!

Τι συζητούν Μυτιληναίος (ως εκπρόσωπος της Vinci) και Περιστέρης με φόντο την ετυμηγορία του ΣτΕ για την Αττική οδό!

Την ίδια στιγμή οι συζητήσεις με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο (ως εκπρόσωπο της Vinci) συνεχίζονται, καθώς η προσφυγή των Γάλλων στο ΣτΕ αλλά και στα όργανα της Κομισιόν αποτελεί ένα σοβαρό αγκάθι για την άμεση υλοποίηση του project και ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος οι ενστάσεις της Vinci να γίνουν δεκτές από το ανώτατο δικαστήριο, γεγονός που θα οδηγήσει σε ανατροπές!

Υπό αυτή την έννοια οι συζητήσεις θεωρούνται – και είναι- αναπόφευκτες, δεδομένου ότι θα πρέπει να υπάρξει εκ των προτέρων ένα modus vivendi, σε κάθε πιθανή έκβαση των δικαστικών εξελίξεων!

Τι θα γίνει δηλαδή σε κάθε πιθανή έκβαση! Αυτό συζητείται με τον Μυτιληναίο, γεγονός κρίσιμο και καθοριστικό, καθώς οι όποιες συμφωνίες μεταξύ των δύο εμπλεκομένων μερών θα πρέπει να γίνουν πριν τις αποφάσεις του ΣτΕ!

Διαβάστε ακόμη: