Βαριές σκιές υπάρχουν σε μεγάλο deal που πραγματοποιήθηκε στον χώρο των προβεβλημένων beach bar – restaurants στη χώρα, με φήμη και επέκταση διεθνώς, τόσο στη Μέση Ανατολή και τα Εμιράτα, όσο και την Γαλλική Ριβιέρα, η εξαγορά μεγάλου ποσοστού του οποίου από συμφέροντα των Εμιράτων φέρεται να άγγιξε μερικές εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ!

Ωστόσο την ώρα τούτη οι σχέσεις μεταξύ των μετόχων δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, με αποτέλεσμα να έχει μπει στο τραπέζι το ενδεχόμενο απόκτησης από τους Άραβες και τους εν Ελλάδι και όχι μόνο συνεταίρους τους, η απόκτηση του 100% του διάσημου brand, η εμφάνιση του οποίου (συνοδευόμενη και από ένα μοναδικό εμπορικό κέντρο με luxury brands) άλλαξε την ιστορία του χώρου στην Μύκονο και την Ελλάδα ολόκληρη!

Υπό αυτό το πρίσμα την ώρα τούτη, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, φέρεται να συζητείται η εξαγορά των μεριδίων των δύο ιδρυτών του beach bar, ενός διάσημου Έλληνα μόνιμου κατοίκου του Πριγκιπάτου του Μονακό και ενός Αιγύπτιου μάγειρα, που εξελίχθηκε σε μεγάλη μορφή του χώρου βγάζοντας και το επιχειρηματικό του ταλέντο!

Κατά τις ίδιες πηγές το ποσόν που λέγεται ότι συζητείται μεταξύ των δύο πλευρών, Αράβων και Ελλήνων, ανέρχεται συνολικά στα 150 εκατ. ευρώ, που αφορά και τους δυο ιδρυτές αθροιστικά, οι οποίοι αν η συμφωνία κλείσει θα λάβουν από 75 εκατ. ευρώ έκαστος!

Με ξένο fund πίσω από το οποίο εικάζεται ότι βρίσκεται ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ Μάριος Ηλιόπουλος, φέρεται να συζητεί ο Ιβάν Σαββίδης για το Open με τίμημα που κυμαίνεται πέριξ των 70 εκατ. ευρώ!

Με ένα ξένο fund πίσω από το οποίο εικάζεται και φημολογείται ότι κρύβεται ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ Μάριος Ηλιόπουλος – ο οποίος φέρεται να βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το Μ. Μαξίμου – λένε έγκυρες πηγές ότι συνομιλεί ο Ιβάν Σαββίδης για την πώληση του τηλεοπτικού σταθμού Open!

Μετά το ναυάγιο (καθ’ υπόδειξη του Μαξίμου) των διαπραγματεύσεων με τους 3 πανίσχυρους καναλάρχες (Mega, Antenna, Star) από τους οποίους τη μια μέρα ζητούσε 30 εκατ., την άλλη 60 και την επόμενη 90 εκατ. ευρώ, ο Ρωσοπόντιος επιχειρηματίας που φέρεται να συνδέεται πλέον στενά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σεβόμενος τις αποφάσεις και επιλογές του, έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με ξένο fund πίσω από το οποίο πιθανολογείται ότι βρίσκεται ο Μάριος Ηλιόπουλος!

Κατά τις ίδιες πηγές το τίμημα που συζητείται φέρεται να κυμαίνεται πέριξ των 70 εκατ. ευρώ, τη στιγμή κατά την οποία το Open μπαίνει μέσα 25-30 εκατ. τον χρόνο, ενώ την ώρα τούτη υπάρχει και ένα άνοιγμα ύψους 9 εκατ. ευρώ από την εταιρία παραγωγής του Ν. Κοκλώνη το οποίο δεν έχει καταβληθεί δημιουργώντας ένα επιπρόσθετο ζήτημα ρευστότητας στον τηλεοπτικό σταθμό!

Η θαλαμηγός Περσεφόνη, τα πυροτεχνήματα και η πυρκαγιά στην Ύδρα και ο Ελληνοαμερικανός ιδιοκτήτης που είναι συνέταιρος στο Real Estate με πασίγνωστο τραγουδιστή που προσφάτως άλλαξε στέγη!

Για την πυρκαγιά που κατέκαψε την Ύδρα και προκλήθηκε από βεγγαλικά που φέρεται να εκτοξεύτηκαν από την θαλαμηγό «Περσεφόνη» που είχαν μισθώσει 8 υπήκοοι του Καζακστάν, μεταξύ των οποίων και ο ολιγάρχης Ντανιγιάρ Αμπουλγκαζίν, γνωρίζετε! Άλλωστε ως γεγονός κυριάρχησε επί μακρόν στα Μέσα Ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά!

Εκείνο ωστόσο που δεν γνωρίζετε είναι, πως ο ιδιοκτήτης της θαλαμηγού είναι Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι συνέταιρος στον τομέα του Real Estate με προβεβλημένο και πασίγνωστο Έλληνα τραγουδιστή που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στις πίστες Αθήνας και Θεσσαλονίκης και ο οποίος παρεμπιπτόντως, εσχάτως άλλαξε …έδρα και παίζει μπάλα πλέον αλλού, φιλοδοξώντας να καταστεί και συνέταιρος σε κτίριο όπου θα δημιουργηθεί σε έναν χρόνο από σήμερα, υπερσύγχρονο music hall!

Οι ίδιες πηγές ακόμη αναφέρουν πως κατά πάσα πιθανότητα ο Έλληνας δημοφιλής τραγουδιστής είναι συνεταίρος με τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία και στην θαλαμηγό «Περσεφόνη» από την οποία προκλήθηκε η καταστροφική πυρκαγιά που κατέκαψε το παρθένο δάσος της Υδρας…

Ο …ταλαντούχος κύριος Λαζαράκης: Από την EDF και τις διώξεις για απάτη και δωροληψία, στην ποδοσφαιρική ομάδα της Θήβας, λόγω Λατομείου και κατασκευαστικής της συζύγου (όπως λένε οι φήμες) και του αδερφού του!

Ένας νέος παράγοντας – χρηματοδότης του ελληνικού ποδοσφαίρου αναδύεται μέσα από την ποδοσφαιρική ομάδα της Θήβας που φέτος αγωνίζεται στην Γ´ Εθνική κατηγορία, απέναντι σε ιστορικές και με μεγάλο μπάτζετ ομάδες, όπως ο Εθνικός Πειραιώς και η Μαρκό που διεκδικούν την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου!

Ο λόγος για τον …ταλαντούχο κύριο Λουκά Λαζαράκη, γνωστό από την θητεία του στον γαλλικό ενεργειακό όμιλο EDF ο οποίος έχει προσφύγει στην Δικαιοσύνη και κατηγορεί τον Έλληνα επιχειρηματία για απάτη και δωροληψία την περίοδο 2016-17, για τα πεπραγμένα του ως Διευθύνων Σύμβουλος της EDF EN Hellas!

Ο κύριος Λαζαράκης, που μέσα από την επαγγελματική του δράση έχει μάθει πως να αξιοποιεί και να χρησιμοποιεί φίλους και φίλες, φέρεται με την γενναιοδωρία του προς την ομάδα της Θήβας να επιδιώκει να διαμορφώσει ένα φιλικό προφίλ στην τοπική κοινή γνώμη αλλά και στις τοπικές Αρχές, δημοτικές, περιφερειακές και άλλες, που απλόχερα του παρείχαν τις εγγυήσεις και τις προϋποθέσεις ούτως ώστε να εκμεταλλευθεί, τόσο το Λατομείο της Θήβας που έχει αγοράσει, όσο και την κατασκευαστική εταιρία μέτοχοι της οποίας φέρεται να είναι ο αδερφός του και η σύζυγος του, όπως λένε οι φήμες, σε ποσοστιαία μετοχική αναλογία 50% – 50%!

Οι κακές γλώσσες λένε πως τόσο το Λατομείο, όσο και την κατασκευαστική εταιρία του αδερφού και της συζύγου, ο κύριος Λαζαράκης τα απέκτησε εν κρυπτώ και εν αγνοία των πάσης φύσης συνεταίρων του και συνεργατών στην Αθήνα, ακόμη και πανίσχυρων ομίλων, πίσω από την πλάτη τους όπως λέγεται, προκειμένου προσωπικά ο ίδιος να αποκομίζει τζίρους, έργα και προμήθειες, από τις αναθέσεις Δημάρχων και Περιφέρειας στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας και όχι μόνο!

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τις ίδιες φήμες, ο κύριος Λαζαράκης φέρεται να εμπλέκεται σε εργοστάσιο παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ στην Θεσσαλονίκη, κρατώντας και αυτή την επιχειρηματική του δράση κρυφή από τους διαχρονικούς και παραδοσιακούς συνεταίρους του και (πρώην πλέον) φίλους!

Υπό το πρίσμα αυτό, ο ταλαντούχος κύριος Λαζαράκης, που όπως λέει η πιάτσα κατάφερε με τις πράξεις και τις ενέργειες του, να στρέψει εναντίον του τους καλύτερους του φίλους και …ευεργέτες, εμφανίζεται ως ο χρηματοδότης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Θήβας, μετά από ένα σύντομο – αποτυχημένο- πέρασμα από τον Ελλοπιακό που θα αγωνίζεται εφεξής στο τοπικό!

Υπό αυτή την οπτική γωνία, ο περίφημος κύριος Λαζαράκης θα έχει την ευκαιρία ως παράγοντας του ποδοσφαίρου να αναδείξει ένα ακόμη από τα τόσα ταλέντα του, κρυφά και φανερά…

Φήμες για συζητήσεις συνένωσης δυνάμεων δύο πανίσχυρων ομίλων, στον τομέα της λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας, καυσίμων και φυσικού αερίου, διά της συγχώνευσης των δύο παρόχων, που διαθέτουν και μονάδες παραγωγής!

Έντονη φημολογία αιωρείται στην επιχειρηματική πιάτσα, ότι δύο πανίσχυροι και κορυφαίοι όμιλοι στον χώρο της Ενέργειας σε όλο της το εύρος, συζητούν την συνένωση των δυνάμεων τους στην λιανική ηλεκτρικής ενέργειας, καυσίμων και φυσικού αερίου, συγχωνεύοντας τους δύο παρόχους που ελέγχουν μετοχικά, οι οποίοι διαθέτουν και μονάδες παραγωγής – ο ένας από κοινού με έναν τρίτο παίκτη της ενέργειας- προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πανίσχυρος φορέας που θα κυριαρχήσει στον χώρο!

Όπως έχει ήδη αποκαλύψει το Radar, οι δύο μεγάλοι και προβεβλημένοι επιχειρηματίες που ηγούνται των κορυφαίων ομίλων στον χώρο τους, έχουν έρθει το τελευταίο διάστημα πολύ κοντά και μάλιστα ο ένας εξ αυτών φέρεται να μεσολάβησε προκειμένου νεοεισελθόντες Άραβες επενδυτές στο τομέα των ΑΠΕ, να ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το 40% της εταιρίας που έχει αποκτήσει ο εμβληματικός όμιλος από μεγάλη εισηγμένη πριν από λίγο καιρό!

Μολονότι οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί αρμοδίως και παραμένουν στο επίπεδο φημών, εντούτοις καταδεικνύουν την μεγάλη κινητικότητα στο χώρο και το πολύ σοβαρό διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον που υφίσταται!

Διαβάστε ακόμη: