Για να ξέρετε…

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές εκ των έσω, με γνώση σε πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, οι πανίσχυροι και προβεβλημένοι επιχειρηματίες Γιάννης Βαρδινογιάννης (Μότορ Όιλ) και Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ Τέρνα) που κυριαρχούν την ώρα τούτη στον τομέα των Πετρελαίων, της Ενέργειας και όχι μόνο, φέρεται να έχουν έρθει πολύ κοντά, καθώς τους συνδέει σχέση εμπιστοσύνης και φιλίας, γεγονός που τους επιτρέπει να προβούν και σε υψηλού επιπέδου στρατηγικούς επιχειρηματικούς σχεδιασμούς!

Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι δύο όμιλοι τρέχουν επένδυση 375 εκατ. ευρώ με μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από καύσιμο φυσικό αέριο στην Κομοτηνή ισχύος 876 MW!

Υπό το πρίσμα τούτο η αγορά κάνει λόγο για μια ισχυρή συμμαχία των δύο κορυφαίων ομίλων που δεν αποκλείεται πέραν του εργοστασίου στην Κομοτηνή να επεκταθεί και σε άλλους τομείς!

Για την ιστορία θυμίζεται ότι ο Γιώργος Περιστέρης στον τομέα της ενέργειας έχει προχωρήσει σε ένα μεγάλο deal της Τέρνα Ενεργειακής με την αραβική Masdar με έδρα το Αμπου Ντάμπι, ενώ η Motor oil στον τομέα της πράσινης ενέργειας έχει αποκτήσει το πακέτο των ΑΠΕ που ανήκε στον Ελλάκτωρα, δηλαδή τον περίφημο Άνεμο!

Διαβάστε ακόμη: