Tην προσεχή Τρίτη (17/9) αρχίζει η νέα σεζόν στη League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά η τεχνητή νοημοσύνη έχει ήδη βγάλει τον νικητή!

Συνολικά 36 ομάδες θα αρχίσουν την πορεία τους, που θα είναι η μεγαλύτερη και πιο δαιδαλώδη στην ιστορία της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων στο κόσμο, για να σηκώσουν το τρόπαιο στις 31 Μαΐου 2025 στο Μόναχο, στην  «Allianz Arena».

Ο υπερυπολογιστής της Opta προέβλεψε, με βάση διαφορετικές στατιστικές παραμέτρους, ότι η Μάντσεστερ Σίτι, για άλλη μια φορά, είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου με πιθανότητα 25,3%.

Έτσι, η Ρεάλ Μαδρίτης θα πρέπει να αποδείξει για ακόμα μία φορά ότι τα στατιστικά και οι προβλέψεις, σταματάνε όταν αρχίσει να κυλάει η μπάλα.

Οι Μαδριλένοι, κάτοχοι του τίτλου, ενισχυμένοι με τον Κιλιάν Μπαπέ, εκκινούν ξανά από τη δεύτερη θέση με 18,2%.

Για την Opta, ακολουθούν η Ίντερ (10,9%), η Άρσεναλ (6,3%) και, η Μπάγερ Λεβερκούζεν (5,4%), ενώ η Μπαρτσελόνα έχει 5,2% πιθανότητες να γίνει πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ακόμα πιο πίσω είναι η Λίβερπουλ (4,2%), η Μπάγερν Μονάχου (4,1%), η Παρί Σεν Ζερμέν (4,1%) και η Γιουβέντους (1,1%).

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ, φιναλίστ του τελευταίου τελικού, ξεκινά από την 11η θέση με 2,4%, ακριβώς όπως και η Λειψία, ενώ η Αταλάντα, νικήτρια του Europa League, ξεκινά στη 14η  θέση με 1,7%.

Ακριβώς πιο πάνω βρίσκεται η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία μοιράζεται πιθανότητες 2,2% με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ η Τζιρόνα έχει 1% πιθανότητες να κερδίσει τον τίτλο.

Το πιο περίπλοκο πρόγραμμα, σύμφωνα με την Opta, φέρεται να έχει η Παρί Σεν Ζερμέν, αφού εκτός από τη Τζιρόνα, θα αντιμετωπίσει, Άρσεναλ, Αϊντχόφεν, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Σάλτσμπουργκ, Μάντσεστερ Σίτι και Στουτγάρδη.

Αντίθετα το πιο εύκολο έχει η Σέλτικ, η οποία θα αντιμετωπίσει τις, Σλόβαν Μπρατισλάβα, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Αταλάντα, Λειψία, Μπριζ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Γιουνγκ Μπόις και Αταλάντα.

Ωστόσο, η Opta της δίνει μόνο 21,1% πιθανότητες να περάσετε την πρώτη φάση.

Διαβάστε ακόμη: