UNDERCOVER

Η ανασυγκρότηση Μαξίμου, η υπεροχή στις δημοσκοπήσεις, η έλευση του Αμερικάνου γκουρού της επικοινωνίας Σταν Γκρίνμπεργκ, η επιστροφή του Θ. Λιβάνιου, η ένταξη στον «πρωινό καφέ» ισχυρών προσωπικοτήτων, το νομικό έργο Γεραπετρίτη και ο νέος αυξημένος ρόλος Σκέρτσου- Μπρατάκου *Μετά από παρέμβαση του Μαξίμου, το ΤΑΙΠΕΔ επισπεύδει τον διαγωνισμό για την Αττική οδό, με πρόβλεψη τέλος Φεβρουαρίου – αρχές Μάρτη | Βγαίνουν τα τεύχη δημοπράτησης ενώ το ΔΣ αποφάσισε την Πέμπτη το ύψος των διοδίων να ορισθεί στα 2,5 ευρώ *Οι 3 «κυρίες συνήγοροι του διαβόλου», σύζυγοι «πολιτικών παραγόντων» για όλες τις «καλές δουλειές» και με όλα τα …μέσα *Οι μυστηριώδεις αμοιβές 2 εκατ. ευρώ το χρόνο, της Folli Follie * Σκάνδαλο μεγατόνων αποκάλυψε η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος: Κρατική εταιρία και Γενικός Γραμματέας υπουργείου εμπλέκονται σε επιχορηγήσεις εκατομμυρίων σε 20-25 επιχειρήσεις με στοιχεία – μαϊμού *«Σκοτώθηκαν» ένας πρωτοκλασάτος υπουργός της κυβέρνησης με αρχηγό πολιτικού κόμματος για τη στάση που κρατάει ο τελευταίος στο θέμα των «υποκλοπών»!

Όλα όσα συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες σε επιχειρήσεις, τράπεζες, χρηματιστήριο, ανεξάρτητες αρχές, πολιτικά γραφεία και εξωθεσμικά κέντρα για να μην μένεις στο σκοτάδι!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι έχουμε ήδη εισέλθει, πρόωρα, σε προεκλογική περίοδο!

Η εμφάνιση Μητσοτάκη στην Πάτρα το καταμαρτυρά, όπου το μήνυμα ήταν σαφές, ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί περιοδεύουν σε πόλεις και χωριά!

Την ίδια στιγμή οι υπουργοί έχουν αφήσει τα …μολύβια κάτω και αναλώνονται σε προεκλογικές συγκεντρώσεις στις εκλογικές τους περιφέρειες, ενώ παράλληλα έχει αρχίσει η έμμεση και υπόγεια υπονόμευση του ενός στον άλλο, μεταξύ των προβεβλημένων υποψηφίων!

Σε αυτό το κλίμα και εν μέσω μιας συγκροτημένης και κατευθυνόμενης καταγγελτικής γραμμής εναντίον της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά, η οποία υπαγορεύεται από εξωθεσμικά κέντρα και ισχυρά διαπλεκόμενα συμφέροντα του τόπου, με αρωγούς τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ που ταυτίζονται στην εκφορά του λόγου τόσο με τη γραμμή των ολιγαρχών όσο και των συγκροτημάτων τύπου, ακόμη και της κεντροδεξιάς παράταξης (!!!), το Μέγαρο Μαξίμου ανασυγκροτείται εκ βάθρων και καλείται να λάβει τις οριστικές – τελικές αποφάσεις του!

Όποιος θεωρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να «πέσει» είναι γελασμένος.

Ή ότι μέσα από διαδικασίες του κόμματος θα τον διαδεχθεί ο κάθε υπονομευτής – συνωμότης, με τις πλάτες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πλανάται πλάνην οικτράν!

Την ώρα τούτη στο Μαξίμου πραγματοποιείται μια πλήρης και ουσιαστική αναδιάρθρωση, με ένταξη σοβαρών προσωπικοτήτων – τεχνοκρατών με εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία που ήδη εντάχθηκαν στον πρωινό καφέ, με την έλευση του περίφημου Αμερικάνου επικοινωνιολόγου Σταν Γκρίνμπεργκγκουρού των εκλογικών αναμετρήσεων, αλλά και την επιστροφή στον γνωστό του ρόλο, του εκλογολόγου Θοδωρή Λιβανίου, τον οποίο δεν αγγίζουν ούτε κάμπτουν άθλια χτυπήματα κάτω από τη ζώνη!

Επιπροσθέτως Ακης Σκέρτσος και Γιάννης Μπρατάκος αναλαμβάνουν αυξημένους ρόλους, ευθύνες, υποχρεώσεις του κόμματος και του πρωθυπουργικού γραφείου και κατευθύνουν, αλλά και επιλύουν καταστάσεις!

Ενώ ο Γ. Γεραπετρίτης προσηλώνεται στο τεχνικό – νομικό κομμάτι, όπου είναι άριστος πέραν πάσης αμφιβολίας, έναν ρόλο κρίσιμο και καθοριστικό ενόψει της εκφοράς προεκλογικού λόγου και νέων κυβερνητικών προγραμμάτων που θα εξαγγελθούν!

Το γεγονός είναι πως την ώρα τούτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέχει και διατηρεί ένας σαφές δημοκοπικό προβάδισμα, μια υπεροχή ωστόσο που τίθεται εν κινδύνω με το πέρασμα του χρόνου και όσο τα μείζονος σημασίας ανοιχτά θέματα δεν κλείνουν οριστικά!

Υπό το πρίσμα τούτο, σε μια συγκυρία κρίσιμη για τα Ελληνοτουρκικά, εν μέσω βαθιάς οικονομικής και ενεργειακής κρίσης, με την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία να παραμένει ανοιχτή και τα επιτόκια μαζί με την ακρίβεια να εκτινάσσονται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις ως ο πλέον κατάλληλος να διαχειριστεί κρίσιμες καταστάσεις και τις τύχες της χώρας!

Παράλληλα ο πρωθυπουργός όπως το κατέδειξε με τις επίσημες τοποθετήσεις του, δεν πρόκειται να αφήσει την κυβέρνηση ούτε τη χώρα να συρθούν ως βορά των οργανωμένων συμφερόντων που μέσα από την σκανδαλολογία επιδιώκουν τον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος και τις κυβερνήσεις συνεργασίας 2 ή και 3 κομμάτων με πρωθυπουργό – μαριονέτα δήθεν κοινής αποδοχής!

Υπό το πρίσμα αυτό, μολονότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να διενεργηθούν οι εκλογές με το πέρας της θητείας, εντούτοις δεν θα διστάσει να προσφύγει πρόωρα στις κάλπες μέσα στον Γενάρη, σε έναν εκλογικό αιφνιδιασμό που θα αποτρέψει την επιδιωκόμενη ακυβερνησία και τη διαμόρφωση συνθηκών χάους στην πολιτική ζωή και την κοινωνία!

Μετά από παρέμβαση του Μαξίμου, το ΤΑΙΠΕΔ επισπεύδει τον διαγωνισμό για την Αττική οδό, με πρόβλεψη τέλος Φεβρουαρίου – αρχές Μάρτη! Βγαίνουν τα τεύχη δημοπράτησης για σχολιασμό 6 εβδομάδων, ενώ το ΔΣ αποφάσισε την Πέμπτη το ύψος των διοδίων να ορισθεί στα 2,5 ευρώ!

Μετά από παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου και προσωπικά του πρωθυπουργού, επισπεύδεται η διαγωνιστική διαδικασία για την παραχώρηση της Αττικής οδού η οποία είχε τελματώσει σε βαθμό που να γίνονται συζητήσεις για μετάθεση του διαγωνισμού στο μέλλον και παράταση της υπάρχουσας σύμβασης κατά 1-2 χρόνια!

Ήδη την περασμένη Πέμπτη το ΤΑΙΠΕΔ κατά το Διοικητικό του Συμβούλιο αποφάσισε την επίσπευση του σχετικού διαγωνισμού με την άμεση δημοσιοποίηση των τευχών δημοπράτησης τα οποία θα τεθούν προς σχολιασμό και σχετική διαβούλευση για ένα χρονικό διάστημα 6 εβδομάδων!

Πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ όπως τουλάχιστον συζητήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο ΔΣ είναι το offer στον σχετικό διαγωνισμό να έχει γίνει περί τα τέλη Φεβρουαρίου- Αρχές Μαρτίου!

Ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές και παράγοντες της αγοράς που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και καταστάσεις θεωρούν ότι είναι αδύνατον έως απίθανο, παρά την προσχηματική πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ κατόπιν παρέμβασης του Μαξίμου, να διενεργηθεί ο διαγωνισμός για την Αττική οδό νωρίτερα από τις εθνικές εκλογές που πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν στις 21 Μαΐου, εκτός και αν η κυβέρνηση συρθεί λόγω συνθηκών και συγκυρίας νωρίτερα στις εκλογές!

Όπως υποστηρίζουν, τα τεύχη δημοπράτησης παρά το όριο των 6 εβδομάδων, θα τραβήξουν πολύ περισσότερο όσον αφορά την διαβούλευση και τον σχολιασμό, ενώ επιμένουν ότι υπάρχουν πολλά conflict που εγείρουν σοβαρά ζητήματα.

Επιπροσθέτως ως μείζον ζήτημα εγείρεται η τιμολογιακή πολιτική και ουσιαστικά το ύψος των διοδίων!

Ασφαλείς πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης αναφέρουν ότι το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ όρισε αυθαίρετα, χωρίς σχετική κυκλοφοριακών μελέτη το ύψος των διοδίων στον νέο διαγωνισμό στα 2,5 ευρώ!

Το νούμερο αυτό θεωρείται από κύκλους της αγοράς στους οποίους περιήλθε η σχετική πληροφόρηση, ως αυθαίρετο και καταχρηστικό που δεν συνάδει από τα δεδομένα των καιρών ούτε προκύπτει από τα κυκλοφοριακά φόρτη!

Σε απλά λόγια, η αίσθηση που υπάρχει είναι, ότι ο διαγωνισμός για την Αττική οδό επισπεύδεται στα λόγια, πλην όμως στην πράξη οι δυσκολίες είναι ανυπέρβλητες και παρά τα μεγάλα λόγια και τις προσχηματικές προθέσεις για Φλεβάρη – Μάρτη, θα πάει πίσω, πολύ πίσω, μετά τις εκλογές και κατά πάσα πιθανότητα η παράταση της υπάρχουσας σύμβασης κατά 1-2 χρόνια θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν δεδομένη!

Οι 3 «κυρίες συνήγοροι του διαβόλου», σύζυγοι «πολιτικών παραγόντων» για όλες τις «καλές δουλειές» και με όλα τα …μέσα! Οι μυστηριώδεις αμοιβές 2 εκατ. ευρώ το χρόνο, της Folli Follie!

Έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση σε δικαστικούς, πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους το γεγονός ότι όπως προκύπτει από την δικογραφία αλλά και τις καταθέσεις μαρτύρων που επιβεβαιώνονται από τις πληροφορίες, οι Κουτσολιούτσοι πλήρωναν τους δικηγόρους τους ή αν θέλετε τους νομικούς τους συμβούλους, αφανείς και εμφανείς, με το ιλιγγιώδες ποσόν των 2 εκατ. ευρώ ετησίως!

180.000 ευρώ το μήνα για υπηρεσίες νομικές που δεν συνάδουν με τον όγκο του αντικειμένου!

Γιατί τα πλήρωναν λοιπόν αυτά τα λεφτά οι Κουτσολιούτσοι και υπηρεσίες άραγε προσέφεραν οι …νομικοί σύμβουλοι;

Μήπως ήταν νταραβεριτζήδες και όχι απλά δικηγόροι;

Μήπως είχαν σχέσεις και επαφές με την Δικαιοσύνη και τις ανεξάρτητες Αρχές;

Μήπως είχαν δυνατότητα παρέμβασης σε κρίσιμα και καθοριστικά υπουργεία που αφορούσαν ελέγχους αλλά και την έκβαση των υποθέσεων της Folli Follie;

Μήπως είχαν άμεση σύνδεση με την τότε συγκυβέρνηση και μπορούσαν έτσι να επηρεάσουν καταστάσεις, την πορεία της έρευνας ή να προκαλέσουν κωλυσιεργίες;

Και εντέλει μήπως το κύκλωμα αυτό συνεχίζει τη δράση του και σήμερα, εκμεταλλευόμενο πρόσωπα, καταστάσεις και επιρροές, ιδίως σε μεγάλο (σχετικά) κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;

Το γεγονός είναι πως στην υπόθεση αυτή εργολαβικά έδρασαν κάμποσοι δικηγόροι εκ των οποίων τουλάχιστον τρεις ήταν γυναίκες!

Και οι τρεις κατά σύμπτωση ήταν σύζυγοι πολιτικών παραγόντων, εκ των οποίων ο ένας είχε αναλάβει κατά το παρελθόν κορυφαία κυβερνητική θέση, ενώ οι άλλοι δύο σύζυγοι των γυναικών νομικών συμβούλων, κατά σύμπτωση δικηγόροι και αυτοί, χρημάτισαν σε καίριες κυβερνητικές θέσεις κρίσιμων για την υπόθεση υπουργείων!

Υπό αυτό το πρίσμα διερωτώμαι: υπήρχαν σχέσεις των δικηγόρων με την κυβέρνηση;

Υπήρχαν σχέσεις με τα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομίας και Δικαιοσύνης;

Μπορούσε κανείς εξ αυτών να επηρεάσει την Επ. Κεφαλαιαγοράς;

Υπήρχε διασύνδεση όλων μαζί με τράπεζες, χρηματιστηριακές και fund managers;

Η διαπλοκή είναι προφανής όπως και οι ενδείξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης όπου οι συνήγοροι του διαβόλου και τα ανδρόγυνα του τρόμου είχαν ρόλο κεντρικό και ενδεχομένως διευθυντικό!

Ας ανοίξουν επομένως τώρα τα κινητά τους τηλέφωνα για να διαπιστωθούν σχέσεις και επαφές κατά την επίμαχη χρονική περίοδο, ας ανοίξουν και οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί για να ακολουθήσουμε την διαδρομή του χρήματος…

Σκάνδαλο μεγατόνων αποκάλυψε η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος: Κρατική εταιρία και Γενικός Γραμματέας υπουργείου εμπλέκονται σε επιχορηγήσεις εκατομμυρίων σε 20-25 επιχειρήσεις με στοιχεία – μαϊμού!

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με αντικείμενο τη Διαχείριση Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας συμμετέχει και κρατικός αξιωματούχος της Κυβέρνησης έπεσε στα δίχτυα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Αναλυτικότερα, οι έμπειροι ελεγκτές της Αρχής, μετά από έρευνα διαπίστωσαν ότι ανώνυμες εταιρείες (περίπου 20-25) λάμβαναν επιχορηγήσεις εκατομμυρίων ευρώ από την εν λόγω Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία χωρίς να πληρούνται τα κριτήρια που όριζε ο νόμος και το εποπτεύων Υπουργείο Ανάπτυξης.

Η Αρχή υπό τις οδηγίες του έμπειρου εισαγγελέα έδρασε άμεσα δεσμεύοντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εν λόγω εταιρειών και στέλνοντας την υπόθεση στον εισαγγελέα μιας και οι ευθύνες αφορούν τόσο τις ανώνυμες εταιρείες που λάμβαναν τα ποσά των επιχορηγήσεων παράνομα όσο και για τους υπαλλήλους της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας που μοίραζε τις κρατικές ενισχύσεις.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εταιρείας που έλαβε επιχορήγηση 400.000 ευρώ ως πληττόμενη επιχείρηση από την πανδημία (COVID-19) ενώ είχε κάνει έναρξη το Β΄ Εξάμηνο του 2021 και εμφάνιζε ανύπαρκτο τζίρο !!!!!

Τα ερωτήματα του Radar:

1. Είναι δυνατόν η εν λόγω Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία να διαχειρίζεται Ευρωπαϊκά Κονδύλια εκατομμυρίων και το σύστημα εσωτερικού ελέγχου της να μην λειτουργεί αποτελεσματικά;

2. Τα γνωρίζει αυτά ο γραμματέας του εν λόγω Υπουργείου που συμμετέχει και στο Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα;

3. Τι προτίθεται να κάνει ο φορέας για την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον;

4. Αληθεύει ότι υπήρξαν ήδη πιέσεις και παρεμβάσεις άνωθεν προς την Αρχή για το ξέπλυμα;

5. Πόσοι και ποιοι κρατικοί αξιωματούχοι τελικά εμπλέκονται σε αυτή την δυσώδη υπόθεση διασπάθισης κρατικού χρήματος και κοινοτικών κονδυλίων;

«Σκοτώθηκαν» ένας πρωτοκλασάτος υπουργός της κυβέρνησης με αρχηγό πολιτικού κόμματος για τη στάση που κρατάει ο τελευταίος στο θέμα των «υποκλοπών»!

Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης ότι 2 πολιτικοί άνδρες, ένας προβεβλημένος και επιτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης και ένας αρχηγός πολιτικού κόμματος με φιλοδοξίες για ρυθμιστικό ρόλο, που προέρχονται από τον ίδιο χώρο και είχαν διατηρήσει έναν αξιοπρεπή δίαυλο επικοινωνίας, έχουν «σκοτωθεί», λόγω της στάσης που έχει κρατήσει ο τελευταίος στο θέμα των δήθεν υποκλοπών και «παρακολουθήσεων»!

Έγκυροι κύκλοι με γνώση των θεμάτων εκ των έσω υποστηρίζουν ότι ο πολιτικός αρχηγός, που ζηλεύει την επιτυχία του νεαρού πολιτικού ανδρός της κυβέρνησης και τις τυχόν μελλοντικές του βλέψεις στον χώρο του κέντρου και της σοσιαλδημοκρατίας, βρήκε την ευκαιρία να τον «κοντύνει» επιδιώκοντας να τον εμπλέξει με σκόπιμες και συγκεκριμένες διαρροές στις γνωστές ιστορίες επιστημονικής φαντασίας!

Συνεχίζεται …

Διαβάστε ακόμη: