Κλίμα και συνθήκες αποφυλάκισης των Κουτσολιούτσων (ο Δημήτρης είναι προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό και ο Τζώρτζης στις φυλακές Τρικάλων) δημιουργείται εσχάτως από επιχειρηματικά συστήματα που σχετίζονται με την υπόθεση καταλήστευσης της Folli Follie, των τραπεζών, των ομολογιούχων και του επενδυτικού κοινού και τα οποία ακόμη έχουν μείνει έξω από το κάδρο της νομικής και δικαστικής προσέγγισης της υπόθεσης!

Μεθοδεύσεις αποφυλάκισης από εμπλεκόμενους

Κατά πληροφορίες, τα συγκεκριμένα κέντρα στα οποία φέρονται να συμμετέχουν πολλοί και διάφοροι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της απάτης της Folli Follie εις βάρος του Χρηματιστηρίου και των μετόχων της εισηγμένης επιχείρησης, καθώς και της αρπαγής των περιουσιακών της στοιχείων, δρομολογούν τις εξελίξεις έτσι ούτως ώστε με την συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη της προσωρινής κράτησης (9 Σεπτεμβρίου 2021) να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, κατ’ οίκον περιορισμό ή ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι)!

Έχουν απορριφθεί 2 αιτήσεις άρσης της προσωρινής κράτησης

Θυμίζεται ότι οι κ. Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος έχουν καταθέσει δύο φορές αίτηση αποφυλάκισης, με πιο πρόσφατη τον Απρίλιο του 2021.

Και τις δύο φορές το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με βούλευμά του δεν έκανε δεκτό το αίτημά τους να διακοπεί η προσωρινή κράτηση και να αντικατασταθεί από περιοριστικούς όρους ή ηλεκτρονική επιτήρηση με κατ’ οίκον περιορισμό!

Και παρέτεινε την προφυλάκιση κατά 6 μήνες, μέχρι δηλαδή τη συμπλήρωση ενός έτους προσωρινής κράτησης που συμπληρώνεται στις 9 Σεπτεμβρίου, όταν θα κληθεί ξανά, όπως συμβαίνει κάθε εξάμηνο, να επαναξιολογήσει την υπόθεση και να παρατείνει ή όχι την παραμονή των κατηγορουμένων στα κέντρα κράτησης.

Η εισήγηση της εισαγγελέως για παραπομπή σε δίκη

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας Ελένη Μιχαλόπουλου, που χειρίζεται την υπόθεση, μέσα από την πολυσέλιδη εισήγησή της των 166 σελίδων προτείνει προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την παραπομπή σε δίκη συνολικά 21 κατηγορουμένων που εμπλέκονται ενεργά με την υπόθεση, μεταξύ των οποίων και τους κ. Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο που κατηγορούνται για πέντε κακουργήματα, καθώς και την Καίτη Κουτσολιούτσου που κατηγορείται για τρία κακουργήματα.

Οι Κουτσολιούτσοι σπάνε τη σιωπή τους;

Το σκεπτικό-κόλαφος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την παράταση της προφυλάκισης

Το σκεπτικό πάντως του δικαστικού συμβουλίου στην απόφασή του να παρατείνει την προσωρινή κράτηση των Κουτσολιούτσων είναι κόλαφος, καθώς κάνει λόγο για βαριά κακουργήματα που επισείουν πολυετείς ποινές κάθειρξης καθώς και την ύπαρξη επαρκών ενδείξεων ενοχής.

Υπό το πρίσμα αυτό, βάσει του σκεπτικού του δικαστικού συμβουλίου και ενώ ήδη έχει φθάσει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών η εισήγηση της αρμόδιας εισαγγελέως να παραπεμφθούν σε δίκη και να κάτσουν στο σκαμνί πατέρας και γιος Κουτσολιούτσος, θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητη η παράταση της προσωρινής κράτησης έως ότου πραγματοποιηθεί η δίκη, εντός του 18μηνου, φυσικά, που προβλέπει ο νόμος!

Ενοχλημένοι οι Κουτσολιούτσοι με τα «κρυφά μέλη της συμμορίας»!

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι Κουτσολιούτσοι φέρονται ενοχλημένοι από το γεγονός πως ενώ οι ίδιοι είναι προφυλακισμένοι, κάποιοι άλλοι που είχαν ενεργό δράση και ρόλο στην απάτη την έχουν βγάλει καθαρή και ενδεχομένως συμμετείχαν στο πλιάτσικο των «ασημικών» της Folli Follie εις βάρος των πιστωτριών τραπεζών και των μετόχων!

Και «απειλούν» οι Κουτσολιούτσοι ότι θα μιλήσουν. Ότι θα σπάσουν τον «νόμο της σιωπής» και θα κατονομάσουν συνενόχους και διευθυντικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης που ακόμη διαφεύγουν!

Ενεργοποίηση μηχανισμών…

Υπό αυτή την οπτική γωνία φέρεται να έχει ενεργοποιηθεί μηχανισμός ολόκληρος, ούτως ώστε το συντομότερο δυνατόν οι Κουτσολιούτσοι να αποφυλακισθούν και να αποφευχθεί ο κίνδυνος να σπάσει η ομερτά!!!

Τα εν λόγω κέντρα -επιχειρηματικά, νομικά, χρηματιστηριακά και άλλα- παρέχουν τις εγγυήσεις που απαιτούνται και διαμορφώνουν τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να επιτευχθεί στις 9 Σεπτεμβρίου η αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικά μέτρα!

Με αντάλλαγμα, φυσικά, την σιωπή!!!
Συνεχίζεται…