Επικρατεί έντονη φημολογία στην αγορά το τελευταίο χρονικό διάστημα, που απορρέει από δικαστικές πηγές, ότι οι Κουτσολιούτσοι που βρίσκονται προφυλακισμένοι για την υπόθεση της Folli Follie σκέφτονται να σπάσουν τη σιωπή τους και να αποκαλύψουν πρόσωπα και καταστάσεις με πρωταγωνιστικό ρόλο που μέχρι σήμερα την έχουν βγάλει καθαρή λόγω επικέντρωσης των αρχών στα προβεβλημένα πρόσωπα και την οικογένεια.

Οι Κουτσολιούτσοι και ειδικά ο Τζώρτζης, που την ώρα τούτη είναι προφυλακισμένοι, φέρονται απογοητευμένοι καθώς συνειδητοποιούν ότι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης την έχουν σκαπουλάρει, τρώνε και πίνουν εις υγείαν των κορόιδων που… σαπίζουν στη φυλακή!

Υπό αυτό το πρίσμα φημολογείται ότι θα ανοίξουν στόματα. Η σιωπή θα σπάσει.

Και θα μπουν στο κάδρο δικηγόροι-νταραβεριτζήδες, ανδρόγυνα συνηγόρων με ύποπτη δράση, χρηματιστές, τραπεζίτες, αλλά και πρόσωπα πέραν πάσης υποψίας που μετείχαν στη ληστεία των «ασημικών» της Folli Follie εις βάρος των τραπεζών, των μετόχων και των ομολογιούχων!

Σε απλά λόγια, πρόσωπα που διαδραμάτισαν κεντρικό ρόλο στην απάτη της Folli Follie και συμμετείχαν ενεργά στην εγκληματική οργάνωση, που αποκόμισε τεράστια οικονομικά οφέλη και παράνομο πλουτισμό, βρίσκονται στο απυρόβλητο και δεν έχουν ακόμη ασκηθεί διώξεις εναντίον τους, καθώς τα στοιχεία που υπήρχαν θεωρούνται ελλιπή και αναζητούνται από τις Αρχές αποδείξεις και επώνυμες μαρτυρίες.

Τα πέραν πάσης υποψίας αυτά πρόσωπα, με κοινωνικές και επιχειρηματικές αναφορές, που φέρονται ως μέλη της συμμορίας της Folli Follie, πήραν μέρος στη ληστεία της εισηγμένης εταιρίας και στο πρωτοφανές πλιάτσικο των «ασημικών» της!

Και στην προκειμένη περίπτωση η υπόθεση αφορά από δικηγόρους με ετήσιες αμοιβές 2 εκατ. ευρώ, που παρενέβαιναν σε υπουργεία και αρμόδιες αρχές προκειμένου να καθυστερούν και να συσκοτίζουν τις έρευνες, έως τραπεζίτες και χρηματιστές που είχαν εμπλοκή στις αναδοχές και πρότειναν δολίως τη μετοχή σε πελάτες τους και ευρύ επενδυτικό κοινό προκειμένου να αποκομίζουν παράνομο περιουσιακό όφελος, μολονότι γνώριζαν πως τα οικονομικά στοιχεία της Folli Follie ήταν πλαστά και παραποιημένα.

Με τη συνδρομή όλων αυτών, αλλά και άλλων νταραβεριτζήδων-συνεργών των τραπεζιτών και χρηματιστών, έγινε η ληστεία του αιώνα και η αρπαγή των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης.

Είναι προφανές πως εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι οι Κουτσολιούτσοι θα μιλήσουν, τότε θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου που θα συμπαρασύρει πλήθος εμπλεκομένων οι οποίοι την ώρα τούτη παραμένουν στο απυρόβλητο.

Το γεγονός πάντως είναι πως οι Αρχές γνωρίζουν… Διαθέτουν στοιχεία! Το ζήτημα στις υποθέσεις αυτές είναι οι μαρτυρίες, οι ομολογίες που καθιστούν μια υπόθεση ξεκάθαρη πέραν πάσης αμφιβολίας…

Folli Follie: Νέα πρόστιμα ύψους 24,185 εκατ. ευρώ