Είναι πράγματι μια αρχή, η παραπομπή σε δική ενώπιον του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων, της οικογένειας Κουτσολιούτσου και άλλων 18 προσώπων που κατηγορούνται ότι μετείχαν στην εγκληματική οργάνωση που καταλήστεψε τους μετόχους της Folli follie, τις τράπεζες, τους ομολογιούχους και το επενδυτικό κοινό!

Ωστόσο, οφείλουμε να επανέλθουμε και να θέσουμε ξανά το ζήτημα όλων εκείνων των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που διαφεύγουν των κατηγοριών και που θεωρούν πως μολονότι έφαγαν και ήπιαν στην υγεία των κορόιδων, την σκαπούλαραν με τα λεφτά στην τσέπη!

Τίποτε απολύτως δεν θα είχαν κάνει οι Κουτσολιούτσοι αν δεν είχαν δίπλα τους μια ολόκληρη σπείρα λευκών κολάρων που έκαναν την σοφιστικέ βρώμικη δουλειά!

Τραπεζίτες που έκαναν αναδοχές, αυξήσεις κεφαλαίου με πλαστά οικονομικά στοιχεία, χρηματιστές που έκαναν το παιχνίδι των Κουτσολιούτσων εις βάρος των επενδυτών, μικρών και μεγάλων, Ελλήνων και ξένων!

Και οι οποίοι πρότειναν τη μετοχή της Folli follie, την ίδια ώρα που οι ίδιοι και οι πελάτες τους πούλαγαν!

Τραπεζίτες και χρηματιστές γνώριζαν. Και συμμετείχαν εν γνώσεις τους και με δόλο στην απάτη και την παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού!

Όπως γνώριζαν και οι σύμβουλοι των Κουτσολιούτσων!

Πρώην χρηματιστές και νυν fund managers που καθοδηγούσαν την οικογένεια πώς θα διαπράξει άπατες εις βάρος της αγοράς και των επενδυτών!

Και σε κάθε περίπτωση ενεργά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης υπήρξαν δικηγόροι και πάσης φύσης νομικοί σύμβουλοι με αμοιβές εκατομμυρίων ετησίως!!!

Οι οποίοι διατηρούσαν σχέσεις με πρόσωπα – κλειδιά σε κομβικά υπουργεία, όπως Οικονομίας, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης αλλά και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς!

Οι «συνήγοροι του διαβόλου», ανδρόγυνα της διαφθοράς και των κομβικών θέσεων  εμπλεκόμενα στην πολιτική, τα κρίσιμα υπουργεία και τους μηχανισμούς του κράτους, διαδραμάτισαν ρόλο καθοριστικό στο οικονομικό έγκλημα. Δια μέσω των γνωριμιών τους αλλά και θέσεις πολιτικές που κατείχαν ή ήλεγχαν, κινούσαν παρασκηνιακά τα νήματα, κωλυσιεργούσαν τις έρευνες των ανεξάρτητων αρχών και κέρδιζαν χρόνο για τους Κουτσολιούτσους προκειμένου να συνεχίζουν τις απάτες και να αποκρύπτουν στοιχεία!

Υπό το πρίσμα αυτό, καθίσταται σαφές πως η έρευνα των εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών θα είναι ημιτελής αν δεν περιλάβει στο κατηγορητήριο τραπεζίτες, χρηματιστές, δικηγόρους, ψεύτο χρηματιστηριακούς  συμβούλους καθώς και στελέχη της κεφαλαιαγοράς!

Όλους εκείνους που υπήρξαν όχι απλά συνεργοί, αλλά πρωταγωνιστές με ρόλο κλειδί στην τεράστια σκανδαλώδη υπόθεση της Folli follie που εκτός από τους μετόχους βύθισε και όλο το χρηματιστήριο σε βαθιά ανυποληψία!!!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.