search

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έφτασε το -άδοξο- τέλος της «αυτοκρατορίας» Αρβανιτίδη

Επίκεινται ούτε ένας ούτε δύο και τρείς πλειστηριασμοί, αλλά 19 (!) δημόσιοι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί!

Έφτασε το -άδοξο- τέλος της «αυτοκρατορίας » Αρβανιτίδη

Προ ετών τα σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδη και οι συγγενικές εταιρείες τους κυριαρχούσαν στη Βόρεια Ελλάδα, κατέχοντας τα μεγαλύτερα μερίδια και θέτοντας ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού, ακόμα και ισχυρούς ανταγωνιστές, με μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια και ευρωστία.

Άλλαξαν, όμως, τα δεδομένα, η κακοδιαχείριση και άλλα λάθη στρατηγικής έφεραν τα μεγάλα προβλήματα και στη συνέχεια το τέλος ουσιαστικά μίας επιχειρηματικής ιστορίας με πολλά θετικά και αρνητικά δρώμενα, που θα χρειαζόταν…μυθιστόρημα για να τα καταγράψεις.

Ούτε ένας ούτε δύο και τρεις πλειστηριασμοί, αλλά 19 (!) δημόσιοι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί, που αφορούν στην εταιρεία “Μαρία ΑΒΕΕ”, θα γίνουν μέσα στον Ιανουάριο, που περιλαμβάνουν κτιριακές εγκαταστάσεις, οικόπεδα, μηχανήματα και διάφορα υλικά κατασκευής, μεταφορικά μέσα κλπ.

Τα ακίνητα και ότι άλλο περιλαμβάνει η τμηματική εκποίηση της υποθηκευμένης περιουσίας των πρώην σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδη, βρίσκονται σε περιοχές, όπως η Χαλκιδική (σε πολλά σημεία), η Πιερία, η Βέροια, η Θεσσαλονίκη, το Άργος Ορεστικό Καστοριάς, η Θάσος κ.λπ.

Όσοι ενδιαφερθούν για ένα ή περισσότερα ακίνητα (κτίρια και εκτάσεις), θα πρέπει να έχουν εγγυητική, ισόποση (!!!) του τιμήματος που θα προσφέρουν, ενώ ο ειδικός διαχειριστής προειδοποιεί ότι οι έλεγχοι νομιμότητας, πραγματικής έκτασης (και όχι καταπατημένης, εννοείτε), φορολογικοί έλεγχοι, έλεγχοι πολεοδομίας κ.λπ. είναι αποκλειστική ευθύνη των ενδιαφερομένων!

Τα έξοδα δηλαδή κάθε ελέγχου, θα είναι του εκάστοτε πλειοδότη, που οφείλει, αν δεν θέλει να βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων, να τους πραγματοποιήσει πριν υποβάλει την οποιαδήποτε προσφορά. Μάλιστα…

Διαβάστε ακόμη: