search

PICK POST

Μαξίμου: Επιχείρηση αναδιάρθρωσης – Σε αυτή την εύθραυστη και επικίνδυνη συγκυρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει κεντρικό ρόλο σε Σκέρτσο και Μπρατάκο, στενούς συνεργάτες τους οποίους εμπιστεύεται και στηρίζει!

Σε «τεχνικό» - «νομικό» ρόλο περιορίζεται ο Υπ. Επικράτειας καθηγητής Γεραπετρίτης, ενώ και άλλα πρόσωπα που «έκαναν παιχνίδι» από το παρασκήνιο φέρεται να έχουν περιορισθεί!

Μαξίμου: Επιχείρηση αναδιάρθρωσης - Σε αυτή την εύθραυστη και επικίνδυνη συγκυρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει κεντρικό ρόλο σε Σκέρτσο και Μπρατάκο, στενούς συνεργάτες τους οποίους εμπιστεύεται και στηρίζει!

Είναι γεγονός που δεν αμφισβητείται ότι η κυβέρνηση εισέρχεται στην τελική ευθεία της πολιτικής αντιπαράθεσης, λίγους μήνες πριν τις εθνικές εκλογές και ενώ η σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα που επιδιώκουν την ανατροπή της βρίσκεται σε εξέλιξη!

Υπό το πρίσμα αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την αποχώρηση του Γρηγόρη Δημητριάδηαναδιαρθρώνει τον κεντρικό μηχανισμό του Μαξίμου, ενόψει της τελικής αναμέτρησης που επίκειται και για την οποία χρειάζεται δίπλα του πρόσωπα απόλυτου εμπιστοσύνης, χωρίς δεύτερες σκέψεις και προσωπικές ατζέντες με επιχειρηματικά συμφέροντα!

Ο Άκης Σκέρτσος φέρεται την ώρα τούτη ως ο Νο1 έμπιστος του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει κριθεί σε όλη την κυβερνητική διαδρομή για το ήθος και την ακεραιότητα του!

Και για το λόγο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον εμπιστεύεται απόλυτα, ιδίως την καθαρή και τεχνοκρατική του σκέψη αλλά και την αποφασιστικότητα που τον διακρίνει το τελευταίο κρίσιμο διάστημα, να βγει η κυβέρνηση προς τα έξω απέναντι στα συμφέροντα, εμφατικά και επιθετικά!

Την ίδια ώρα την απόλυτη εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού (ως Νο2) έχει κερδίσει με τη στάση και τη συμπεριφορά του ο Γιάννης Μπρατάκος, που ήδη αναβαθμίστηκε σε υφυπουργό και ο οποίος χαρακτηρίζεται επίσης από την καθαρή και νηφάλια σκέψη του χωρίς παρορμητισμούς και κορώνες!

Αντιθέτως ο Υπ. Επικράτειας κ. Γεραπετρίτης έχει περιορισθεί σε καθαρά «τεχνικό» και «νομικό» ρόλο, σε αντικείμενο τεχνοκρατικό και όχι στο νταραβέρι της εξουσίας, υπό την έννοια ότι ο πρωθυπουργός την ώρα τούτη για το σκληρό κομμάτι της πολιτικής αντιπαράθεσης με κόμματα και συνδέονται θέλει δίπλα του πρόσωπα της απόλυτου εμπιστοσύνης που δεν έχουν δεύτερες σκέψεις ούτε προσωπικές ατζέντες!

Αντίστοιχα, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, πρόσωπα που κινούνταν στις παρυφές της κεντρικής εξουσίας, με ρόλο εξωθεσμικό αλλά επιρροή στις εξελίξεις και τα οποία φέρεται να είχαν ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με κέντρα που πολεμούν την κυβέρνηση, έχουν περιορισθεί ή … περιθωριοποιηθεί!

Φαίνεται πια, πως τώρα στα δύσκολα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάλαβε ή επιτέλους συνειδητοποιεί, σε ποιους πρέπει να βασιστεί και σε ποιους όχι!

Και ίσως έτσι, την ύστατη στιγμή, έχει μια ακόμη ευκαιρία να ανταπεξέλθει …

Διαβάστε ακόμη: