Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε τα σχέδιά του να μετακομίσει από το Σιάτλ στο Μαϊάμι για να βρίσκεται πιο κοντά στους γονείς του, αλλά και στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ για τις αποστολές της Blue Origin, της εταιρείας του για την εξερεύνηση του διαστήματος.

Ο Μπέζος, τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, προέβη στη σχετική ανακοίνωση μέσω του λογαριασμού του στο Instagram συνοδέυοντας την ανάρτησή του με ένα βίντεο που τον δείχνει νέο, με μαλλιά, στο γκαράζ του στο Σιάτλ, όπου ίδρυσε την Amazon το 1994.

«Έχω ζήσει στο Σιάτλ περισσότερο διάστημα από οπουδήποτε αλλού και έχω τόσες φανταστικές αναμνήσεις εδώ πέρα. Όσο συναρπαστική κι αν είναι η μετακόμιση, είναι μια συγκινητική απόφαση για μένα. Σιάτλ, θα έχεις για πάντα μια θέση στην καρδιά μου», σημείωσε ο Μπέζος.

H Amazon του Μπέζος συνέβαλε ως μεγαλύτερος ιδιώτης εργοδότης στη μεταμόρφωση του Σιάτλ σε τεχνολογικό κόμβο. Ο Μπέζος αποχώρησε από τη θέση του CEO της Amazon το 2021 – πόστο που ανέλαβε ο Άντι Τζάσι – κι έγινε εκτελεστικός πρόεδρος του κολοσσού.

Η έπαυλη του Μπέζος στο «καταφύγιο των δισεκατομμυριούχων»

Ο Μπέζος αγόρασε πρόσφατα έναντι 68 εκατ. δολαρίων  μια έπαυλη επτά δωματίων στο Indian Creek, ένα τεχνητό νησί με αυστηρά περιορισμένη πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή του Μαϊάμι, γνωστό ως «καταφύγιο των δισεκατομμυριούχων».

Πρόκειται για ένα υπερπολυτελές ακίνητο έκτασης 2,8 στρεμμάτων, που οικοδομήθηκε το 1965 και ο Μπέζος το αγόρασε από την εταιρία MTM Star International, που έχει την έδρα της στον Παναμά. Η αγορά πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, ενώ η τελευταία καταγεγραμμένη πώληση της έπαυλης έναντι 1,4 εκατ. δολαρίων έλαβε χώρα το 1982.

Η συλλογή των ακινήτων του περιλαμβάνει και σπίτια στην Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Μάουι της Χαβάης και ένα τεράστιο ράντσο 165.000 στρεμμάτων κοντά στην πόλη Βαν Χορν του Τέξας, που περιελάμβανε και μία κατοικία, με τον μεγιστάνα της Amazon να δίνει μια μικρή περιουσία για την ανακαίνισή της.

Το Μαϊάμι έχει εξελιχθεί σε δημοφιλή προορισμό για κορυφαίους επιχειρηματίες: οι μεγιστάνες των hedge funds, Κεν Γκρίφιθ, Νταν Λόεμπ και Τζος Χάρις έχουν αποκτήσει πολυτελέστατες παραθαλάσσιες επαύλεις στο Miami Beach, ενώ πρόσφατα αγόρασε εκεί μια έπαυλη και ο άσος του ποδοσφαίρου Λιονέλ Μέσι μετά τη μεταγραφή του στην Inter Miami.

Διαβάστε ακόμη: