Η Amazon συστήνει στους υπαλλήλους της να περνούν τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα στο γραφείο, με βάση τα όσα έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος Andy Jassy σε ένα σημείωμα προς αυτούς νωρίτερα σήμερα.

Η απόφαση σηματοδοτεί μια αλλαγή από την προηγούμενη πολιτική της Amazon, η οποία άφηνε τα μεμονωμένα στελέχη να αποφασίσουν πόσο συχνά οι υπάλληλοί τους θα έπρεπε να εργάζονται από το γραφείο.

Ο Jassy είπε ότι αυτός και η S-team, μια δεμένη ομάδα ανώτερων στελεχών από σχεδόν όλους τους τομείς των επιχειρήσεων της Amazon, αποφάσισαν σε μια συνάντηση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο «την πλειοψηφία του χρόνου (τουλάχιστον τρεις ημέρες ανά εβδομάδα).” Πήραν την απόφαση αφού αποφάσισαν ότι θα ωφελούσε την κουλτούρα της εταιρείας και την ικανότητα των εργαζομένων να μαθαίνουν και να συνεργάζονται μεταξύ τους.

Η Amazon σχεδιάζει να εφαρμόσει την αλλαγή την 1η Μαΐου.

Η Amazon σχεδιάζει να εφαρμόσει την αλλαγή την 1η Μαΐου. Θα υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις στον κανόνα, όπως οι ρόλοι υποστήριξης πελατών, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται εξ αποστάσεως.

Άλλες εταιρείες κάλεσαν πρόσφατα τους υπαλλήλους τους πίσω στο γραφείο είτε με πλήρη απασχόληση είτε αρκετές ημέρες την εβδομάδα καθώς η πανδημία του Covid-19 έχει χαλαρώσει.

Google και η Apple έχουν ζητήσει υποχρεωτικά ορισμένοι από τους υπαλλήλους τους να επιστρέψουν στο γραφείο από πέρυσι, ενώ η Disney τον Ιανουάριο άρχισε να απαιτεί από στους υπαλλήλους της που απασχολούνται σε υβριδικό μοντέλο να βρίσκονται στο γραφείο τέσσερις ημέρες την εβδομάδα.

Η Amazon πιέζει για τους υπαλλήλους της να βρίσκονται στο γραφείο πιο συχνά, καθώς περνάει μια περίοδο πίεσης εν μέσω επιβράδυνσης των πωλήσεων και επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών.

Η Amazon ξεκίνησε τις μεγαλύτερες απολύσεις στην ιστορία της, επηρεάζοντας περίπου 18.000 άτομα, μαζί με το πάγωμα των εταιρικών προσλήψεων. Επίσης, έχει καταργήσει ορισμένα πειραματικά έργα.

Διαβάστε ακόμη: