Με ένα πακέτο μηνιαίας συνδρομής 5 δολαρίων για τους πελάτες του προγράμματος Prime στις ΗΠΑ, η Amazon επιδιώκει να ενισχύσει το μερίδιό της στην πώληση φαρμάκων.

Το πρόγραμμα, με την ονομασία RxPass, όπως ανακοίνωσε ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, καλύπτει περισσότερα από 50 γενόσημα φαρμακευτικά σκευάσματα που αντιμετωπίζουν περισσότερες από 80 χρόνιες παθήσεις όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, το άγχος, ο διαβήτης, αλλά και η ανδρική φαλάκρα.

Από τη δυνατότητα εγγραφής στο πρόγραμμα εξαιρούνται πελάτες της που είναι εγγεγραμμένοι στο Medicare, στο Medicaid ή σε οποιοδήποτε άλλο κρατικό πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης, όπως διευκρίνισε ο διευθυντής του Amazon Pharmacy.

Ένα μέσο μέλος του Prime μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 100 δολάρια τον χρόνο με το RxPass, όπως είπε σε συνέντευξή του ο Τζον Λοβ, αντιπρόεδρος του Amazon Pharmacy.

Η σταθερή χρέωση των 5 δολαρίων θα είναι χωρίς ασφάλιση και επιπλέον της συνδρομής Prime, η οποία ανέρχεται σε 139 δολάρια τον χρόνο στις ΗΠΑ.

Απειλή για τους ανταγωνιστές

Η νέα υπηρεσία εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης του χαρτοφυλακίου υγειονομικής περίθαλψης της Amazon το οποίο τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνει τηλεϊατρική, παράδοση φαρμάκων, αισθητήρες φυσικής κατάστασης και έλεγχο για καρκίνο.

Η Amazon μπήκε στην αγορά φαρμάκων με την εξαγορά του διαδικτυακού φαρμακείου PillPack το 2018, με το οποίο δημιούργησε έναν ιστότοπο παράδοσης συνταγών και σύγκρισης τιμών.

Τώρα, η πρωτοβουλία Pharmacy αποτελεί αυξανόμενη απειλή για τις εταιρείες φαρμακευτικής περίθαλψης CVS Health Corp και Walgreens Boots Alliance, όπως επισημαίνει το Reuters.

Ο αμερικανικός κολοσσός προσδοκά από αυτή του την κίνηση να διευρύνει σημαντικά την πελατειακή του βάση. Πολλοί Αμερικανοί, ιδιαίτερα εκείνοι που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, θα επωφεληθούν μόνο και μόνο από τη συμμετοχή στο κομμάτι των φαρμάκων, παραλαμβάνοντάς τα στην πόρτα τους, με χαμηλό κόστος, όπως ισχυρίζεται ο αντιπρόεδρος του Amazon Pharmacy.

Διαβάστε ακόμη: