Οι τιμές του πετρελαίου παρέμειναν σταθερά την Τρίτη, αφού υποχώρησαν περισσότερο από 1 δολάριο τη Δευτέρα, εν μέσω ελπίδων ότι οι ΗΠΑ θα χαλαρώσουν τις κυρώσεις στην παραγωγό Βενεζουέλα και καθώς η Ουάσιγκτον ενέτεινε τις προσπάθειες για να αποτρέψει μια κλιμάκωση του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού Brent σημείωσαν άνοδο 40 σεντς στα 90,05 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό  West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκε κατά 28 σεντς στα 86,94 δολάρια το βαρέλι.

Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας πρόκειται να επαναλάβουν τις συνομιλίες που είχαν διακοπεί από καιρό την Τρίτη, οι οποίες σύμφωνα με τον πρόεδρο Nicolas Maduro θα ωφελήσουν τις εκλογές του 2024, μια κίνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει στην χαλάρωση των κυρώσεων της Ουάσιγκτον, ανέφεραν πολλές πηγές.

Από το 2019, οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις στις εξαγωγές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα, μέλος του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (OPEC), για να τιμωρήσουν την κυβέρνηση του Maduro μετά τις εκλογές του 2018 που η Ουάσιγκτον θεώρησε απάτη λόγω παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναζητά τρόπους για να αυξήσει τη ροή πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές για να μετριάσει τις υψηλές τιμές.

Αλλά οποιαδήποτε πραγματική αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τη Βενεζουέλα θα πάρει χρόνο λόγω έλλειψης πρόσφατων επενδύσεων.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς πετρελαίου αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα λόγω των φόβων ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διευρυνθεί, με τον παγκόσμιο δείκτη αναφοράς Brent να κερδίζει 7,5% στην υψηλότερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Φεβρουάριο.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden θα πραγματοποιήσει μια υψηλού κινδύνου επίσκεψη στο Ισραήλ την Τετάρτη, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να κλιμακώσει την επίθεση κατά των μαχητών της Χαμάς που έχει πυροδοτήσει μια ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και έχει εγείρει φόβους για μια ευρύτερη σύγκρουση με το Ιράν.

Το ταξίδι του Biden , ωστόσο, είναι μια πράξη εξισορρόπησης.

Διαβάστε ακόμη: