Σήμερα (29/05), ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας συνάντησε εκείνον της Βραζιλίας, τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, κατά την πρώτη επίσκεψη του Νικολάς Μαδούρο στη χώρα της Νότιας Αμερικής, μετά το 2015, εκμεταλλευόμενος την «αναθέρμανση» των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Μαδούρο αποτελεί έναν από τους δέκα Προέδρους κρατών της Νότιας Αμερικής, που προσκλήθηκαν από τον Λούλα σε μία Σύνοδο Κορυφής με αντικείμενο τη δημιουργία ενός μπλοκ περιφερειακής συνεργασίας στα πρότυπα της UNASUR. Η ένωση εκείνη, η οποία συγκροτήθηκε το 2008, «κατέρρευσε» όταν συντηρητικές κυβερνήσεις ανέλαβαν την εξουσία σε ορισμένα κράτη – μέλη.

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας πρότεινε εκείνα της Νότιας Αμερικής να ζητήσουν από κοινού την άρση των αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος του Καράκας, ενώ, συμπλήρωσε ότι η πατρίδα του είναι «ανοικτή» σε επενδυτές από τη Βραζιλία.

Στη διάρκεια της εγκάρδιας συζήτησης, ο Πρόεδρος της Βραζιλίας διαβεβαίωσε τον Νικολάς Μαδούρο ότι θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Βενεζουέλας για ένταξη στην ομάδα BRICS, η οποία περιλαμβάνει τη χώρα του, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική.

Διαβάστε ακόμη: