Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι το αντάρτικο από δυσαρεστημένους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα έχει ενδιαφέρουσα συνέχεια.

Όπως πληροφορούμαι εγκύρως, μια ομάδα 15 βουλευτών προετοιμάζει μια επερώτηση-φωτιά πάλι με αποδέκτη τον Κωστή Χατζηδάκη.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται μια ακόμη ομάδα επτά βουλευτών που ετοιμάζει τη δική της ερώτηση.

Στο Μαξίμου έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα αντάρτικο διαρκείας.

Οι δυσαρεστημένοι βουλευτές που έχουν σταματήσει κάθε επικοινωνία με το Μαξίμου φτάνουν τους 35, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Ενισχυμένοι από την αποστασιοποίηση Καραμανλή και Σαμαρά από στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης εμφανίζονται αποφασισμένοι να διεκδικήσουν συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων, καθώς και επίλυση καυτών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκλογικές τους περιφέρειες.

Οι δυσαρεστημένοι βουλευτές έχουν διαμορφώσει ενότητα γραμμής σε μια σειρά ζητημάτων στρατηγικής σημασίας.

Προειδοποιούν το Μαξίμου ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποψήφιο που δεν θα συγκεντρώνει πατριωτικά χαρακτηριστικά και δεν προέρχεται από την ευρύτερη Κεντροδεξιά παράταξη.

Η απόφασή τους αυτή εγκλωβίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε περίπτωση κατά την οποία προτείνει για Πρόεδρο πρόσωπο που προέρχεται από την Κεντροαριστερά κινδυνεύει να μην ψηφιστεί από μεγάλη ομάδα βουλευτών της Ν.Δ., με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Οι δυσαρεστημένοι βουλευτές έχουν σημείο αναφοράς σε ιδεολογικά ζητήματα τους Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Εκτιμούν ότι η ΠΑΣΟΚοποίηση της κυβέρνησης και η επιμονή στη στρατηγική του θολού Κέντρου οδηγεί την παράταξη σε συρρίκνωση και ταυτόχρονα στην άνοδο των κομμάτων της Ακροδεξιάς.

Στην κατεύθυνση αυτή επισημαίνουν τις μετακινήσεις ψηφοφόρων αλλά και διαφόρων παραγόντων κυρίως στις εκλογικές περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας προς το κόμμα της Λατινοπούλου και προς τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Οι δυσαρεστημένοι βουλευτές απαιτούν ριζικό ανασχηματισμό της κυβέρνησης και την υπουργοποίηση βουλευτών που σήκωσαν το βάρος του σταυρού στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Απέτυχαν οι πρωτοβουλίες προσέγγισης

Το αντάρτικο των δυσαρεστημένων βουλευτών έχει βραχυκυκλώσει το Μαξίμου.

Το πρόβλημα για τον πρωθυπουργό έχει σχέση με τον ανασχηματισμό.

Σε περίπτωση κατά την οποία απομακρύνει ΠΑΣΟΚογενή στελέχη της κυβέρνησης εγκυμονεί ο κίνδυνος να μετακινηθούν στο ΠΑΣΟΚ οι κεντρώοι ψηφοφόροι.

Αν αφήσει εκτός κυβέρνησης βουλευτές που είναι ταυτισμένοι με την παραδοσιακή Δεξιά, τότε η Νέα Δημοκρατία θα έχει απώλειες προς τα κόμματα του Βελόπουλου, της Λατινοπούλου και του Νατσιού.

Με δεδομένο ότι οι αντάρτες βουλευτές είναι πάνω από 35, αν δεν αξιοποιήσει κάποιους από αυτούς το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί.

Στο Μαξίμου δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να εμφανιστεί ο πρωθυπουργός ότι χειραγωγείται από τους δυσαρεστημένους βουλευτές στο ζήτημα της πρότασης που θα διατυπώσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Βέβαια, στο Μαξίμου τρέμουν τη στάση που θα κρατήσουν οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς στο ζήτημα της εκλογής Προέδρου.

Σε περίπτωση κατά την οποία διαφωνήσουν με την πρόταση Μητσοτάκη οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, τότε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. θα σπάσει στα δύο.

Διαβάστε ακόμη: