Την ώρα που στο ΠΑΣΟΚ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία ολοκλήρωσης του νέου αρχηγού, όπου τελικώς εξελέγη ο Ν. Ανδρουλάκης και στον ΣΥΡΙΖΑ αντιστοίχως όλα δείχνουν ανοιχτά μετά τις πιέσεις και το πολιτικό στρίμωγμα στον Στεφ. Κασσελάκη, στην Νέα Δημοκρατία κατά την ίδια χρονική στιγμή φέρεται να παρατηρείται μια νέα φάση έμμεσης προώθησης του Νίκου Δένδια!
Εντελώς συμπτωματικά, κατά το διήμερο αυτό όπου έτρεχαν οι πολιτικές εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τις ηγεσίες των δύο κομμάτων και τα κεντρικά πρόσωπα, ο Υπ. Εθνικής Άμυνας προέβη σε μια μεγάλης σημασίας πολιτική συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής, όπου έκανε τρεις βαρύγδουπες σηκώσεις με μεγάλη σημειολογία!
Πρώτον ο Ν. Δένδιας ξεκαθάρισε ότι δεν αποδέχεται την φημολογούμενη πρόταση Μητσοτάκη για να να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας!
Δεύτερον υποστήριξε ότι ο υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής και ευρείας πολιτικής συναίνεσης, καίγοντας πολλά από τα σενάρια που φέρεται να εξετάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης για πρόσωπο που να έχει αναφορές στην παραδοσιακή και πατριωτική Δεξιά!
Tρίτον και πολύ σημαντικό, ξεκαθάρισε ότι οι προσωπικές του σχέσεις με τον πρωθυπουργό είναι τυπικές, παρά το γεγονός ότι από διάφορα συστήματα επιδιώχθηκε να εμφανιστεί, μέσω διαμεσολαβητών, ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι πολύ φιλικές και έχουν αποκτήσει προσωπικό χαρακτήρα, με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση τους!
Την ίδια χρονική στιγμή της παραχώρησης της συνέντευξης στην Καθημερινή της Κυριακής, και ειδικότερα το Σάββατο, ο Ν. Δένδιας φιλοξενήθηκε κάπου στα Βόρεια Προάστια, στην παρέα των καφενόβιων της Κηφισιάς που από την πιάτσα αποκαλούνται «Λέσχη Μπούρδεμπεργκ», όπου ουσιαστικά είπε τα ίδια ακριβώς με την συνέντευξη στην «Κ», απευθυνόμενος σε ένα – υποτίθεται- προοδευτικό ακροατήριο με αναφορές σε παλαιό ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ προηγούμενης εποχής!
Οι συμπτώσεις αυτές των επισήμων ή μη δηλώσεων Δένδια σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία επωάζονται αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, ενώ η ΝΔ ακολουθεί ελεύθερη πτωτική πορεία στις δημοσκοπήσεις, προκαλούν πονοκέφαλο και ανασφάλεια στο επιτελείο Μητσοτάκη και σηματοδοτούν, αργά ή γρήγορα, ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας στο κυβερνών κόμμα, που ενδεχομένως να οδηγήσει και σε πολιτικές ή κυβερνητικές αποφάσεις και εξελίξεις.
Το γεγονός είναι ότι η σημειολογία των δηλώσεων του Ν. Δένδια σε συνάρτηση με την χρονική στιγμή που επέλεξε, ανοίγουν τις συζητήσεις – ίσως πρόωρα- σε προσκήνιο και παρασκήνιο σε κόμμα και κυβέρνηση όσον αφορά την επόμενη μέρα…

Διαβάστε ακόμη: