Συνεχίζεται το αντάρτικο από δυσαρεστημένους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι διεκδικούν συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων καθώς και ουσιαστική συνεργασία με τους υπουργούς.

Πρόκειται περίπου για 35 βουλευτές οι οποίοι έχουν διαμορφώσει ενότητα γραμμής και είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα.

Η αρχή έγινε με την ερώτηση των 11 βουλευτών, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από το λεγόμενο καραμανλικό στρατόπεδο.

Η κίνηση αυτή κατέληξε στη διαγραφή Σαλμά ως προειδοποίηση προς τους υπόλοιπους.

Την Τετάρτη μια άλλη ομάδα από τους 35 δυσαρεστημένους κατέθεσε ερώτηση με αποδέκτες τους Άδωνι Γεωργιάδη και Νίκη Κεραμέως, ζητώντας την επέκταση της απαλλαγής από τα συνταγογραφούμενα φάρμακα εκτός από τους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ και στους υπόλοιπους συνταξιούχους που πληρούν τα ίδια ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια.

Την ερώτηση υπογράφουν οκτώ βουλευτές οι οποίοι ανήκουν στο στρατόπεδο του Αντώνη Σαμαρά.

Βέβαια η ερώτηση είναι προσεκτικά διατυπωμένη και αφορά σε ένα ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης για δωρεάν φάρμακα σε πολίτες που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας.

Το αντάρτικο συνεχίστηκε την επόμενη ημέρα με ερώτηση του βουλευτή Βλάχου στον Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ομάδες βουλευτών της Ν.Δ. θα συνεχίσουν το μπαράζ ερωτήσεων για διάφορα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία.

Διαβάστε ακόμη: