Την ώρα που στην αγορά αλλά και στην οικονομία γενικότερα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο τραπεζικό σύστημα όπου η Τρ. Πειραιώς μετά το επιτυχημένο placement και η Εθνική τράπεζα που προηγήθηκε χρονικά όσον αφορά την επικείμενη αποκρατικοποίηση, κλέβουν την παράσταση στο ΧΑ – και όχι μόνο-, το ζήτημα που κυριαρχεί και συζητιέται στους διαδρόμους των υπουργείων, των τραπεζών και των χρηματιστηριακών εταιρειών είναι ένα: θα παραμείνει ο Παύλος Μυλωνάς στην Εθνική;

Το ζήτημα τούτο έχει τεθεί ξανά στο παρελθόν, καθώς ο Μυλωνάς μολονότι διαθέτει άριστη σχέση με το περιβάλλον του πρωθυπουργού, δεδομένου ότι η σύζυγος του είναι στενή φίλη της συζύγου του πρωθυπουργού, δεν έχει πείσει ως προς τις ικανότητες του να σηκώσει στις πλάτες του το δύσκολο καράβι της πλήρους αποκρατικοποίησης της Εθνικής, ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε τους κορυφαίους υπουργούς, ούτε ακόμη τους σημαντικούς επιχειρηματικούς παράγοντες της χώρας που εμπιστεύεται ο πρωθυπουργός, ούτε φυσικά τους προβεβλημένους και προνομιακούς ξένους θεσμικούς επενδυτές – και επενδυτικές τράπεζες- της κυβέρνησης!

Επιπροσθέτως οι επιλεκτικές κινήσεις του Π. Μυλωνά στην Εθνική και η δημιουργία ενός προνομιακού κύκλου ημέτερων που απολαμβάνουν υψηλές αμοιβές, πρωτοφανή μπόνους και οφίτσια, αλλά και οι στρατιές πληρωμένων κονδυλοφόρων στα media που καθοδηγούνται από «εξειδικευμένους» πάσης φύσης νταραβεριτζήδες, έχουν προκαλέσει μείζον ζήτημα εσωστρέφειας στη μεγάλη τράπεζα, που έχει διαχωριστεί «ταξικά» σε πατρικίους και πληβείους, με ότι τούτο συνεπάγεται για την συνοχή της, σε μια εποχή που θεωρείται – και είναι- κρίσιμη για το μέλλον της!

Την ίδια ώρα καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι στο Μαξίμου είναι πολύ ανεβασμένες οι μετοχές του επικεφαλής του ΤΧΣ Ηλία Ξηρουχάκη, τον οποίο φέρεται να προορίζουν μελλοντικά μόλις ολοκληρωθεί το έργο που έχει αναλάβει, για κορυφαίο πόστο στο τραπεζικό σύστημα! Θα είναι άραγε η Εθνική;

Σε κάθε περίπτωση το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει ενδιαφέρον ως προς το μέλλον του Π. Μυλωνά στην Εθνική τράπεζα, ο οποίος σύμφωνα με τα αναμενόμενα, θα περάσει όλο το Πάσχα στην Τήνο, παρακολουθώντας τον Επιτάφιο και την Ανάσταση με μια λαμπάδα στο χέρι, μπας και πετύχει στην Εκκλησία τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αποσπάσει ένα χαμόγελο ή ένα «Χριστός Ανέστη»!

Πάλι καλά γιατί αν ήταν καλοκαίρι θα είχε …κατασκηνώσει έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού μην τυχόν και όταν βγει… τον συναντήσει τυχαία!

Διαβάστε ακόμη: