Το τελευταίο διάστημα ο Κυριάκος Βελόπουλος προσπαθεί εναγωνίως να παίξει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας επιτιθέμενος προς όλες τις κατευθύνσεις.

Προς τον Πρωθυπουργό για τα Τέμπη και το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα, προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Κασσελάκη αναπτύσσοντας μία ομοφοβική επιχειρηματολογία αλλά και κατά της Δούρου για την Μάνδρα και το Μάτι.

Ο τρόπος που κινείται είναι πιο άνετος λόγω και της μεγάλης δημοσκοπικής του ανόδου.

Οι μετρήσεις που διεξάγουν τα κόμματα συντείνουν ότι η Ελληνική Λύση σε πολλές από τις κρίσιμες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως π.χ Κιλκίς, Έδεσσα, Πέλλα είναι δεύτερο κόμμα.

Η απήχησή του στην Εκκλησία είναι τεράστια. Ο κόσμος επικροτεί και ο κλήρος χειροκροτεί.

Και επειδή ο Βελόπουλος το καταλαβαίνει αυτό, σε κάθε ευκαιρία δεν χάνει να πει ότι θα καταργήσει το γάμο μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών διότι είναι αντιχριστιανικό…

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ακολουθεί τα χνάρια λαϊκισμού που πήρε από τον Γιώργο Καρατζαφέρη προσπαθώντας να μην κάνει τα λάθη του μέντορά του.

Είναι αλήθεια ότι πριν τον Καρατζαφέρη κινείτο γύρω από το ΠΑΣΟΚ. Το αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης που τον ήξερε καλά.

Όμως, η οικογένειά του ήταν πάντα κοντά στη ΝΔ, όπως και ο αδερφός του Βενιέρης. Άλλωστε, και ο ίδιος βρέθηκε επί Σαμαρά μέσα στη ΝΔ αλλά με την έλευση του Κυριάκου Μητσοτάκη βγήκε εκτός.

Όμως, η ωμή πραγματικότητα είναι ότι ο Βελόπουλος δεν συνιστά μία κυβερνητική Δεξιά, παρά μόνο μία μονίμως αντιπολιτευόμενη ακροδεξιά, ούτε καν αντισυστημική.

Και υπό αυτή την έννοια οι προσπάθειες του έχουν κάποιο ταβάνι, θα με εκπλήξει αν ξεπεράσει το 9%.

Άλλωστε και το Μέγαρο Μαξίμου έχει μετρήσει την δυναμική της Ελ. Λύσης και γνωρίζει μέχρι που μπορεί να φτάσει.

Δεν είναι εκτός πραγματικότητας , γνώριζαν ότι ψηφίζοντας το νόμο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων θα έχει απώλειες στα δεξιά.

Όμως, κανένας πολιτικός από την μεριά αυτή δεν μπορεί να αποτελέσει αξιωματική αντιπολίτευση του Μητσοτάκη…

Βέβαια, οι μετρήσεις δείχνουν ότι τουλάχιστον ένα 47% του εκλογικού κοινού δεν θα ψηφίσει το ίδιο κόμμα με τις εθνικές εκλογές.

Θέλει ο κόσμος να ρίξει μία τιμωρητική ψήφο στη ΝΔ. Όμως, είναι γιατί μπροστά μας έχουμε ευρωεκλογές και όχι εθνικές εκλογές που παίζεται η διακυβέρνηση της χώρας.

Ακόμα και έτσι η ΝΔ θα προσπαθήσει να κλείσει τις διαρροές με την επιλογή του ευρωψηφοδελτίου.

Σε κάθε περίπτωση, στις εθνικές εκλογές ο Βελόπουλος δεν θα είχε καμία τύχη, δεν αποτελεί κυβερνητική λύση, ο κόσμος θέλει να στείλει μήνυμα και βρήκαν ένα μέσο ακίνδυνο για το αποτυπώσουν…

Διαβάστε ακόμη: