Μια σκληρή και αδυσώπητη αραβική ενδοοικογενειακή σύγκρουση με φόντο μια αεροπορική εταιρία, εν προκειμένω την Air Mediterranean, που ειδικεύεται σε πτήσεις τσάρτερ αναδύει μνήμες του χθες και μας παραπέμπει υποσυνείδητα στην οικογένεια Παπανδρέου και τους στενούς συνεργάτες – ανθρώπους της!

Συγκεκριμένα, ο περίφημος έμπορος όπλων Τζώρτζ Χάλακ παλαιστινιακής καταγωγής ο οποίος υπήρξε στενός προσωπικός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου και της οικογένειας του, βρίσκεται σε διαμάχη με τον γιο του Φάντι Χάλακ για τον έλεγχο της αεροπορικής εταιρείας, που παρεμπιπτόντως τελεί υπό τον έλεγχο της Κομισιόν την ώρα τούτη!

Στην ενδοοικογενειακή αυτή διαμάχη ο περίφημος Τζώρτζ Χάλακ με τις προσβάσεις και τις επιρροές σε όλο το εύρος της πολιτικής – ακόμη και θρησκευτικής- ζωής της χώρας, έχει δίπλα του τόσο τη σύζυγο του Νάντα Χάλακ που είναι Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Air Mediterranean, όσο και τον γιο του Ανδρέα Χάλακ!

Από την άλλη πλευρά ο Φάντι Χάλακ έχει συσπειρώσει δίπλα του μετόχους και επενδυτές, ενώ παράλληλα με προσφυγές στα αρμόδια δικαστήρια και συγκλήσεις γενικών συνελεύσεων προσπάθησε να αποσπάσει τον έλεγχο της εταιρίας, κάτι που η πλευρά του πατέρα του Τζώρτζ Χάλακ φέρεται να μην του επιτρέπει, διατηρώντας στο ΔΣ και στις θέσεις των εκτελεστικών μελών τα ίδια πρόσωπα με το παρελθόν!

Η υπόθεση αυτή «Χάλακ εναντίον Χάλακ», έχει αποκτήσει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς πέραν της Ελληνολιβανέζικης οικογένειας φέρεται να εμπλέκονται μεγάλα και πολύ σημαντικά δικηγορικά γραφεία, αφενός το κυπριακό δικηγορικό γραφείο Ιωαννίδη – Δημητρίου, με τον Ανδρέα Δημητρίου να έχει ενεργό ρόλο και αφετέρου το ελληνικό δικηγορικό γραφείο του Χάρη Παμπούκη, ενός έγκυρου και αξιόπιστου νομικού ο οποίος έχει διατελέσει και Υπ. Επικρατείας της κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου!

Διαβάστε ακόμη: