Επιθετική πολιτική και επικοινωνιακή ατζέντα έχει αποφασίσει το Μαξίμου για το κρίσιμο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η αρχή θα γίνει με την αυριανή σύσκεψη στην Πεντέλη, στην οποία θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μετά τη σύσκεψη ο πρωθυπουργός θα προβεί σε σημαντικές ανακοινώσεις τόσο για την αναδάσωση των καμένων εκτάσεων όσο και για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι αποφάσεις για τις περιπολίες στρατού στις εκτάσεις της Αττικής για την αποφυγή νέων πυρκαγιών, αλλά και την προστασία των κατοικιών από το πλιάτσικο.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει το Μαξίμου και στην παρουσία του πρωθυπουργού στις 28 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη, όπου θα προχωρήσει σε εξαγγελίες για την περιφερειακή ανάπτυξη.

Ταυτόχρονα κλιμάκιο υπουργών θα περιοδεύσει στους νομούς της Μακεδονίας.

Κομβικής σημασίας για την κυβέρνηση αποτελούν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η μείωση της φορολογίας για τις μακροχρόνιες μισθώσεις, η αύξηση των φόρων για τις βραχυχρόνιες και ο διπλασιασμός του ΕΝΦΙΑ για τα κλειστά διαμερίσματα.

Ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει επίσης την μόνιμη επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος όταν ανεβαίνουν οι τιμές χονδρικής, καθώς και τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού για τη φορολόγηση των υπερκερδών των ενεργειακών ομίλων.

Στα φιλολαϊκά μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει περιλαμβάνεται και η εξίσωση των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους.

Αυτό σημαίνει ότι εκατοντάδες χιλιάδες τρίτεκνοι θα εισπράξουν περισσότερα επιδόματα.

Στο Μαξίμου εξετάζουν και το ενδεχόμενο να δοθούν ενισχύσεις σε ανέργους. Τα δημοσιονομικά περιθώρια όπως διαμορφώθηκαν με την αύξηση των εσόδων, επιτρέπουν επιπρόσθετες παροχές.

Αυτό σημαίνει ότι το πακέτο που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός θα ξεπεράσει τα 800.000.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: