Η πρόσφατη παρέμβαση 2 Αμερικανών γερουσιαστών σχετικά με τροφοδοσία του αμερικανικού στόλου με ρωσικό πετρέλαιο, που μετά από δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου φέρεται να μεταφέρεται από Έλληνες εφοπλιστές και να βαφτίζεται ως «τουρκικό» ή «αλβανικό», έχει προκαλέσει μια γενικευμένη ανησυχία στις μεγάλες γνωστές εφοπλιστικές οικογένειες της χώρας, που υπό το φόβο τυχόν αντιποίνων από τις ΗΠΑ, αλλάζουν γραμμή πλεύσης και σταματούν επισήμως τουλάχιστον τις μη σύννομες μεταφορές ρωσικού πετρελαίου.

Τόσο οι Μαρτίνοι, όσο και ο Διαμαντίδης, τα ονόματα των οποίων είχαν αναφερθεί μεταξύ άλλων σε διεθνή δημοσιεύματα, φέρονται να μην προτίθενται να εμπλακούν περαιτέρω στην μεταφορά ρωσικού πετρελαίου!

Όσο για τα περί εμπλοκής εγχώριου επιχειρηματικού ομίλου στην τροφοδοσία του αμερικανικού στόλου, κάτι το οποίο προφανώς δεν έχει αποδειχθεί, που αναδείχθηκε από μεγάλο ειδησεογραφικό δίκτυο, φέρεται να είναι αποτέλεσμα «καρφώματος» από έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία που βρίσκεται σε σύγκρουση με τον ισχυρό ελληνικό όμιλο και ταυτόχρονα διατηρεί σχέσεις με τον ρωσικό παράγοντα!

Στο μεταξύ, καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου, που μετείχε με το ποσόν των 200 εκατ. ευρώ στην απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού του διυλιστηρίου της Lukoil στην Σικελία, όπου το πλειοψηφικό πακέτο απέκτησε ο Ισραηλινός επιχειρηματίας Μπένι Στάινμετζ, φέρεται να πρότεινε την πώληση του διυλιστηρίου σε μεγάλη εγχώρια επιχειρηματική οικογένεια, από την οποία κατά πληροφορίες εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπές «Όχι»!

Καθώς η οικογένεια ούτε ενδιαφέρεται, ούτε θέλει επουδενί να εμπλακεί σε συναλλαγές που απορρέουν από ρωσικά οικονομικά συμφέροντα!

Πάντως ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει στην πολιτική και επιχειρηματική πιάτσα με αφορμή το Qatargate, η αποκάλυψη ότι η Εύα Καϊλή φέρεται να μεσολάβησε για την προώθηση των συμφερόντων της εφοπλιστικής οικογένειας Προκοπίου, καθώς διατηρεί προσωπική σχέση με την κόρη του εφοπλιστή και τον σύζυγο της!

Διαβάστε ακόμη: