Το The Whisky Exchange, γνωστό ως ένας από τους κορυφαίους λιανοπωλητές ουίσκι υψηλής ποιότητας τα τελευταία 25 χρόνια, ανακοίνωσε και πάλι τον πολυαναμενόμενο κατάλογο με τα καλύτερα ουίσκι της χρονιάς. Το The Whisky Exchange ιδρύθηκε στο Λονδίνο από τους γνώστες των εκλεκτών αποσταγμάτων και αδελφούς, Sukhinder και Rajbir Singh, και έχει γίνει ένα διακεκριμένο όνομα στον κόσμο του ουίσκι, γνωστό για την εκτεταμένη και αξιοζήλευτη προσωπική του συλλογή σκωτσέζικου ουίσκι.

Καθώς πλησιάζει το 2024, οι λάτρεις του ουίσκι περιμένουν με ανυπομονησία την αποκάλυψη της κορυφαίας επιλογής της χρονιάς. Φέτος, την τιμή έχει το Loch Lomond 18 Year Old, μια επιλογή που υπογραμμίζει την τεχνογνωσία και τον εκλεπτυσμένο ουρανίσκο των αδελφών Singh και της ομάδας τους.

Το αποστακτήριο Loch Lomond, που βρίσκεται κοντά στην εμβληματική σκωτσέζικη λίμνη, φημίζεται για τις ευέλικτες και παραγωγικές του δυνατότητες παραγωγής. Παράγοντας τα εκπληκτικά 23 εκατομμύρια λίτρα ουίσκι ετησίως, αποτελεί μια δύναμη στην περιοχή Highland. Αν και το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του είναι ελαφρύτερο ουίσκι από σιτηρά, τα 3 εκατομμύρια λίτρα μαλτ ουίσκι που παράγονται στο Loch Lomond είναι κατασκευασμένα με έναν ξεχωριστό τρόπο. Το αποστακτήριο διαθέτει μια μοναδική διάταξη παραδοσιακών αποστακτήρων ποτ, που συμπληρώνεται από έξι υβριδικούς αποστακτήρες. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση επιτρέπει στους αποσταγματοποιούς να προσαρμόζουν με ακρίβεια το σώμα και το γευστικό προφίλ των αποσταγμάτων τους.

Το Loch Lomond 18 Year Old είναι ένα ουίσκι που δεν έχει φιλτραριστεί με ψύξη και εμφιαλώνεται σε 92 βαθμούς, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο και γεμάτο σώμα. Το πολύπλοκο γευστικό προφίλ του είναι μια αρμονία από μέλι, φρούτα οπωροκηπευτικών και φύλλα καπνού, που καταλήγει σε μια γεύση που βρίσκει βαθιά απήχηση στους λάτρεις του single malt. Οι περίπλοκες αποχρώσεις και ο εξαιρετικός πλούτος του ουίσκι είναι ακριβώς αυτό που θα περίμενε κανείς από μια ετικέτα που λαμβάνει τους υψηλότερους επαίνους από την έμπειρη ομάδα του The Whisky Exchange.

Διαβάστε ακόμη: