Να βγάλει μπροστά νέα πρόσωπα , να «επαναπατρίσει» 1,3 εκατ. χαμένους ψηφοφόρους και να πείσει νέες ηλικιακά κατηγορίες πολιτών ότι υπό την ηγεσία του ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «φρέσκο» κόμμα είναι οι άμεσες προτεραιότητες του Στέφανου Κασσελάκη για τους σχεδόν τρεις μήνες που απομένουν ως το συνέδριο του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στους συνομιλητές τους αισιόδοξος για την επίτευξη των στόχων αυτών.

Μάλιστα θεωρεί ότι η διαρροή ψηφοφόρων εξαντλείται εδώ και επικαλείται προς τούτο την χθεσινή δημοσκόπηση της Interview για τις ευρωεκλογές σύμφωνα με την οποία με η ΝΔ καταγράφει 15,4 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία (29,2%) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (13,8%), που επανέρχεται στη δεύτερη θέση.

Όσο για την απήχηση της «ομάδας των 11» ο κ. Κασσελάκης απλά υπενθυμίζει ότι είναι η δεύτερη δημοσκόπηση που η Νέα Αριστερά καταμετρείται κάτω από το 3% ( στη συγκεκριμένη περίπτωση μόλις στο 2,5%) κάτι που καθιστά πολύ επισφαλή την εκτίμηση ότι τελικά η υπό τον Αλέξη Χαρίτση κοινοβουλευτική ομάδα θα μπορέσει να εκπροσωπηθεί στο ευρωκοινοβούλιο.

Απλό την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατηγορηματικός.  Δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή.

Όπως δήλωσε στη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» « Δεν θα είμαι γιατί είναι ξεκάθαρο πως, αν το έκανα, θα ήταν για επικοινωνιακούς και ψηφοθηρικούς λόγους. Να είστε σίγουρος πως το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προκαλέσει θετική έκπληξη καθώς θα αποτελείται από πραγματικά άριστους υποψήφιους»

Σπεύδει μάλιστα να διευκρινίσει ότι «δεν υπάρχουν celebrities».Στο ερώτημα που τίθεται τότε ποιοι θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο για την Ευρωβουλή μόνο εικασίες μπορούν προς το παρόν να γίνουν αφού ο κ. Κασσελάκης ελπίζει ότι μέσω της διαδικασίας επιλογής στελεχών που «τρέχει» η Διάνα Βουτυράκου για το think tank θα προκύψουν πολλά νέα στελέχη από την Ελλάδα και τους αποδήμους ικανά να αποδείξουν στην κοινή γνώμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ , έχει αφήσει οριστικά πίσω τους τις δύσκολες μέρες.

Ένα είναι βέβαια : Οι δύο σημερινοί ευρωβουλευτές του κόμματος ( Ελένη Κουντουρά και Κώστας Αρβανίτης) έχουν καταστατικά το δικαίωμα να διεκδικήσουν εκ νέου την εκλογή τους.

Στόχος από εκεί και πέρα είναι να εμπλουτιστεί το ευρωψηφοδέλτιο με νέα στελέχη , που θα «γράφουν» και τηλεοπτικά. Από τα γνωστά στελέχη του κόμματος φαίνεται πως έχει προκριθεί ο καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης , ο οποίος και πολιτική παιδεία διαθέτει και λέγεται ότι «περνά» σε ευρύτερο ακροατήρια .

Ως προς τη στελέχωση του κόμματος έχει ενδιαφέρον η σχετική αποστροφή από τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο «Βήμα».

«Τους επόμενους μήνες θα δείτε έναν ΣΥΡΙΖΑ καλύτερα οργανωμένο, ριζικά ανανεωμένο, δυναμικό στη Βουλή και γειωμένο στην κοινωνία. Με νέα εργαλεία στη λειτουργία μας και λαμπρά μυαλά στο πλάι μας. Γι’ αυτό και θα ανακάμψουμε πολύ γρήγορα. Είμαστε βέβαιοι.»

Αν και επισήμως τίποτε δεν έχει γίνει γνωστό , υπάρχουν ήδη κάποιες πληροφορίες για νέα πρόσωπα που θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ κατά τις επόμενες εβδομάδες.

Πρόκειται κατά βάση για σημερινά στελέχη του κόμματος που σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη ήταν παραγκωνισμένα ή είχαν τα ίδια επιλέξει να βρεθούν στο περιθώριο έχοντας απαυδήσει από την «καμαρίλα» των εσωκομματικών συσχετισμών.

Μάλιστα επειδή στόχος του κόμματος είναι η ανάκτηση της περιφέρειας τα περισσότερα προέρχονται εκτός Αθηνών. Αναφέρονται συγκεκριμένα τα ονόματα των προερχομένων εξ Ιωαννίνων νέου συντονιστή Στεγαστικής Πολιτικής, Θανάση Οικονόμου, και της νέας αναπληρώτριας συντονίστριας Δικαιοσύνης, Λίλα Σουλελέ.

Στην Αθήνα που η αποχώρηση των κκ. Ηλιόπουλου και Τζανακόπουλου παρουσιάζει κενά ρόλο αναλαμβάνει η συντονίστρια Πολιτισμού, Τζένη Αρσένη.

Στην επίσης μεγάλη εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής βάρος επωμίζεται η Αγγελική Λεβέντη, η οποία αναλαμβάνει και συντονίστρια Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης.

Στη Δυτική Μακεδονία ξεχωρίζει η περίπτωση της Έφης Μιχελάκη, η οποία προαλείφεται για υποψήφια ευρωβουλεύτρια, ενώ στο Ρέθυμνο ύστερα από την αποχώρηση του Ανδρέα Ξανθού θα κινητοποιηθεί ο Θοδωρής Δουλουμπέκης.

Τέλος στον Έβρο και γενικότερα στη Θράκη θα είναι πιο έντονη η παρουσία όχι μόνο της πρώην βουλεύτριας Νατάσας Γκαρά, αλλά και της Κατερίνας Μπέρδου, ενώ πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται και γυναίκα στέλεχος της μουσουλμανικής μειονότητας η οποία στο παρελθόν βρισκόταν στις γραμμές μεγάλου κόμματος.

Διαβάστε ακόμη: