Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα οι πρωτοβουλίες για κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη μπορεί να ξεκινούν από τις αγαθότερες των προθέσεων , αλλά πολλές φορές είτε εγκλωβίζονται στις υπαρκτές δυσκολίες για την μετουσίωση τους σε πράξη , είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα που θα μπορούσαν να περιγραφούν με την παροιμιώδη έκφραση «Το μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε σάρξ ασθενής».

Αυτό μάλλον έγινε και με την νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, που εν μέσω όσων άλλων συμβαίνουν τελευταία στο κόμμα πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει χθες αιμοδοσία για παιδιά με κακοήθειες και μεσογειακή αναιμία σε συνεργασία με το νοσοκομείο Παίδων – Αγία Σοφία.

Μόνο που το αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας ήταν πενιχρό.

Δεν είναι αναγκαία η χρεία μαρτύρων όταν υπάρχει το φωτογραφικό στιγμιότυπο στο οποίο διακρίνεται μια νεαρή κοπέλα , δύο νοσηλεύτριες και ένας υποθέτουμε γιατρός για να επιβλέπει τη διαδικασία. Δίπλα άδειες, πολλές κλίνες αιμοδοσίας.

Το ότι η πρωτοβουλία δεν έτυχε της απήχησης που προσδοκούσαν οι διοργανωτές της  σχεδόν ομολογείται και από τη σχετική ανακοίνωση της νεολαίας του κόμματος του κ. Κασσελάκη με την οποία « η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ευχαριστεί τους δεκάδες ανθρώπους που προσήλθαν για να δώσουν αίμα, ενώ ενημερώνει με ανάρτηση πως συγκεντρώθηκε μια «αξιοσημείωτη ποσότητα μονάδων αίματος».

«Ένα ειλικρινές ευχαριστώ κι ένα μεγάλο μπράβο στους υγειονομικούς του Παίδων “Η Αγία Σοφία”», τονίζει η νεολαία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σήμερα ήταν μια ημέρα χαράς, αλληλεγγύης και προσφοράς, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως στην αιμοδοσία συμμετείχε και ο Στέφανος Κασσελάκης, δίνοντας αίμα.

Από την ανακοίνωση φαίνεται ότι η αιμοδοσία δεν έτυχε της αναγκαίας υποδοχής από τα μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα που επαίρεται πως διαθέτει 180.000 μέλη και προφανώς χιλιάδες άτομα στη νεολαία του να λαμβάνει μια τόσο αξιέπαινη πρωτοβουλία στην οποία να ανταποκρίνονται μόνο μερικές δεκάδες ( ούτε καν εκατοντάδες άτομα).

Πολλοί ρομαντικοί του κοινωνικού εθελοντισμού θα ανέμεναν ουρές μελών της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ έξω από το χώρο της αιμοδοσίας , ή τουλάχιστον μια αναμνηστική φωτογραφία που να απεδείκνυε το μέγεθος της συμμετοχής.

Η φωτογραφίες άλλο δείχνουν, και προκαλούν θλιβερές σκέψεις για την απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στους νέους και φθάνει ως την αμφισβήτηση το κατά πόσον το κόμμα διαθέτει σήμερα νεολαία.

Για να είμαστε απολύτως δίκαιοι κάτι ακόμη που έχει σχέση με τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα το ειδικό βάρος των ειδήσεων.

Επί μέρες τώρα στη δημοσιότητα περί τον ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστούν διάφορες πληροφορίες για το «επεισόδιο Λουπάκη» και τα σενάρια για την αποχώρηση ή απομάκρυνση από το ραδιόφωνο του κόμματος της γνωστής δημοσιογράφου του «Κόκκινου».

Περιττό να σημειώσουμε ότι σε κανένα μέσο ενημέρωσης πρώτης γραμμής δεν υπήρχε αναφορά για τη σημαντική πρωτοβουλία της νεολαίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και οι ευθύνες δεν μπορούν να βαρύνουν μόνο την νεολαία ΣΥΡΙΖΑ …

Διαβάστε ακόμη: