Tο φορολογικό νομοσχέδιο μάτωσε τη Νέα Δημοκρατία, τα μηνύματα που έρχονται πλέον από την πλευρά ορισμένων κατηγοριών επαγγελματιών είναι ότι «εμείς θα στείλουμε μήνυμα στις ευρωεκλογές».

Την ίδια ώρα στο οικονομικό επιτελείο διαφωνούν πολλοί με το φορολογικό νομοσχέδιο παρόλο που πλέον είναι νόμος του κράτους ενώ αμφιβάλουν αν θα συμβάλει στα έσοδα, μάλλον μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή να χαθούν έσοδα και να δηλώνονται εισοδήματα στα όρια των τεκμαρτών ορίων.

Την ίδια ώρα η ακρίβεια που υπάρχει στην αγορά «ματώνει» με τη σειρά της όλους.

Και τους μικρομεσαίους και τους μικρομεσαίους ενώ το τραπέζι των Χριστουγέννων αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ακριβό και 8 στους 10 σκέφτεται να κόψει βασικά αγαθά.

Η κυβέρνηση στο μέτωπο με την Τουρκία πήρε μεγάλη ανάσα σε πολλά επίπεδα.

Αυτό που την ενδιαφέρει άμεσα είναι να υπάρξει μορατόριουμ για το μεταναστευτικό και για συνεργασία αρχών για την παράνομη μετανάστευση από τα τουρκικά παράλια.

Όμως, δεν υπάρχουν μεγάλες αυταπάτες.

Οι διαφορές είναι μεγάλες, ο Ερντογάν θέτει πολλά ζητήματα στο τραπέζι και ζητάει για όλα να πάνε στη Χάγη μπας και κερδίσει κάτι.

Όμως, και αυτός παίζει το δικό του παιχνίδι.

Περιμένει να αλλάξουνε τα «πόστα» στις ΗΠΑ και να έρθει ο Ντοναλντ Τραμπ ξανά στην ηγεσία.

Έχουν καλή σχέση και θεωρείται ότι θα ξεκλειδώσει τα συμφέροντά του στην ευρύτερη περιοχή.

Στον προσκήνιο θα βρεθεί τώρα ο προϋπολογισμός.

Η εικόνα της ελληνικής οικονομίας εκπέμπει θετικά μηνύματα, οι αναβαθμίσεις έχουν αλλάξει τις διαθέσεις των επενδυτών, όμως, αυτό που εγκυμονεί κινδύνους είναι η δημοσιονομική κατάσταση καθώς υπάρχουν αρκετές δαπάνες -ειδικά σε υγεία- που έχουν ξεφύγει.

Αυτό που προβληματίζει, επίσης, είναι το μέτωπο της κυβέρνησης με τους μεγάλους του ποδοσφαίρου.

Οι σχέσεις με Μαρινάκη δεν είναι καλές, η Αστυνομία έχει προβεί σε κινήσεις αντίδρασης απέναντι στους οργανωμένους του Ολυμπιακού και τώρα υπάρχει η πιθανότητα να σταματήσουν τα πρωταθλήματα στα ομαδικά αθλήματα ή να παιχθούν χωρίς θεατές.

Και στις δύο περιπτώσεις, αντιδρούν οι ιδιοκτήτες ομάδων – και όχι μόνο το ποδοσφαίρου- και αυτό θα είναι ένα μέτωπο με κόστος αφού οι περισσότεροι διαθέτουν και ΜΜΕ.

Το οποίο, εκτός των άλλων, μπορεί να ξεκλειδώσει και ανασχηματισμό.

Λένε πολλοί ότι εάν υπάρξει θάνατος του άτυχου αστυνομικού, ο κ. Οικονόμου ενδεχομένως να παραιτηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, και αυτό το περιστατικό δείχνει ότι ο Δεκέμβριος θα είναι ένα μήνας που μέχρι να περάσει, θα ματώσει την κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμη: