Οριακά χαμηλότερα διαπραγματεύονται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Τετάρτη, καθώς η αβεβαιότητα των επενδυτών παραμένει σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές.

O πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,1% στις συναλλαγές νωρίς το απόγευμα, με τους κλάδους να διαπραγματεύονται μεικτά άλλοτε σε θετικό και αρνητικό έδαφος. Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σημείωσαν κέρδη με άνοδο 1,4%, ενώ τα αποθέματα κατασκευών και υλικών υποχώρησαν 1,7%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7.664,38 μονάδες θετικός κατά 0,39%.

Ο γερμανικός δείκτης DAX  διαπραγματεύεται μειωμένος κατά 0,55%, στις 15,517. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 πτωτικά κατά 0,27%, στις 7.325,36. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB στις 26.887,86 μονάδες μειωμένος κατά 0,51%.

Οι τραπεζικές μετοχές αντιστάθμισαν τις προηγούμενες απώλειες σε πτώση 0,5%, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν την πρώτη συνέλευση των μετόχων της UBS μετά την αμφιλεγόμενη εξαγορά της Credit Suisse.

Εκτιμάται ότι η UBS έχει πολλά να επωφεληθεί απο την Credit Suisse μεσοπρόθεσμα, αλλά υπάρχουν αβεβαιότητες. Οι αριθμοί δείχνουν ότι η UBS έχει τεράστιο «περιθώριο ασφαλείας» στην εξαγορά της Credit Suisse, αλλά η επενδυτική της περίπτωση στο μέλλον θα βασίζεται σε πολλά άγνωστα, λέει ο Daniele Scilingo, επικεφαλής ελβετικών μετοχών της Mirabaud Asset Management.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές της UBS κινήθηκαν προσωρινά σε θετικό έδαφος γύρω στο μεσημέρι (ώρα Λονδίνου), αφού υποχώρησαν τουλάχιστον 0,7% κατά την πρώτη ετήσια γενική συνέλευση της τράπεζας μετά την αμφιλεγόμενη εξαγορά της Credit Suisse.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ήταν μικτές καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν μια βασική έκθεση εργασίας των ΗΠΑ που έδειξε ότι οι θέσεις εργασίας έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν δύο ετών τον Φεβρουάριο. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ ήταν χαμηλότερα την Τετάρτη, καθώς οι traders αξιολογούν την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας μετά από μια χαμένη συνεδρίαση.

Διαβάστε περισσότερα